Ing China serangga seneng banget karo langit-langit

Macem-macem serangga sing bisa dipangan

Aku seneng mangan prakteke. Aku seneng meh kabeh lan ora njijiki gastronomi ing jagad iki. Miturut teori, amarga aku ora bisa ngrasakake serangga. Aku ora ngerti ... Sampeyan ngerti? Serangga kasedhiya ing masakan Cina, ora kabeh, nanging ing gastronomi sawetara wilayah utamane.

Wong Tionghoa ora asli banget yen mangan serangga, yaiku dudu mung siji-sijine. Kajaba iku, manungsa wis mangan serangga wiwit ewonan taun. Apa sampeyan arep menyang China? Dadi, dakkandhani yen ana serangga minangka panganan sing enak kanggo langit-langit.

Serangga mangan

Serangga panganan

Ing istilah medis sing diarani entomogafia. Spesies manungsa wis mangan serangga nganti ewonan taun, endhog, larva lan serangga diwasa dietung ing panganan wiwit jaman prasejarah lan ing pirang-pirang budaya, dheweke isih duwe bab ing pawon.

Ilmu ngerti babagan sewu spesies serangga sing dipangan manungsa ing 80% bangsa ing saindenging bawana. Nalika ing sawetara budaya umume, umume nganggo larangan utawa tabu, lan ing budaya liya iku ora dilarang nanging cukup njijiki.

Sate serangga

Serangga apa sing bisa dipangan? Dhaptar kasebut dawa nanging ana akeh spesies kupu-kupu, rayap, tawon, tawon, kecoa, belalang, ngengat, jangkrik. Serangga mangan duwe mupangate lan kekurangane, ana manfaate kanggo lingkungan lan kesehatan kita, nanging kabeh butuh ati-ati lan kebersihan.

Kadhangkala, ana sing mikir manawa mangan serangga ana gandhengane karo mlarat, nanging iki minangka ide sing ora duwe dhasar. Coba pikirake manawa India minangka negara sing mlarat banget nanging pedunung kasebut vegetarian, ora mangan serangga. Apa sampeyan ngerti manawa negara sing paling akeh mangan serangga yaiku Thailand? Ya, duwe industri 50 yuta dolar sing ana ing kewan omo.

Masakan Cina lan serangga

Pawon serangga

China minangka negara sing amba banget lan dipérang dadi pirang-pirang wilayah geografis lan masing-masing wis ngembangake gaya masak dhewe adhedhasar bahan-bahan sing ana. Nalika masakan kidul luwih gumantung karo nasi, masakan sisih lor nggunakake gandum luwih akeh, mung kanggo menehi conto.

Untunge, yen ora njijiki apa-apa lan sampeyan pengin mangan serangga ing China sampeyan bisa nindakake ing Beijing, ibukutha. Dudu manawa mangan serangga iku saka sawetara wilayah sing adoh, ilang ing gunung.

Situs sing cocog kanggo iki yaiku Pasar Wengi Wangfujing sing dununge ing kabupaten Dongcheng. Iki minangka dalan sing kebak kios lambung lan komersial, salah sawijining kutha paling misuwur ing kutha kasebut.

Mangan cacing

Bagean sing khusus kanggo pawon yaiku sing ana ing Jalan Wangfujing lan pancen unik. Iki dipérang dadi pasar wengi lan dalan aperitif. Loro-lorone panganan kasebut diwenehake menyang pelanggan lan kalorone pancen disenengi karo Tionghoa lan turis.

Cicadas kanggo dipangan

Umume panganan yaiku dimasak ing panggangan, ing geni, utawa digoreng utawa dikukus lan umume sampeyan bisa milih cara masak. Ana pitik, sayuran, jamur, oyot teratai, tahu, kerang, lan ora ana sing wedi ... nganti tekan bug.

Lan ing kana, tanpa njijiki, sampeyan bakal weruh serangga sing dipasang ing tusuk waos. Bug lan bug liyane lan wong sing ngisi cangkeme nggunakake kauntungan gizi, protein lan mineral. Pancen angel yen kita mangan serangga, budaya kita asring mateni ...

Kalajengking mangan

Aku ora ngerti, mangan kalajengking, pupa ulat sutra, parasit, lipan goreng, lan laba-laba Iki bisa dadi petualangan urip lambung. Terserah sampeyan. Wong-wong sing wis nyoba prekara iki ujar yen rasane ora enak banget, nanging otak sampeyan ora bisa ngomong yen sampeyan lagi mangan kewan omo ... permen utawa renyah, nanging uga kewan omo.

