Alpine Fauna: Kewan Swiss

Jalur ing Pegunungan Alpen Swiss

Pegunungan Alpen minangka ruang alam paling gedhe ing Eropa, nanging uga ruang budaya sing dipanggoni wiwit jaman prasejarah (saiki ana udakara 14 yuta wong ing kutha-kutha lan udakara 60 yuta pengunjung saben taun). Nanging kudu dipikirake yen keseimbangan ekologi lan budaya rapuh Dadi, yen sampeyan pengin ngunjungi Swiss kanggo ngerteni utawa nikmati fauna alpine, mula aja ngganggu kewan liar, luwih-luwih nalika surup lan esuke amarga nalika kewan lagi mangan.

Kajaba iku sampeyan kudu ngurus lingkungan kanthi tliti saengga kewan lan alam uga dijaga kanthi becik. Sampeyan kudu nggunakake akal sehat, nanging yen prelu sampeyan bisa ngerti babagan peraturan taman nasional, cadangan alam lan wilayah lindung liyane sing saiki lan bisa uga duwe tumindak sipil lan ngajeni. Nanging sawise dakcritakake kabeh, aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan siji aspek sing dak tresnani: babagan fauna alpine lan kewan sing urip ing Swiss.

Fauna lan kembang alpine

Pegunungan Alpen Swiss

Apa sampeyan ngerti manawa salah sawijining perkara paling hebat babagan Swiss yaiku alam, digawe saka flora lan fauna alpine sing apik? Kaya ngono iku, Swiss saiki duwe tujuan wisata lan lingkungan kanggo nglestarekake tanduran lan kewan endah, amarga akeh spesies pribumi kasebut diancam amarga ana perubahan iklim.

Yen sampeyan seneng kewan, sampeyan bakal seneng ngerti yen sampeyan wani munggah gunung ing sawetara deso ing Swiss, sampeyan bakal bisa nemokake kewan liar yen sampeyan duwe bejo. Ing ngisor iki sawetara conto sing bisa ditemokake kaya mamalia.

Kewan mamalia sato Alpen

Kancil Roe

Kancil roe, sawijining spesies minangka kidang cilik Plancongan bebas ing dalan Swiss, dadi luwih gampang yen bisa drive.

Chamois

Kita uga bakal duwe kesempatan kanggo mirsani chamois, sawetara kewan sing grapyak banget, padha karo gazelle lan khas Alpen.

Wedhus gunung

Wedhus ing Alpen

Apa sampeyan nate weruh wedhus gunung sing urip lan langsung? Ing Swiss, sampeyan bisa ndeleng transit utamane ing wilayah salju lan pegunungan.

Rubah

Fox pasangan

Mlaku liwat deso Swiss tegese ketemu karo rubah angel dipahami. Kaendahane luar biasa lan ora bakal nilar sampeyan

Rodents

Rodent ing Pegunungan Alpen Swiss

Rodents alpine kayata marmot, dianggep paling gedhe ing Eropa, lan bisa dideleng utamane sajrone mangsa panas.

Hares

Ing fauna Swiss, kita uga bisa nemokake hares sing lincah lan gawat. Sanajan gratis bakal angel banget dideleng amarga dheweke cepet lan wedi banget karo wong.

Bruwang coklat

Bears ing Alps

Sampeyan uga bisa nemoni bruwang coklat sing nemoni lan karnivora, sing dipercaya wis punah wiwit taun 1904, nanging kurang saka 5 taun kepungkur, kayane wis gedhe maneh.

Kewan Oviparous saka fauna alpine

Sampeyan uga bisa nemokake manuk, manuk spektakuler sing ora bisa dilalekake. Sawetara sing bisa ditemokake yaiku:

Elang

Ing antarane, kita bisa nemokake manuk pemangsa sing dimangerteni dikenal minangka elang, sing ana ing pucuk gunung paling dhuwur ing negara kasebut. Tanpa mangu-mangu, ndeleng dheweke mabur minangka kedadeyan amarga swiwine Ukuran paling ora paling kurang saka 2 meter.

