Alsace nalika Natal

Strasbourg

Kanggo ngunjungi Alsace nalika Natal iku kanggo nindakake kanggo salah siji wilayah sing paling rumiyin ngalami jaman iki saka Europa. Kabèh kuthané, sing larang regane pusat sajarah saka abad tengahan, nikmati dekorasi Natal sing spektakuler lan ora ana pasar sing magis.

Saka Strasbourg munggah Colmar, lokalitas wilayah lor-wétan iki Francia ngrameke Natal kebak sihir lan tradhisi ing skenario sing koyone dijupuk, sabenere, saka a dongeng tekane. Kanggo kegiatan sadurunge, sampeyan kudu nambah kontes koor Natal (wong Noëlies) lan adat gastronomi sing enak. Supaya sampeyan mutusake lelungan menyang Alsace nalika Natal, kita bakal nerangake kabeh babagan wilayah Gallic iki Alemania y Swiss.

Tradhisi Alsace ing Natal

Kaysersberg

Suasana Natal ing Kaysersberg

Kita mung kasebut yen pasar minangka salah sawijining tradhisi Alsace nalika Natal. Nanging ana liyane sing menarik banget. Karakter Natal quintessential yaiku Hans Trapp y cristkindel. Senajan loro tokoh antithetical, sampeyan mesthi bakal weruh ing acara Natal ing wilayah. Pisanan dadi transkrip saka kita wong boogeyman lan medeni bocah-bocah sing wis ora manut karo nggawa dheweke ing tas.

Nanging, kaloro iku jenis malaikat utawa peri sing apik ingkang paring peparing dhateng tiyang alit ingkang tumindakipun sae. Tokoh Cristkindel dikenalaké déning Martin Luther karo dheweke Reformasi Protestan kanggo nyuda pinunjul kanggo tradhisi Katulik. Lan, ing sawetara panggonan, diidentifikasi karo Yesus bocah. Apa wilayah kasebut ora beda karo Eropa liyane ing rasa adegan kelairan utawa crib. Lan, uga, ing lampu dalan kanthi alasan sing cocog kanggo tanggal kasebut.

Ing tangan liyane, amarga ora bisa kurang, Alsace duwe dhewe adat gastronomic ing Natal. Iki minangka resep-resep sing bisa sampeyan nikmati ing pasar Natal. Minangka kanggo ombenan, ing anggur mulled. Disiapake kanthi rong cara: karo anggur abang, woh-wohan jeruk lan kayu manis cilik utawa karo anggur putih, anise lan pala. Dheweke uga Jus apel Iku klasik ing perayaan.

Kanggo panganan, biasane manis ing persiapan kayata cookie, biskuit diarani brédalas o roti madu spiced. Nanging mbok menawa malah luwih khas sing mannele, tokoh cilik wong digawe karo adonan brioche. Kajaba iku, bebarengan karo resep-resep Natal, sampeyan duwe tradisional liyane saka wilayah sing dipangan ing saindhenging taun, uga ing wektu iki. Contone, ing akeh jajanan Natal ing sauerkraut, sajian Alsace klasik. Iki minangka godhong kubis sing wis ngalami fermentasi laktat lan dipotong dadi irisan tipis. Kita bisa pitutur marang kowe bab padha baeckeoffe, godhok sing disiapake karo kentang, bawang lan wedhus, daging babi lan daging sapi sing sadurunge diasinake ing anggur putih lan woh wohan beri juniper.

Uga ing antarane adat Alsace nalika Natal yaiku hiasan wit karo obyek beda, meh tansah teka saka Kerajinan Keramik Lokal. Sampeyan bakal nemokake persis iki lan akeh liyane ing pasar Natal ing wilayah kasebut.

pasar Strasbourg

dalan Strasbourg

Lampu Natal ing dalan Strasbourg

Kutha iki minangka kutha paling padhet ing Alsace kanthi meh yuta jiwa. Amarga ukurane, ora mung siji pasar Natal, nanging sawetara. Utawa luwih, wis pasar siji karo lokasi sing beda-beda. Kabeh mau ditemokake ing papan sing dibentuk dening agung ille utawa ngumumaké pusat sajarah abad tengahan Warisan Donya.