Nanging akeh wong Tionghoa sing seneng. Sawise kabeh, panganan pancen budaya. Yen sampeyan pengin tur ing pasar iki, sampeyan bisa nemokake ing sisih mburi utara Wangfujing.

 Tusuk sate lipan

Ora mung ing Beijing, sampeyan bisa mangan serangga, uga ing Kunming. China kalebu luwih saka sèket klompok étnis lan sanajan Han minangka mayoritas, ana uga liyane. Klompok etnik Jingpo, umpamane, misuwur amarga mangan serangga. Yen sampeyan ana ing Kunming, wis mangan kewan omo!

Ing kene padha mangan belalang goreng, cicadas kanthi sikil lan swiwi kalebu, larva klapa lan sawetara bug ireng ukurane jempol. Restoran sing disaranake kanggo nyenengake serangga yaiku Simao Yecai Guan. Menu kasebut duwe kabeh sing dakkandhakake lan duwe adol luwih saka 150 euro saben dina ing serangga.

Belalang dipangan

Kunming saiki luwih cedhak karo Thailand babagan gastronomi serangga, uga duwe restoran lan wong sing mangan serangga ing omah. ana toko sing duwe spesialisasi ing macem-macem spesies lan adol seger lan beku.

Contone, sampeyan bisa tuku Larva tawon Yunnan udakara 23 nganti 38 euro per kilo lan saben taun pasar kanggo spesies iki mung udakara 320 ewu dolar. Ora ono sing elek. Lan terus tuwuh.  Ana udakara 200 peternakan serangga ing Qinyuan County, basis tani serangga paling gedhe ing China. lan ngasilake 400 metrik ton saben taun.

Angga panganan cuci mulut

Kasunyatane yaiku China minangka negara sing kudu menehi feed populasi sing sensus pungkasan sing ditindakake ing taun 2010, ora nuduhake apa-apa maneh lan ora kurang saka 1300 milyar jiwa. Lan terus tuwuh. Dadi, yen serangga bisa nyediakake panjaluk panganan, welcome.

Aspek liyane sing menarik yaiku sawetara ahli ujar manawa ing negara kasebut durung siyap ngonsumsi serangga kanthi masif, sanajan industri kasebut luwih ramah lingkungan lan bakal mbantu krisis kasebut. Ngopo Masalah saka keamanan kebersihan.

Pasar serangga

China isih duwe cara kanggo ngrampungake perkara iki, kudu paling ora siji standar keamanan pangan sadurunge promosi serangga minangka panganan. Kita ora bisa lali sawetara serangga duwe racun, residu pestisida, lan bakteri lan cara masak kadang ora cukup kanggo ngilangi bebaya kasebut.

Masak Tionghoa, sing tanggung jawab kanggo kios lan restoran, umume dudu pendhidhikan keamanan pangan. Dheweke duwe panemu manawa yen kalajengking lan larva cacing digunakake kanggo obat tradisional Tionghoa, ora bakal ana masalah yen mangan. Yen dimasak kanthi suhu sing cukup, cukup wae.

Kasunyatane yaiku yen ora ana sing medeni sampeyan lan sampeyan pengin mangan kewan omo, China minangka tujuan sing apik amarga ing kene bakal dadi panganan sing enak. Rasakake dhahar!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

20 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Gambar placeholder Maria Leyla Alvarez ngandika

    CHINA MENGHASILKAKU KABEH APA REPUDIO LAN WUJUD. KANGGO PUNCI KANGGO KEJAMEN KANG Kewan, Khususe ANJING LAN Kucing. APA IKU BUDAYA? UTAWA Bakal DIPERLUKAN? Yen mangkono, ing COLOMBIA, kita duwe akeh bebrayan sing bisa dibuwang… Nalika padha kaya ing kene, dheweke bisa menehi ton supaya bisa ngrampungake!

    WE HATE LAKU! CINA Saking Negara kita! Wong-wong iku ora ngerti kecenderungan tembung, kurang saka sing ngerti regane lan kasetyan saka akeh kewan ...

    LAGI WIS KITA REPUDI KABEH!

  2.   Gambar placeholder Maria Leyla Alvarez ngandika

    CHINA IKI NEGARA sing akeh sing mbales kanggo kabudayane. Yen sampeyan pengin ngekspor ton tikus supaya sampeyan bisa ngrumati wong-wong mau, nanging aja nganti kejam karo hadiah iki saka alam. Sampeyan ora ngerti tembung kasetyan, kebecikan lan kecenderungan sing kita sinau saka akeh kewan.

    NGarsane NEGATIF ​​Rasane Nalika Kunjungi Negara Liyane. Wong-wong mau ora duwe indivitas sing apik kanggo wong sing seneng kewan .... ORA BAYANGI KANGGO KANGGO GAMPANG! GROSS!

