Jinis pariwisata ing Spanyol

Jinis pariwisata

Nalika mikir pariwisata, kita ora nganggep ana macem-macem jinis, amarga ora kabeh wong lelungan kanthi sebab sing padha. Nyatane ana wilayah sing duwe jinis pariwisata tartamtu sing fokus kanggo entuk manfaat saka komunitas kasebut. Pramila kita bakal ndeleng jinis wisata sing bisa ditemokake ing Spanyol.

Spanyol mesthi dadi negara pariwisata, sing narik ribuan wong saben taun sing pengin nikmati macem-macem perkara, wiwit gastronomi nganti ruang alam, pantai utawa budaya. Temokake jinis pariwisata apa sing bisa ditemokake ing Spanyol, amarga ana macem-macem cara lelungan.

Budaya Turismo

Museum ing Spanyol

Pariwisata budaya mesthi dadi salah sawijining sing utama. Ing jinis pariwisata iki, kita kalebu pariwara sing adhedhasar orientasi sejarah, monumen, sisa arkeologi lan museum. Ing Spanyol, kita bisa nemokake akeh wilayah kanthi sejarah lan museum dhewe. Ing Guggenheim ing Bilbao utawa Museum Prado ing Madrid dheweke conto sing apik. Monumen kasebut uga penting amarga nemokake papan kayata Giralda ing Seville, Alhambra ing Granada, Sagrada Familia ing Barcelona, ​​Katedral Santiago de Compostela utawa León, Alcázar Toledo, Segovia utawa Teater Romawi Merida

Pariwisata pantai

Pariwisata pantai

Kita ngerti manawa ing Spanyol bagean gedhe saka pariwisata orientasi menyang pesisir, amarga uga cuaca apik banget. Ing wilayah kasebut Mediterania kita nemokake wilayah kayata Valencia, wilayah Catalonia lan mesthine Kepulauan Balearic kanthi pusat wisata kayata Mallorca utawa Ibiza. Saliyane, ana akeh wong sing seneng pesisir Andalusia utawa sing arep pindhah menyang Pulo Canary, sing nikmati iklim sing apik ing taun iki.

Pariwisata gastroomik

Ora ana sangsi manawa Spanyol minangka salah sawijining papan kanthi gastronomi paling apik ing Eropa lan mulane pariwisata gastronomi minangka salah sawijining obyek wisata sing apik. Ing sisih lor ana masakan iwak lan panganan laut. Nyatane Negara Basque, Rioja utawa Galicia minangka salah sawijining papan favorit kanggo pariwisata gastronomi kanggo pasugatan lan produk berkualitas tinggi. Ing Andalusia kita nemokake salah sawijining papan favorit tapas. Kajaba iku, ing papan kasebut umum ditemokake festival sing khusus kanggo gastronomi, sing uga narik akeh wisatawan saben taun, kayata Festival Seafood ing O Grove, Galicia.

Pariwisata anggur

Pariwisata anggur

Pariwisata anggur minangka jinis pariwisata sing ana gandhengane karo anggur, sing uga bisa kita lakoni ing pirang-pirang wilayah ing Spanyol sing misuwur karo anggur. Papan-papan kaya La Rioja, Catalonia, Galicia utawa Andalusia Kanthi anggur Jerez, dheweke duwe denominasi asale sing narik kawigatene atusan turis sing pengin nyedhaki wilayah produksi kanggo ndeleng pabrik anggur lan pakebonan anggur lan ngrasakake pengalaman anggur kanthi lengkap, saliyane kanggo ngicipi utawa kursus.

Pariwisata ekologis

Jinis pariwisata iki anyar banget, amarga turisme sing orientasi sudut pandang ekologis muncul sawetara taun kepungkur. Pariwisata massal ngrusak wilayah lan ing pirang-pirang acara nyebabake ruang alam rusak. Mula sing anyar pariwisata ekologis sing dirancang kanggo nambah kesadaran lan supaya wong-wong sing seneng gaya urip ekologis bisa lelungan nalika uga ngurus lingkungan. Hotel kasebut ekologis lan biasane disenengi ing papan alam sing sampeyan bisa seneng sinau saka alam tanpa ngrusak.

Plancongan petualangan

Pariwisata petualangan berorientasi karo wong sing aktif banget lan seneng olahraga. Ing panggonan kaya pesisir lor Segara Cantabrian utawa pesisir Andalusia, kita nemokake pesisir sing cocog kanggo olahraga kayata surfing utawa kitesurfing, kanthi sekolah sing biasa diwiwiti olahraga. Uga ana pirang-pirang wilayah ing Spanyol sing arep olahraga kayata hiking panggonan alam, saka Galicia nganti Asturias utawa Catalonia. Sanajan saiki gampang golek papan kanthi jalur hiking sing anyar.

wisata deso

wisata deso

Pariwisata pedesaan minangka salah sawijining sing wis tuwuh ing deso lan wilayah sing sepi, ing omah-omah negara sing wis direnovasi kanthi apik supaya bisa nikmati gaya urip sing tenang iki. Papan kaya Galicia ahli ing jinis pariwisata iki. Nginep ing omah-omah ing deso sing apik, diubengi alam minangka kemewahan saiki kanggo uwal saka rame kutha.

Pariwisata salju

Pariwisata salju

Iki minangka jinis pariwisata liyane sing bisa ditemokake ing Spanyol nalika musim salju. Papan-papan kayata Lembah Arán ing Lleida, ing Puerto de Navacerrada ing Madrid, Formigal ing Huesca utawa Sierra Nevada ing Granada minangka sawetara papan sing nawakake resort ski sing disiapake kanthi macem-macem area, akomodasi lan nyenengake kanggo kabeh kulawarga.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*