Ing China serangga seneng banget karo langit-langit

Macem-macem serangga sing bisa dipangan

Aku seneng mangan prakteke. Aku seneng meh kabeh lan ora njijiki gastronomi ing jagad iki. Miturut teori, amarga aku ora bisa ngrasakake serangga. Aku ora ngerti ... Sampeyan ngerti? Serangga kasedhiya ing masakan Cina, ora kabeh, nanging ing gastronomi sawetara wilayah utamane.

Wong Tionghoa ora asli banget yen mangan serangga, yaiku dudu mung siji-sijine. Kajaba iku, manungsa wis mangan serangga wiwit ewonan taun. Apa sampeyan arep menyang China? Dadi, dakkandhani yen ana serangga minangka panganan sing enak kanggo langit-langit.

Serangga mangan

Serangga panganan

Ing istilah medis sing diarani entomogafia. Spesies manungsa wis mangan serangga nganti ewonan taun, endhog, larva lan serangga diwasa dietung ing panganan wiwit jaman prasejarah lan ing pirang-pirang budaya, dheweke isih duwe bab ing pawon.

Ilmu ngerti babagan sewu spesies serangga sing dipangan manungsa ing 80% bangsa ing saindenging bawana. Nalika ing sawetara budaya umume, umume nganggo larangan utawa tabu, lan ing budaya liya iku ora dilarang nanging cukup njijiki.

Sate serangga

Serangga apa sing bisa dipangan? Dhaptar kasebut dawa nanging ana akeh spesies kupu-kupu, rayap, tawon, tawon, kecoa, belalang, ngengat, jangkrik. Serangga mangan duwe mupangate lan kekurangane, ana manfaate kanggo lingkungan lan kesehatan kita, nanging kabeh butuh ati-ati lan kebersihan.

Kadhangkala, ana sing mikir manawa mangan serangga ana gandhengane karo mlarat, nanging iki minangka ide sing ora duwe dhasar. Coba pikirake manawa India minangka negara sing mlarat banget nanging pedunung kasebut vegetarian, ora mangan serangga. Apa sampeyan ngerti manawa negara sing paling akeh mangan serangga yaiku Thailand? Ya, duwe industri 50 yuta dolar sing ana ing kewan omo.

Masakan Cina lan serangga

Pawon serangga

China minangka negara sing amba banget lan dipérang dadi pirang-pirang wilayah geografis lan masing-masing wis ngembangake gaya masak dhewe adhedhasar bahan-bahan sing ana. Nalika masakan kidul luwih gumantung karo nasi, masakan sisih lor nggunakake gandum luwih akeh, mung kanggo menehi conto.

Untunge, yen ora njijiki apa-apa lan sampeyan pengin mangan serangga ing China sampeyan bisa nindakake ing Beijing, ibukutha. Dudu manawa mangan serangga iku saka sawetara wilayah sing adoh, ilang ing gunung.

Situs sing cocog kanggo iki yaiku Pasar Wengi Wangfujing sing dununge ing kabupaten Dongcheng. Iki minangka dalan sing kebak kios lambung lan komersial, salah sawijining kutha paling misuwur ing kutha kasebut.

Mangan cacing

Bagean sing khusus kanggo pawon yaiku sing ana ing Jalan Wangfujing lan pancen unik. Iki dipérang dadi pasar wengi lan dalan aperitif. Loro-lorone panganan kasebut diwenehake menyang pelanggan lan kalorone pancen disenengi karo Tionghoa lan turis.

Cicadas kanggo dipangan

Umume panganan yaiku dimasak ing panggangan, ing geni, utawa digoreng utawa dikukus lan umume sampeyan bisa milih cara masak. Ana pitik, sayuran, jamur, oyot teratai, tahu, kerang, lan ora ana sing wedi ... nganti tekan bug.

Lan ing kana, tanpa njijiki, sampeyan bakal weruh serangga sing dipasang ing tusuk waos. Bug lan bug liyane lan wong sing ngisi cangkeme nggunakake kauntungan gizi, protein lan mineral. Pancen angel yen kita mangan serangga, budaya kita asring mateni ...

