Pesona Hpa-an, ing Myanmar

El Asia Tenggara Iki minangka magnet kanggo backpacker, sing seneng kemewahan Asia lan lanskap sing luar biasa. Nanging kenapa terus mandheg ing Thailand, Kamboja utawa Vietnam? Apa sampeyan nyoba karo Myanmar, umpamane? Nduwe daya tarik lan salah sijine yaiku Hpa-an.

Myanmar utawa Burma minangka negara cilik ing Asia Tenggara, kanthi sejarah sing rame, nanging apik banget karo tangga teparo sing luwih misuwur. Dina iki kita ngajak sampeyan tekan pojok sing luar biasa iki gunung, guwa lan candhi Budha: Hpa-an.

Myanmar

Kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur yaiku a Negara Asia Tenggara, tangga teparo China, Laos, Thailand, India lan Bangladesh. Kutha iki dipanggoni dening 54 yuta wong lan suwe-suwe ngalami kolonialisme Inggris, perang sipil lan diktator militer.

Kene iku mesthi panas, Iklim tropis lan biasane dirusak dening monson. Warga kasebut duwe rata-rata pangarep-arep umure paling murah ing wilayah kasebut, amarga kerusuhan sejarahe, lan kabudayane minangka campuran pengaruh tetangga.

Apa Myanmar Burma? Iya ing sisih kulon dikenal minangka Burma mula kalorone jeneng ditampa.

Hpa-an, tujuan ing Myanmar

Iki minangka tujuan cilik, tentrem lan asri, kalebu kabeh perjalanan saka ibukutha Myanmar, Yangon. Dheweke sawetara pitung jam mangidul-mangulon dadi iki dudu a plancongan awan nanging luwih becik kabeh lelungan.

Hpa-an yaiku a tujuan deso sederhana, nengsemake, grapyak lan ora akeh liyane. Pancen ora padhang kaya tujuan liyane, nanging yen sampeyan golek katenangan, wong sing grapyak lan wayah sore mlaku-mlaku ing antarane sawah lan guwa sing dihiasi, iku tujuan sing apik banget. Wong-wong mbukak, grapyak, gampang dicedhaki, lan ing sawetara titik, pedhesane urip padesan ora ana gandhengane karo sampeyan.

Carane menyang Hpa-an? Sampeyan bisa mlebu bis, feri utawa mobil / motorIku gumantung saka ngendi sampeyan miwiti lelungan. Yen sampeyan milih bis, sampeyan bisa nggawe reservasi langsung saka hotel. Regane regane udakara 6000 Kyat lan sampeyan kudu eling yen panas banget saengga kondhisi hawa kasebut bisa uga adhem banget. Ngetung sawetara nem jam lelungan dadi yen sampeyan ora bakal turu lan ya utawa ya pengin plancongan sedina sampeyan kudu budhal luwih dhisik.

Yen sampeyan nginep ing wayah wengi, ora akeh papan, Hpa-an ora kaya Yangon utawa Mandalay nanging ana sawetara hostel: Hpa-an Lodge lan Little Hpa-An Boutique, sing luwih murah tinimbang sing sadurunge. Sawise tekan kana, sampeyan bisa pindhah nganggo motor sewaan utawa sepedha motor antarane sawah, pasar lan dalan-dalan sithik.

Hpa-an minangka ibukutha negara Karen lan ana ing pinggir Kali Thanlwin, sekitar 270 kilometer saka Yangon. Lansekap yaiku gunung karst lan tepat ing undulasi kasebut, bandha Hpa-an didhelikake, guwa-guwa sing dihiasi. Uga ana Gunung Zwegabin sing suci, mung 16 kilometer sisih wétan kutha lan Danau Kan Thar Yar.