Ing pasar iki sampeyan bisa nemokake kabeh. Nanging kutha uga nawakake landmark liyane. Dadi, ing Alun-alun Kleber sing nganggep wis diselehake wit natal paling dhuwur ing donya. Nanging, mbok menawa pusat syaraf perayaan iki ing Strasbourg ing kothak broglie, ngendi dumunung ing Christkindelsmarik o Pasar Anak Yesus.

Ing tangan liyane, wiwit sampeyan ngunjungi kutha Alsatian, dadi manawa kanggo ndeleng monumen utama sawijining. Mulai karo apik tenan sampeyan Katedral Notre Dame, conto apik banget saka Gotik flamboyant, karo jam astronomi sawijining. Lan terus liwat gréja liyane kayata Romanesque Saint Stephen gelombang saka Saint Peter the Old, sing nduwe altarpieces spektakuler.

Nanging sampeyan uga kudu mbayar manungsa waé kanggo lurung-lurung ing kutha lawas, kebak omah abad pertengahan ing kayu ireng lan putih khas wilayah. Antarane iki stands metu bangunan saka Bea Cukai lawas lan, ndhuwur kabeh, spektakuler Omah Kammerzell, sing nggabungake gaya Gotik lan Renaissance. Akhire, aja mandheg nonton Istana Rohan, conto klasikisme Prancis; ing rumah sakit sipil, kanthi gaya barok, lan Museum Seni Rupa, karo lukisan saka Goya, Veronese, Tintoretto o Ruben.

Colmar, inti saka Alsace ing Natal

Colmar

Pasar natal ing Colmar

Kutha cilik sing pedunung watara pitung puluh ewu iki wis ngreksa kabeh inti abad tengahan, kang ndadekake setelan sampurna kanggo Natal Alsatian. Nyatane, ana uga akeh omah kayu tradisional Gotik lan Renaissance. Malah wis kali, ing leek, kang circulates liwat kanal cilik kanggo nggawé ulang pemandangan Natal.

Pasar disebarake miturut obyek sing didol. Mangkono, ing salah siji saka Alun-alun Dominika sampeyan bakal nemokake peparingé; ing yaiku Joan of Arc pangan lan obyek hiasan; ing wilayah Adat Lawas, Kerajinan, lan ing Lingkungan Little Venice, misuwur kanggo saluran kasebut, sampeyan duwe aktivitas kanggo anak.

Ing tangan liyane, wiwit sampeyan ana ing Colmar, ngunjungi kang Katedral Saint Martin, ing gaya Gothic, lan banget cedhak karo Corps de Garde, bangunan Renaissance sing dadi barak. Sampeyan uga kudu ndeleng pasamuan Dominika, kang wis windows kaca patri banget lan altarpiece spektakuler dening Martin Schongauer. Nanging luwih penasaran bakal Gedung Kepala, decorated dening luwih saka satus tokoh saka pasuryan lan, ndhuwur kabeh, ing Omah Pfister, kanthi gaya Gotik sing apik banget. Akhire, aja mandheg nyedhaki Museum Unterlinden, kang omahé perhiasan kayata Isemheim Altarpiece, amarga Matthias Grünewald.

eguisheim

eguisheim

Pasar Eguisheim, Alsace asli nalika Natal

Mung wolung kilometer saka Colmar sampeyan duwe kutha ayu liyane karo mung limalas atus pedunung. Ditata ing bunder konsentris ing saubengé alun-alun pasamuwan, wis kadhaptar minangka salah siji saka desa paling ayu ing Prancis. Ing sisih tengah kasebut ana pasar Natal ing ngendi sampeyan bisa nemokake meh kabeh.

Nanging, ing Kajaba iku, sampeyan kudu ndeleng ing Eguisheim sawijining greja San Pedro lan San Pablo, sing dibangun antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX sawise garis Romawi pungkasan. Kajaba iku, dalan abad pertengahan karo omah-omah tradisional wiwit jaman semana menarik. Lan uga dheweke kastil bas Lan banyu mancur renaissance kang dumunung ing alun-alun pasar lan ngemu kategori tugu sajarah.