Kalajengking mangan

Aku ora ngerti, mangan kalajengking, pupa ulat sutra, parasit, lipan goreng, lan laba-laba Iki bisa dadi petualangan urip lambung. Terserah sampeyan. Wong-wong sing wis nyoba prekara iki ujar yen rasane ora enak banget, nanging otak sampeyan ora bisa ngomong yen sampeyan lagi mangan kewan omo ... permen utawa renyah, nanging uga kewan omo.

Nanging akeh wong Tionghoa sing seneng. Sawise kabeh, panganan pancen budaya. Yen sampeyan pengin tur ing pasar iki, sampeyan bisa nemokake ing sisih mburi utara Wangfujing.

 Tusuk sate lipan

Ora mung ing Beijing, sampeyan bisa mangan serangga, uga ing Kunming. China kalebu luwih saka sèket klompok étnis lan sanajan Han minangka mayoritas, ana uga liyane. Klompok etnik Jingpo, umpamane, misuwur amarga mangan serangga. Yen sampeyan ana ing Kunming, wis mangan kewan omo!

Ing kene padha mangan belalang goreng, cicadas kanthi sikil lan swiwi kalebu, larva klapa lan sawetara bug ireng ukurane jempol. Restoran sing disaranake kanggo nyenengake serangga yaiku Simao Yecai Guan. Menu kasebut duwe kabeh sing dakkandhakake lan duwe adol luwih saka 150 euro saben dina ing serangga.

Belalang dipangan

Kunming saiki luwih cedhak karo Thailand babagan gastronomi serangga, uga duwe restoran lan wong sing mangan serangga ing omah. ana toko sing duwe spesialisasi ing macem-macem spesies lan adol seger lan beku.

Contone, sampeyan bisa tuku Larva tawon Yunnan udakara 23 nganti 38 euro per kilo lan saben taun pasar kanggo spesies iki mung udakara 320 ewu dolar. Ora ono sing elek. Lan terus tuwuh.  Ana udakara 200 peternakan serangga ing Qinyuan County, basis tani serangga paling gedhe ing China. lan ngasilake 400 metrik ton saben taun.

Angga panganan cuci mulut

Kasunyatane yaiku China minangka negara sing kudu menehi feed populasi sing sensus pungkasan sing ditindakake ing taun 2010, ora nuduhake apa-apa maneh lan ora kurang saka 1300 milyar jiwa. Lan terus tuwuh. Dadi, yen serangga bisa nyediakake panjaluk panganan, welcome.

Aspek liyane sing menarik yaiku sawetara ahli ujar manawa ing negara kasebut durung siyap ngonsumsi serangga kanthi masif, sanajan industri kasebut luwih ramah lingkungan lan bakal mbantu krisis kasebut. Ngopo Masalah saka keamanan kebersihan.

Pasar serangga

China isih duwe cara kanggo ngrampungake perkara iki, kudu paling ora siji standar keamanan pangan sadurunge promosi serangga minangka panganan. Kita ora bisa lali sawetara serangga duwe racun, residu pestisida, lan bakteri lan cara masak kadang ora cukup kanggo ngilangi bebaya kasebut.

Masak Tionghoa, sing tanggung jawab kanggo kios lan restoran, umume dudu pendhidhikan keamanan pangan. Dheweke duwe panemu manawa yen kalajengking lan larva cacing digunakake kanggo obat tradisional Tionghoa, ora bakal ana masalah yen mangan. Yen dimasak kanthi suhu sing cukup, cukup wae.

Kasunyatane yaiku yen ora ana sing medeni sampeyan lan sampeyan pengin mangan kewan omo, China minangka tujuan sing apik amarga ing kene bakal dadi panganan sing enak. Rasakake dhahar!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Fernando Martinez Martinez ngandika

    Kabeh sing aku ngerti yaiku aku kalebu planet iki. Praktek oriental, kayata ngorbanake lan nyiksa kewan kanggo dikonsumsi, saya lara banget. Ibu Maria Leyla pancen bener. Aku saka Guadalajara lan aku ngerti manawa umume negara ing endi wae, kita nolak adat kasebut. Sanajan teknologine wis maju, nanging wong-wong pancen padha ora bisa.