El Gunung Zwegabin Dhuwur 772 meter sampeyan bisa menek, nanging yen panas banget, sampeyan bisa nggunakake sawetara jam kanggo munggah-mudhun. Ana wong sing adol banyu lan regane regane akeh banget nalika srengenge lagi cerah, nanging sampeyan bakal oleh hadiah sing apik banget. Ing sisih ndhuwur, luwih-luwih, ana biara lan pagoda lan kantin sing nyedhiyakake panganan lan ngombe kanggo nyegerake sampeyan. Pendakian regane K3.000.

Saliyane, ana guwa-guwa kasebut, dununge 22 kilometer sisih kidul wetan Hpa-an. Ing Guwa Sadan Gedhe banget lan kebak pagoda lan Buddha lan sampeyan bisa mlebu saka sisih lan metu saka sisih liyane, kabeh ing njero gunung kanthi mlaku sing apik banget udakara 20 menit. Sampeyan uga bisa njupuk feri kayu cilik ing gunung kanggo bali lan nutup daur ulang, mung K3000 saben wong, bali menyang ngleboke.

Sing cedhak yaiku Gua Kaw Ka Taung karo kolam renang karo area renang. Ya, sampeyan maca kanthi bener. Sawise mlaku-mlaku lan mlaku-mlaku lan kringet sampeyan bisa nyelehake ing kene kanthi pemandangan gunung lan sawah sing apik. Kaendahan kuwi! Ana restoran cilik lan toko kayak kanggo terus nikmati ...

Ana uga Guwa Kawgun lan Yathaypan, ing sisih kulon Kali Thanlwin, kabeh iki lan sing duwe agama penting. Sing pertama yaiku guwa favorit para pengunjung amarga kebak patung Buddha sing diwiwiti abad kaping 3000, dicet lan dijaga kanthi apik. Banjur sampeyan munggah ing undhak-undhakan, sajrone sepuluh menit, sampeyan tekan pucuk gunung lan ndeleng pemandangan sing apik. Diakoni yaiku Kyat XNUMX.

Lan mesthine, aja lali pagoda, langsung ing sisih kidul Hpa-an nalika arep menyang Zwegabin. Sing pertama yaiku Kyauk Kalap pagoda, dibangun ing bukit sing watu ing tengah sendhang. Beautiful, amarga nawakake pemandangan Gunung Zwegabin sing apik lan bebas mlebu.

Nglewati dalan 13 kilometer, aspalan pira-pira, yaiku Taung Pagoda, uga ing pucuk gunung sanajan ora ukurane Gunung Zwegabin. Iki minangka tujuan sing kurang turis, lan munggah ing Gunung Taung Anggur kalebu mlebu alas lan dadi reget. Wis regane, percaya, ing sisih ndhuwur kabeh ana tangga wesi kanthi tampilan 360º sing nuntun sampeyan menyang stupa. Pagoda liyane sing apik yaiku Shwe Yin Hyaw, bisa dadi papan sing paling apik kanggo nonton srengenge. Kasedhiya ing pinggir Kali Thanlyin.

ing sawah Dheweke kalebu kaendahan lokal. Adegan apa! Sampeyan nyewa sepeda lan numpak pirang-pirang jam liwat sawah kanthi sawetara turis lan kertu pos sing apik. Dadi sampeyan uga bisa nemoni para nelayan lokal sing mbuwang jala menyang kali. Yen sampeyan mlebu musim udan, ana akeh wong sing njupuk kauntungan saka kebon sing kebanjiran.

Pungkasan, ing Hpa-an ana 1000 gambar Buddha, kabeh ing dhasar Gunung Zwebakin, kabeh duwe payon emas lan kolom abang dhewe. Sampeyan bisa mlaku-mlaku, njupuk foto lan ndeleng Hpa-an ing kadohan. Ing kene sampeyan mbayar mlebu, Kyat 4000 saben wong.

Nalika sampeyan ndeleng, Hpa-an minangka tujuan sing gampang nanging akeh obyek wisata. Paling ora ana rolas papan sing bisa dikunjungi amarga bis ngeterake sampeyan ing menara jam lan petualangan diwiwiti.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*