Horseshoe Ijo: koridor taman liwat Zagreb

Jaran Kuda Zagreb

Tata letak area pusat kutha Zagreb digambar dening lembah kanthi bentuk 'U' sing dibentuk dening rong bukit utama. Rute alam khusus iki luwih milih pangembangan akeh ruang ijo, kayata taman sing ngubengi istana mewah wiwit jaman Kekaisaran Austro-Hongaria. Saiki set taman sing dununge ana ing lembah iki diarani 'Horseshoe Ijo'.

Antarane taman Green Greenrad sing paling apik sing dikunjungi yaiku Maksimir, dununge ing sisih wetan Zagreb. Maksimir ngluwihi 18 hektar, lan nyorot lintasan pejalan kaki sing mbukak liwat padang rumput lan kebon sing ditutupi kembang lan semak hias. Ing taman iki patung-patung lan bangunan bersejarah katon hebat, kayata Swiss House, Porter's Cabin utawa Eco Pavilion.

Ing La Herradura Verde uga ana Taman Botani Zagreb, taman sing meh 5 hektar sing nglumpukake udakara sepuluh ewu spesies tanduran asli lan saka saindenging jagad. Uga bagean saka koridor ijo iki, ing distrik Kaptol, yaiku: taman Ribnjak, taman gaya Inggris, nyebrang banyu terjun ing sadawane perimeter tembok kutha lawas lan uga taman Opatovina, sing akeh monumen sejarah sing dianggep nyata permata saka ibukutha Kroasia.

Informasi luwih lengkap - Donji Grad, mlaku-mlaku liwat Kutha Hilir Zagreb
Sumber - Zagreb
Foto - Tur Zagreb

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*