Ana ing endi ditemokake reruntuhan kuna?

Reruntuhan Kuno 2

Yen sampeyan ana pacangan sejarah, saka jaman biyen, ngerti kedadeyan ing papan tartamtu, artikel iki cocog kanggo sampeyan. Ing kono, kita bakal menehi pitakon ing endi sing bakal ditemokake reruntuhan kuna, utawa paling ora, sing bisa sampeyan kunjungi kapan pengin.

Kajaba iku, kita bakal menehi serangkaian tips supaya riko hormat lan ora narik perhatian sampeyan kanggo nindakake perkara sing ora sampeyan ngerteni. Awas data!

Reruntuhan kuno ing Spanyol

Ing ngisor iki kita ngarani luwih saka 10 reruntuhan kuna sing bisa ditemokake ing negara kita lan nuduhake ing endi kutha utawa provinsi kasebut. Yen musim panas iki sampeyan bakal lelungan liwat wilayah nasional, sampeyan bisa uga seneng informasi iki, amarga ing pirang-pirang kutha kita ana sawetara reruntuhan:

  • Kamar Mandi Arab umum ing Ronda (Málaga, Andalusia).
  • Sirkus Roma Tarragona (Catalonia).
  • Jembatan Romawi ing Córdoba (Andalusia).
  • Komplek Arkeologi Itálica ing Seville (Andalusia).
  • Amfiteater Roma ing Tarragona (Catalonia).
  • Jembatan Setan ing Tarragona (Catalonia).
  • Tembok Romawi Lugo (Galicia).
  • Teater Romawi Mérida (Extremadura).
  • Tembok Ávila (Castilla y León).
  • Kutha Celtic Santa Tecla ing Pontevedra (Galicia).
  • Saluran air Segovia (Castilla y León).
  • Kuil Diana ing Mérida (Extremadura).
  • Teater Romawi ing Malaga (Andalusia).
  • Reruntuhan Kuil Romawi Córdoba (Andalusia).
  • Reruntuhan Bobastro (Malaga, Andalusia).
  • Reruntuhan Pantai ing Mazagón (Huelva, Andalusia).
  • Reruntuhan Tiermes ing Soria (Castilla y León).

Reruntuhan kuno ing saindenging jagad

Reruntuhan Kuno 3

Yen sampeyan ninggalake wates kita, lan lelungan menyang endi wae ing jagad, tliti, sampeyan bisa nemokake salah sawijining reruntuhan kuno:

  • Kuil lan Makam Confucius, Qufu, China.
  • Istana Diocletian, Split, Kroasia.
  • Thebes, ing Mesir.
  • Situs Romawi ing Arles lan Nimes, ing Prancis).
  • Masada, ing Israel.
  • Gerasa, ing Yordania.
  • Piramida Bosnia, sing paling tuwa ing donya wiwit umure 25.000 taun.
  • Monumen Yonaguni, ing Jepang kanthi yuswa 8.000 taun.
  • Machu Picchu, ing Peru.
  • Babel, ing Irak.
  • Ayutthaya, ing Thailand.
  • Parthenon, ing Yunani.
  • Chichen Itza, Meksiko.
  • Zona arkeologi Palenque, ing Meksiko.
  • Stonehenge, ing Inggris Raya.
  • Sechin Bajo, ing Andes.
  • Colosseum Romawi, ing Roma.
  • Knap of Howar, ing Pulo Papa Westray, Skotlandia.
  • Pompeii, ing Italia.
  • Moai saka Rano Rarak, ing Pulo Paskah, ing Chili.
  • Kutha Petra, ing Yordania.
  • Baths Romawi ing Bath, Inggris.
  • Piramida Mesir.
  • Tembok Besar China.

Reruntuhan Kuno 4

Lan akeh liyane sing bakal kita sebut yen duwe akeh wektu lan ruang. Yen sampeyan pengin ndeleng jinis reruntuhan sejarah liyane lan informasi luwih lengkap babagan iki, ayo ngerti ing bagean komentar.

Tips lan rekomendasi kanggo ngunjungi reruntuhan sejarah kanthi bener

Reruntuhan kuno

Mangkene sawetara tips lan rekomendasi sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan pengin ngunjungi kerusakan sejarah. Dheweke ora kudu dianggep entheng, lan yen ora, priksa:

  • Aja ringkih, aja ndemek, aja jumangkah: Ing pirang-pirang reruntuhan kasebut, dijaluk ora ndemek utawa mlaku, amarga umure wis pirang-pirang taun, supaya tilas bisa nyebabake kerusakan parah. Ngormati apa sing wis dilestarekake pirang-pirang taun ...
  • Nguripake lawang lan metu ing monumèn sing beda-beda. Ana akeh reruntuhan kuna sing duwe puluhan lawang. Yen sampeyan pengin kunjungan sing diatur kanthi apik lan ora ketinggalan apa-apa ing njero, hormati lawang metu kanggo metu lan lawang sing mlebu. Ora duwe misteri sing luwih gedhe.
  • Ngurmati apa sing wis ditrapake wiwit pirang-pirang taun kepungkur. Sanajan rusak, ajeni konstruksi: ora ana permen karet, ora ana sampah, lsp. Lan penting banget: "ing endi wae sampeyan lunga, apa sing sampeyan weruh." Ngormati saben budaya lan tradhisi.
  • Nganggo sepatu lan sandhangan sing kepenak: Menyang reruntuhan ora mbutuhake klambi gala, mula rasakake paling nyaman, nganggo sepatu lan sandhangan, banjur njelajah.
  • Motret foto sing paling sampeyan ngesanake babagan saben karusakan. Reruntuhan minangka papan sing bisa dideleng saka wektu ke wektu, amarga sing paling umum yaiku ngunjungi kutha-kutha saiki sing kurang utawa ora ana ing kono, mula nggawa souvenir kanthi foto.
  • Nyewa pandhuan wisata yen sampeyan pengin ngerti kanthi jero sejarah saben karusakan.

Lelungan seneng!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*