Ing sekitar Kali Tagus: kutha sing bisa ditemokake

Kali Tagus nalika liwat Toledo

Ing tur khusus Spanyol, kita ngusulake lelungan bebarengan Kali Tagus, ing pinggir kutha sing ana kutha-kutha sing apik, lanskap sing luar biasa, gastronomi sing luar biasa lan warisan monumental sing luar biasa.

Wiwit sumbere ing Sierra de Albarracín de los Montes Universales, ing Teruel, Tagus mlaku liwat liwat Semenanjung Iberia kanthi jarak 1008 kilometer. Saka cacah kasebut, 816 yaiku liwat wilayah Spanyol lan sisane liwat tanah Portugis kanggo mili menyang Lisbon, khusus mbentuk muara Mar de la Paja. Sanajan dalane dawa banget, ora akeh kutha sing siram, nanging kabeh bisa dikunjungi. Kita bakal nyritakake babagan dheweke.

Aranjuez: Situs Kerajaan sing dimandikan karo Kali Tagus

Kutha Madrid sing apik, dikenal minangka Situs Royal Aranjuez Dadi panggonan ing ngendi raja-raja Spanyol ngenteni wektu suwene, sampeyan kudu nuduhake sampeyan. Mangkono, ing Royal Palace, dibangun kanthi urutan Felipe II ing abad kaping XNUMX.

Sanajan konstruksi diwiwiti dening arsitek Juan Bautista de Toledo, dheweke tilar donya tanpa rampung. Amarga iku, kerjane berlangsung pirang-pirang taun nganti puncak ing jaman Carlos III. Sajrone wektu kasebut, master arsitektur kayata Juan de Herrera lan Francisco de Sabatini melu konstruksi.
Luwih nyengsemake yen bisa kebon ngubengi istana. Iki minangka karya nyata ing kebon kebak banyu mancur, patung lan monumental kaya bangunan sing misuwur Omah Labrador, omah gedhong neoklasik sing ana ing kebon Pangeran.

Lan, amarga sampeyan ana ing Aranjuez, aja lali nyoba produk kebon sing luar biasa. Utamane misuwur yaiku asparagus lan stroberi, uga piring sing disiapake. Contone, partridge acar karo stroberi.

Kraton Aranjuez

Gambar Kraton Aranjuez

Toledo: sejarah murni

Yen Aranjuez monumental, Toledo luwih akeh, kutha sing paling penting sing adus Kali Tagus yen kita kajaba Lisbon. Kutha iki dadi ibukutha kerajaan Spanyol-Visigothic lan mengko Tumpukan budaya, wiwit Kristen, wong Yahudi lan Arab padha urip bareng.

Sejarah sing akeh banget menehi monumen sing kudu sampeyan deleng (nyatane kabeh kutha diumumake Warisan Donya ing taun 1986). Minangka tembok ing tembok, lan ing lawang-lawang sing apik banget, kayadene Sun, kanthi gaya Mudejar; sing ana ing Cambrón, Renaissance, lan Bisagra sing anyar lan lawas.

Nanging sing luwih apik yaiku Katedral Santa Maria, dianggep minangka salah sawijining pucuk gotik ing negara kita. Aja lali mlebu, amarga ing omahé ana permata kayata permata Kardinal Mendoza lan kapel Raja-raja Anyar, Mozárabe, Epiphany utawa Santiago.

Toledo uga duwe akeh kraton. Antarane, sampeyan kudu ndeleng Galiana iku, dibangun ing abad kaping XNUMX dening King Al-Mamun lan mulane permata Mudejar; Fuensalida lan Posada de la Santa Hermandad, kalorone wiwit abad kaping XNUMX, utawa sing diarani Kuil Casa del.

Saliyane, sampeyan kudu ngerti manawa pusat saraf Toledo monumental yaiku Alun-alun Zocodover. Bagéan kasebut dibangun dening Juan de Herrera, nanging uga nyimpen conto wiwit jaman Arab. Salah sawijining lawang mlebu yaiku Arco de la Sangre lan sepur tur mangkat saka salah sawijining sisi sing liwat dalan-dalan utama kutha lawas.