Antarane spesies liya sing bisa diamati liwat pariwisata ornithologis, kita nemokake manuk wulung, gagak lan gagak. Pungkasane, kita ngandhani yen kali Swiss minangka papan kanggo iwak kayata iwak iwak trout lan uga reptil bisa ditemokake.

Apa ana kewan sing mbebayani ing Pegunungan Alpen?

Nanging yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing seneng metu ing dalan kanggo mlaku-mlaku utawa mlebu wilayah sing ora dijaga, sampeyan kudu ngerti yen ana predator gedhe ing Pegunungan Alpen. Sing gedhe-gedhe predator kayane bali menyang Alpen Éropah sawise meh dibasmi ing abad kaping-XNUMX.

Sawetara kewan

Serigala ing Alpen

Contone, bruwang ing sisih wétan Alpen, srigala ing sisih wétan Alpen sisih kulon, lynxes ... nanging sanajan ana dheweke ora akeh amarga umpamane ana kurang saka 50 srigala lan bruwang. Ana luwih saka 100 lynx sing wis ditemtokake lan biasane bakal ndhelikake saka sapa wae.

Aja nyedhaki dheweke

Nanging sanajan kewan pengin adoh saka sampeyan utawa sampeyan ora bisa ndeleng amarga ndhelik, sampeyan kudu ora nyoba nyedhaki kewan galak (dudu wedhus gunung, chamois, marmot, lsp) amarga ora kepenak kanggo dheweke lan sampeyan kudu ngormati manawa ana ing habitat alami lan tamu yaiku sampeyan, dudu dheweke. Sampeyan bisa uga ndeleng sawetara sapi liar lan kemungkinane bakal katon apik banget, nanging sampeyan uga kudu njaga jarak.

Asu putih

Kewan wedhus ing Pegunungan Alpen

Ana segawon putih sing dilatih kanggo nglindhungi wedhus saka serangan saka asu utawa asu ajag. Nanging segawon putih bisa dadi agresif yen sampeyan arep nyedhaki wedhus., mula prelu nggawe dalan kanggo ngindhari lan aja nggawe wedhus gugup, tetep tenang lan aja ngancam segawon kanthi cara apa wae amarga bisa mbebayani.

Ana ing rabies ing segawon, rubah lan lawa

Rabies ana ing antarane kewan Swiss, utamane ing asu, rubah lan kelelawar, sanajan kasus kasebut pancen terisolasi. Nanging yen digigit segawon sampeyan kudu njaluk pitulung medis sanalika bisa.

Ula beracun

Ula khas Pegunungan Alpen Swiss

Ana rong jinis ula beracun ing Pegunungan Alpen: ular aspic lan peliad, bisa dingerteni kanthi elips lan bentuk vertikal. Nanging ula-ula dheweke mung nyerang yen rumangsa diancam utawa yen dheweke kaget, mula sampeyan kudu nggoleki kanthi becik ing endi sampeyan mlaku sadurunge lungguh ing lemah utawa ing wilayah sing watu. Yen sampeyan digigit salah sawijining ula kasebut, sampeyan kudu langsung njaluk pitulung medis, amarga sanajan ora ana bebaya mati kanggo wong diwasa, racun kasebut kudu diekstraksi utawa dianalisis dening tenaga medis.

Kewan sing luwih cilik: obah

Sampeyan uga kudu eling yen ana kewan alpine cilik liyane sing kudu dipikirake: ticks. Sawetara kutu kasebut nggawa penyakit kaya penyakit Lyme (borreliosis). Sampeyan kudu mriksa awak saben wengi sawise mlaku-mlaku lan ngilangi apa sing ditemokake. Yen gatel utawa radhang, sampeyan kudu nemoni dokter.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*