    1.    Makina ngandika

      Dheweke ujar nolak China Pitakonku, apa sampeyan mangan watu utawa oyot? Apa sampeyan ora ngerti yen sampeyan uga mangan daging sapi, daging babi, daging babi, kelinci, pitik, kalkun, iwak, urang, udang, kepiting, carakol, Karo kabeh kewan, mula Sampeyan ora bisa nolak sapa wae sing Sampeyan nolak Alkitab yen sampeyan ujar yen dadi wong Kristen bisa mangan sing mematikan lan ora bakal ngrusak dheweke amarga Gusti Allah bakal nglindhungi dheweke

    2.    Adrian jose guevara ngandika

      apa sing sampeyan ucapake pancen ora ana ing nalar, kita sing nganggep awake dhewe "normal" tumindak kejem banget karo akeh makhluk urip sing kita gunakake, ngeksploitasi kanthi cara ala lan ora ana rasa getun. Aku mikir manawa masarakat kudu maju lan ngowahi kabiasaan sing nggawe urip luwih nyenengake kanggo makhluk urip, serangga dadi pilihan sing apik kanggo ngowahi kebiasaan kasebut lan golek alternatif panganan sing luwih sehat lan luwih lestari, ora dingerteni kabeh pengaruh ing planet iki. ing babagan kontaminasi penyembelihan sing ditindakake manungsa supaya bisa urip.

      Video iki dakkirim supaya sampeyan ngerti manawa wong Barat dudu conto sing paling apik.

      https://www.facebook.com/photo.php?v=10152394905727868&set=vb.171422327867&type=2&theater

  3.   Pablo Francisco Jimenez Gil ngandika

    PLAGUE IKI KENE. METU, METU DAMNAM CINA Saka NEGARA KITA. KAMI NGANGGO Panyalahgunaan Kewan!

    Mula, NANE LINDU KANGGO LUHUR ING NEGARA KANGGO, Amarga KANGGO ROSA KANGGO ANJING LAN Kucing ...

    1.    Marysol Mexico, DF ngandika

      sampeyan pancen bener ... ezo de komer animalez ezta ala ... lan uga ora ana mentalitas dheweke duwe zhinoz ... zona a porkeria zin ezkrupuloz muga-muga lez uga nindakake padha karo kulawarga utawa putra apa sing ditindakake loz animalez x ke lo uniko ke lez ez ke ilang ing antarane trak ... lan pancen ana siji-sijine sing ilang ..

      1.    Piticli ngandika

        Sing cukup ala yaiku cara nulis, sampeyan, .. maca buku dudu majalah sing mlaku Justin Bieber, ...

      2.    wong liya ngandika

        Kajaba ejaan sampeyan cukup salah (lan aku ora ujar manawa mine pancen sampurna), yaiku sampeyan menehi kritik marang wong Tionghoa, teka saka negara sing mateni Bantheng miskin lan polos kanggo seneng-seneng.
        "Marysol saka Meksiko"

    2.    Marysol saka Meksiko DF ngandika

      sampeyan pancen bener ... ezo de komer animalez ezta ala ... lan uga ora ana mentalitas dheweke duwe zhinoz ... zona a porkeria zin ezkrupuloz muga-muga lez uga nindakake padha karo kulawarga utawa putra apa sing ditindakake loz animalez x ke lo uniko ke lez ez ke ilang ing antarane trak ... lan pancen ana siji-sijine sing ilang ..

    3.    wong liya ngandika

      Amarga iku, utawa amarga gerakan lempeng tektonik, nanging sapa ngerti, ora.
      : /
      Utawa ya, kita kudu nganggep kedadeyan amarga sampeyan ujar, sing bisa dingerteni

    4.    Marcela ngandika

      ajajjaj kepiye ora ngerti, sampeyan uga mangan, babi, sapi, pitik lsp, apa sing sampeyan omongake. lan apa sampeyan nuwun sewu? ora !!!

  4.   antonini ngandika

    Kanggo sampeyan, Maria Leyla Alvarez, wong Tionghoa bakal kejam banget lan aku ora ngerti apa, nanging ora bisa ditolak manawa kita wong Asia luwih kuat tinimbang sampeyan kabeh wong Latin, bisa uga intelijen ekonomi ing kabeh perkara sing ora mengaruhi kita babar pisan. Pendapat sampeyan lan menehi saran, wong sing ringkih kaya sampeyan ora bakal tuwuh ekonomi utawa otak, sayang, kita ... lan sampeyan yakin sampeyan malah potlot, penghapus, pena, buku catetan, kabeh sing sampeyan nate digunakake ing jaman sekolah lan saiki sampeyan nggunakake malah komputer digawe ing China, Taiwan utawa Jepang. Minta ibu nggunakake sirah yen sampeyan duwe otak utawa apa sing sampeyan duwe iku ora penting. Sing penting yaiku yen awake dhewe luwih becik urip LANGSUNG WONG CHINAAAAAAAAA LANGSUNG AAAAAAAA. aaaaaaa Aku lali ALLELUYAAA KANGGO RACISTASSSSSS. KISSES WITH LOVE.