Jam saprapat

Yen ana bangunan sing nggegirisi ing Toledo, iku Alcázar, nganti katon adoh banget. Konstruksi diwiwiti saka jaman Alfonso VI ing Castile, sanajan wis ngalami ekstensi lan restorasi. Pungkasan yaiku sawise Perang Sipil, amarga sajrone prakteke wis musnah. Sajrone pirang-pirang abad kepungkur, dheweke dadi istana, papan kanggo raja, barak lan akademi militer. Saiki, sampeyan bisa nemokake ing Alcázar the Museum Angkatan Darat.

Pungkasane, sampeyan ora kudu ninggalake Toledo tanpa nyoba panganan khas kayata kokang, carcamusas (daging babi ramping karo sayuran), migas utawa kacang buncis kanthi partridge. Nanging dheweke duwe ketenaran khusus wong marzipan, sing malah duwe sebutan asal usul.

Ndeleng Toledo

Gambar Toledo

Talavera de la Reina lan keramik kasebut

Tanpa ninggalake provinsi Toledo, sampeyan bakal nemokake Talavera de la Reina, didegake ing jaman Romawi kanthi jeneng Caesarobriga. Ing kutha iki sampeyan bisa ndeleng monumen kayata tembok lan menara albarrana, Huerto de San Agustín, benteng Arab, lan Basilika Our Lady of the Prado, keajaiban Renaisans sing dihiasi ing njero unsur keramik sing ora ternilai.

Amarga, yen ana Talavera misuwur, mula amarga iku tembikar, sing asale wiwit jaman Muslim. Iki dianggep minangka salah sawijining sing paling apik ing donya.

Aja ninggalake kutha tanpa nyoba sing veneers, sawetara kacang cilik sing diresiki sayuran lan chorizo; pisto talaverano lan, kanggo panganan cuci mulut, ing pucuk, krim adhedhasar susu, kayu manis lan gula.

Lisbon: cangkeme kali Tagus

Rampung perjalanan ing Kali Tagus ing kutha sing pungkasane rampung: Lisboa. Iki menehi keajaiban alam kayata muara Mar de la Paja, sing dadi kali kasebut nalika metu menyang segara lan sing wis kasebut.

Nanging ing ndhuwur kabeh, sampeyan bakal nemokake monumen sing apik ing Lisbon. Kanggo miwiti, ing katedral Santa María la Walikota, dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX sawise pungkasan kanon Romanesque. Lan uga dheweke Biara Carmo, reruntuhane apik banget amarga ana gempa bumi sing nyerang kutha kasebut ing taun 1755.

Nanging, bangunan sing paling simbolis ing Lisbon yaiku Kastil San Jorge, Asal usul bali menyang konstruksi Visigothic ing abad kaping XNUMX. Aja lali karo pemandangan kutha sing luar biasa sing bisa dihargai saka bangunan iki.

Kastil kasebut minangka salah sawijining monumen ing Lingkungan Alfama, dianggep paling tuwa lan uga salah siji sing paling khas ing Lisbon. Nyatane, yen dudu pariwisata, mula bakal dadi kutha mandhiri sing kabeh warga ngerti. Ing kana ana sudut pandang kayata Santa Lucía lan Portas do Sol, sing bakal entuk foto sing apik.

Menara Belem

Foto Torre de Belém

Saliyane, ing Alfama yaiku Kantin Nasional, bangunan sing bakal gampang dibedakake karo kubah putih sing gedhe lan ing endi cenotaphs saka Luis de Camôes lan Vasco de Gama, ing antarane tokoh-tokoh liyane ing sejarah lan serat-serat ing Portugal.

Mangkono uga, dina Slasa lan Setu Feira da Ladra, pasar gedhe ing ngendi sampeyan bisa nemokake meh kabeh. Lan, yen sampeyan nggoleki Lisbon sing khas, aja lali njupuk salah sijine ing funiculars sing nyambung sisih ngisor kutha karo sing luwih dhuwur. Antarane trem iki, Gloria lan Bica.

Pungkasan, ing cangkeme Tagus yaiku Menara Belem, permata gaya Manueline (variasi Portugis ing pungkasan Gothic). Lan, kanggo ngrasakake gastronomi Lisbon, takon babagan cod pataniscas, jinis donat sing digawe karo iwak iki; ing peixinhos da horta, sing dudu iwak nanging werni kacang goreng, lan Jajan Belém, sing resepe mestine dadi rahasia.

Minangka kesimpulan, kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh perjalanan ing Kali Tagus sing ditawakake, wiwit sejarah lan monumen nganti asri sing asri. Lan mung kita wis crita babagan papan sing paling penting.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*