Alhambra mbukak kanggo umum ing wulan Januari ruangane Carlos V

Gambar | Junta de Andalucía

Ing pungkasan taun 2016 Granada dipilih dadi kutha sing paling apik ing Spanyol ing kontes sing diatur ing jaringan sosial. Iki dileksanakake ing pirang-pirang wilayah amarga tujuan wisata istimewa sing nawakake kemungkinan gedhe saka sudut pandang budaya, gastronomi lan olahraga.

Kaya lambang Paris minangka Menara Eiffel, lambang Granada minangka Alhambra sing apik. Istana abad pertengahan sing luar biasa sing nyebabake kekaguman kanggo wong-wong sing mikir. Kanthi cara iki, Alhambra minangka salah sawijining papan sing kudu sampeyan kunjungi sepisan sajrone urip.

Sajrone taun kepungkur, Alhambra ing Granada menehi macem-macem kesempatan kanggo ngerti kanthi cara sing luar biasa ing wilayah benteng Nasrid sing biasane dudu bagean saka kunjungan amarga dijaga lan dijaga.

Saindhenging taun 2017, Dewan Pengawas Alhambra lan Generalife Granada mbukak kanggo publik Torre de la Cautiva, Huertas del Generalife, Torre de los Picos, Torre de la Pólvora utawa Puerta de los Siete Suelos lan Kanggo miwiti plancongan kanthi sikil tengen, sajrone Januari 2018, kamar Kaisar Charles V bisa dikunjungi. Kepiye carane bisa diakses lan dina apa?

Kepiye kamar saka Kaisar Charles V?

Gambar | Dewan Wali Alhambra lan Generalife

Sawise penaklukan kerajaan Granada, Raja-raja Katulik nindakake sawetara intervensi ing bangunan kasebut kanggo adaptasi istana Islam kanthi panggunaan Kristen anyar. Banjur, putune Carlos V mutusake nggawe modifikasi lan nggawe sawetara kamar kanggo nginep ing kene nalika kunjungan menyang Alhambra ing taun 1526.

Amarga alasan iki, sawetara kebon sing ana ing antarane Istana Comares lan Istana Singa, sing dikenal kanthi jeneng El Prado, digunakake kanggo mbangun kamar sing diatur liwat koridor sing gegandhengan karo interior lan sekitar teras sing ora teratur, mula susunan Islam adhedhasar ing sertifikat independen ing sekitar plataran ditinggal.

Kamar kaping pisanan dikenal minangka Kantor Kaisar, sing njaga tungku geni lan langit-langit sing digawe dening Pedro Machuca ing taun 1532. Sabanjure kita temokake kamar antech sing mbukak kamar turu para raja. Antarane taun 1535 lan 1537, Alejandro Mayner lan Julio Aquiles (cedhak karo artis Rafael) sing tanggung jawab nglukis tembok ruangan kasebut. Sayange, lukisan kasebut meh ilang amarga ditutup kaping pirang-pirang plester.

Kamar Kaisar Charles V uga dikenal amarga panulis Amerika terkenal Washington Irving nginep ing wayah wengi ing kana., panulis "Cuentos de la Alhambra", khusus ing "Salas de las Frutas" ing taun 1829. Dina iki ana plak marmer sing dipasang ing lawang, diselehake ing taun 1914, sing ngelingake lakune panulis liwat Alhambra ing Granada.

Alhambra ing Granada

Kunjungi Alhambra ing Granada

Granada misuwur ing saindenging jagad amarga Alhambra. Jeneng kasebut tegese benteng abang lan minangka salah sawijining monumen Spanyol sing paling akeh dikunjungi amarga daya tarike ora mung ana ing dekorasi interior sing apik nanging uga bangunan sing integral karo lanskap sekitar. Nyatane, minangka daya tarik wisata sing relevan banget lan malah diajokake kanggo Pitu Kaajaiban Anyar ing Jagad.

Bangunan kasebut dibangun ing antarane abad kaping 1870 lan XNUMX nalika kerajaan Nasrid, dadi benteng militer lan kutha palatine, sanajan uga dadi Royal Royal House nganti deklarasi dadi monumen ing taun XNUMX.

Alcazaba, Royal House, Istana Carlos V lan Patio de los Leones minangka sawetara wilayah sing paling populer ing Alhambra. Mangkono uga kebon Generalife sing dununge ana ing bukit Cerro del Sol. Sing paling apik ing kebon kasebut yaiku interaksi antara cahya, banyu lan vegetasi sing nyenengake.

Jam ngunjungi

Ing wulan Januari, saben dina Slasa, Rebo, Kamis lan Minggu bisa dideleng kanthi tiket Alhambra General kamar Kaisar Carlos V sing biasane ditutup amarga konservasi.

Endi tiket kanggo ndeleng Alhambra?

Tiket kanggo ngunjungi Alhambra ing Granada bisa dituku kanthi online, liwat telpon, ing kantor tiket monumen kasebut dhewe utawa liwat agen perjalanan sing dadi agen resmi. Amarga akeh kunjungan saben taun, kudu dielingi yen tiket kudu dituku sadurunge, antara dina nganti telung wulan, ing tanggal sing dipilih nanging ora bisa dituku ing dina sing padha.

Apa sampeyan mikir babagan inisiatif Dewan Wali Alhambra lan Generalife Granada kanggo nemokake papan sing paling adoh ing benteng Nasrid? Apa sampeyan wis ngunjungi siji? Sing pengin lan sampeyan pengin nemokake?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*