    1.    Marbella Garcia ngandika

      Sampeyan bener ing pirang-pirang perkara sing sampeyan wis ujar. Butooo, kenapa mangan janin?

    2.    ZelenA ngandika

      ANAK KUNING KUNING BITCH HEBAT KIEN LZ PARIO Muga-muga bisa mangan saben liyane lan balapan KUNING KUNING MATI K ASKOOOOOOOOOO DAMN Kowe !!! LAN ORA KUDU MANGAN ANJING UTAWA Kucing K ASCO !!! Dheweke BITCH PETS !! MANGGO SAKA EDIBLE !!

  5.   Fernando Martinez Martinez ngandika

    Kabeh sing aku ngerti yaiku aku kalebu planet iki. Praktek oriental, kayata ngorbanake lan nyiksa kewan kanggo dikonsumsi, saya lara banget. Ibu Maria Leyla pancen bener. Aku saka Guadalajara lan aku ngerti manawa umume negara ing endi wae, kita nolak adat kasebut. Sanajan teknologine wis maju, nanging wong-wong pancen padha ora bisa.

    1.    wong liya ngandika

      Ya, mesthine, amarga kita bisa yakin manawa ing negara sampeyan ora mateni kewan apa-apa, ora ana mburu, mancing, utawa ngelih sapi utawa babi utawa manuk banjur disembeleh, didol kanthi potongan ing supermarket banjur dipangan dening wong; Amarga ing negara sampeyan, ora ana siji-sijine McDonalds lan yen ana, mung adol panganan vegetarian.
      Lan amarga Guadalajara ora ana ing negara sing mateni Bantheng kanthi nyenengake lan hiburan.

  6.   Marisol dimas ngandika

    sampeyan pancen bener ... ezo de komer animalez ezta ala ... lan uga ora ana mentalitas dheweke duwe zhinoz ... zona a porkeria zin ezkrupuloz muga-muga lez uga nindakake padha karo kulawarga utawa putra apa sing ditindakake loz animalez x ke lo uniko ke lez ez ke ilang ing antarane trak ... lan pancen ana siji-sijine sing ilang ..

    1.    Marbella Garcia ngandika

      Kanca, nanging yen wis mangan dhewe, apa sampeyan ora ngerti yen wong Cina mangan "janin"?

  7.   wong liya ngandika

    Wiwitane, iku goroh, dheweke ora mangan jabang bayi.
    Kapindho, kekejeman tumrap kewan, nanging standar dobel, yen sampeyan bakal ngina kabeh klompok etnis utawa negara amarga sawetara mangan segawon lan kucing, mula dakkira manawa ing negara sing sampeyan urip, kabeh kalebu vegetarian.
    Ya, amarga saiki pranyata yen sapi, pitik, babi lan iwak pantes dipateni banjur dipateni, dimasak lan dipangan manungsa; amarga sapi, pitik, babi lan iwak sing saben dinane mati saben dina dadi panganan ora duwe hak urip: / (SARCASM !!!)
    Dadi, kenapa ora, ayo menehi kritik marang wong Tionghoa amarga ing kene kita kabeh dadi vegetarian, amarga ing negara-negara ora ana sing mangan daging lan kita ngurmati kabeh kewan; kenapa Argentina ora gumunggung duwe daging sapi sing paling apik; amarga Brasil ora deforest Amazon kanggo peternakan sapi; amarga Peru ora nggawe ceviche lan yen wis rampung, iku bakal ditindakake tanpa mateni kewan, malah iwak; amarga ing Meksiko ora ana tukang adu bantheng, lan amarga ing kabeh Amerika Latin, ora ana industri sing ana gandhengane karo daging.

  8.   Natacha ngandika

    Aku mikir manawa budaya Tionghoa lan Asia iku apik banget, kabeh padha trampil lan makmur ing kabeh perkara, sampeyan ora bisa ngremehake sapa wae amarga duwe budaya kuliner sing beda-beda, utawa kanggo mangan kabeh jinis kewan, amarga wong-wong Barat lan Amerika Selatan saling mateni sapi daging babi. , iwak, mbok manawa wong mlarat ora duwe hak urip uga, tinggalen dible