Nanging mbok menawa simbol gedhe saka kutha iku sawijining telung menara abad tengahan dibangun ing sandstone abang. Minangka penasaran, kita bakal ngandhani yen dheweke kalebu kulawarga sing kuat sing diobong ing tiang nalika nelpon. Perang Enem Pence. Wiwit iku, dheweke wis dadi kepemilikan saka Uskup Strasbourg.

Mulhouse lan kain Natal

Mulhouse

Carousel Natal ing Mulhouse

Kutha Mulhouse wis disambung karo industri tekstil nganti pirang-pirang abad. Ing kasunyatan, iku malah duwe Museum Percetakan Tekstil. Iki dibukak kanggo umum ing 1955 lan omah luwih saka enem yuta potongan. Saliyane pameran sementara, sampeyan bisa ndeleng mesin lan karya seni tekstil asli saka abad kaping XNUMX lan XNUMX.

Mulane, ora bakal kaget sampeyan Natal dihiasi nganggo kain ing kutha iki cacahé watara satus lima ewu. Kompetisi malah diatur kanggo nampilake karya tekstil Natal sing paling apik. Lan, mesthi, potongan kasebut ana ing pasar Advent.

Nanging sampeyan uga kudu ngunjungi ing Mulhouse ing Gréja St. Stephen, wonder gaya Gotik kang menara sampeyan bisa menek. Ora perlu ngomong, pemandangan sing spektakuler. Kita uga menehi rekomendasi sing ndeleng bangunan saka Balai Kota, sing bakal kaget sampeyan karo fasad pink. Iki minangka konstruksi Renaissance sing lawange uga katon, digawe saka rong undhak-undhakan simetris. Ora kurang spektakuler yaiku interior. Mulane, mlebu diijini saben dina kajaba preian.

Kajaba iku, ing alun-alun reuni, pusat syaraf kutha, wis bangunan Renaissance kayata omah mie, dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan menara kasebut wiwit abad kaping XNUMX. Lan, ing sisih wétan, sampeyan bakal nemokake Kapel St, dibangun ing XIII dening urutan maltese. Akhire, ing pinggiran kutha sampeyan duwe Ecomuseum saka Alsace, conto arsitektur deso wilayah.

Pasar Selestat

Selestat

Kutha Sélestat sing éndah

Kita mungkasi tur Alsace nalika Natal kanthi ngunjungi pasar Sélestat. Kutha cilik sing pedunung watara rong puluh ewu iki nduweni tradhisi Advent sing dibanggakake wis diinstal wit Natal pisanan. Paling ora, iku pisanan sing ana cathetan ditulis. Amarga dokumen saka 1521 wis ngandika bab kang diselehake ing dalan.

Secara logis, Sélestat uga duwe pasar Natal. Nanging upeti kutha iki kanggo Advent ora mungkasi ana. Ing ngisor lengkungan larang regane gereja gothic saint george ana wit-witan sing nglumpukake kabeh sejarah dekorasi Natal. Lan, uga, ing Gereja Sainte Foy, sampeyan bisa ndeleng lampu gantung sing dihiasi karo 173 bal Natal kaca Meisenthal.

Ing sisih liya, udakara sepuluh kilometer saka Sélestat, sampeyan bakal nemokake sing nggumunake Kastil Haut-Koenigsbourg, dibangun watara taun 1100. Minangka anekdot, kita bakal ngandhani yen ing abad kaping XNUMX dadi papan perlindungan kanggo sing diarani ksatria bandit, sing ngrusak wilayah kasebut kanthi rampokan.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan sing paling apik Alsace nalika Natal. Nanging, kabeh kutha ing wilayah iki saka Francia Dheweke duwe tradhisi lan pasar Natal sing apik. Mulane, sampeyan uga bisa ngunjungi Obernai, sing dipadhangi kanthi apik nalika srengenge surup; siji saka Kaysersberg, kebak ambune; utawa siji saka Ribeauville, kutha sing wis telung kastil. Go ahead lan ngunjungi Alsace ing Natal lan seneng atmosfer asli.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*