Desa Putih Malaga

Sawetara kutha utawa kutha larang regane kaya lanskap alam. Iku kasus saka desa putih Malaga, desa-desa kasebut omah-omah salju lan apik sing tuwuh kaya jamur, dihiasi kembang, dirawat kanthi rinci.

Sampeyan ora bisa ninggalake Malaga tanpa dolan, mlaku-mlaku sing kalebu kunjungan menyang sawetara desa putih paling apik ing Malaga. Perjalanan kaya tasbih.

Mijas

Tanpa mangu, Mijas minangka salah sawijining desa putih sing paling apik kanggo dikunjungi ing sekitar Malaga. Saka quarries sawijining teka marmer kanggo dekorasi Katedral Malaga banget, contone, lan kene ana salah siji saka koloni paling gedhe saka expatriates Inggris ing Andalusia.

Mutiara emas (utawa putih), ing Costa del Sol, mung 34 kilometer saka ibukutha provinsi. Wilayah iki wis didunungi nganti pirang-pirang abad nanging ing taun 50-an pariwisata nemokake. Iku creeps sadawane pesisir lan iring gunung sierra lan wis akeh bangunan menarik.

Sampeyan bisa bukak ing Paroki San Manuel, Pertapaan Virgen de la Peña, Gereja San Sebastián lan sawetara pertapan liyane sing abad tengahan. Ing arsitektur sipil ana menara lan taman sing apik sing dibangun ing sisa-sisa benteng lan tembok abad tengahan ing saubengé kutha.

Musim panas sinonim karo pesisir, dadi teluk Mijas misuwur banget: Cala de Mijas, Calahonda, Cabo Rocoso, El Chaparral, El Faro, El Bombo, sing paling misuwur. Saben pantai nduweni karakteristik sing beda-beda.

Ngluwihi tas tangan, bis lan sepur, yen ana sing dadi ciri khas Mijas, yaiku burrotaxis. Sistem kasebut lair karo para pekerja tambang, nanging saiki populer banget karo turis.

casares

Kutha putih liyane sing populer dalan sing berliku lan curam. Asal-usule wis tuwa banget lan sejarahe sing dawa bisa diwaca ing lurung-lurung lan bangunane. Kutha iki apik banget kanggo mlaku-mlaku lan kesasar ing gang-gang.

Sawetara bangunan bersejarah, kayata Papan lair saka Blas Infante utawa pabrik glepung, ing Kastil Casares utawa Greja Inkarnasi, nanging ing mangsa panas sawijining pantai nengsemake, misuwur Playa Ancha, sing wis dadi Gendéra Biru. Kaya kabeh kutha duwe partai lan yen sampeyan cukup begja bisa rawuh siji sampeyan ora bakal getun. Ing Juli punika pasar abad tengahan, wis ing Mei Ziarah saka Virgen del Rosario teka lan sateruse nganti pungkasan taun.

Minangka hadiah utawa souvenir iki "kampung gantung", sampeyan bisa tansah njupuk barang keramik, kaca utawa ukiran kayu lan sulaman.

frigiliana

Punika a desa pesisir cilik, mung udakara 41 kilometer persegi, ing 300 meter saka permukaan laut. Sajarah wilayah iki bali menyang prasejarah, nanging wong Fenisia, Romawi, Vandal lan, ya, mengko Muslim wis liwat ing kene, kang utang introduksi saka tetanèn liwat selokan lan blumbang sing isih katon saiki. Mung sawetara Sisa saka kastil Moor imposing tetep.

Bagéyan saka bahan kastil digunakake dening kulawarga Manrique de Lara, bangsawan Malaga, kanggo mbangun omah manor ing abad kaping XNUMX. Dina iki omah gedhong mrodhuksi mung madu tebu ing Eropah. Ing wektu sing padha, bangunan bersejarah liyane ing kutha dibangun.

Kanggo ngunjungi lan ilang ing sajarah sampeyan kudu ngerti Old Town lan tetanggan Mudejar, kastil Lizar, Istana Counts Frigiliana, Gréja San Antonio lan mesthi, Sisa arkeologi paling tuwa, saka Neolitikum, Fenisia lan Romawi.

Kutha cilik nanging ayu.

Ronda

Es salah sawijining kutha bank sing paling kerep dibukak ing Malaga lan iku mung 100 kilometer adoh. lair ing Arunda Romawi, banjur Visigoths bakal teka lan mengko Muslim. Dheweke menehi wigati amarga lokasi kasebut apik banget kanggo nguwasani dalan-dalan ing Andalusia Ngisor.

Dina iki Ronda wis macem-macem monumen menarik banget sing, ditambahake menyang lingkungan alam ayu, nggawe kertu pos ayu. Lan apa sampeyan bisa ngerti? Kreteg apik banget supaya ora lali kanggo motret Jembatan Anyar, liwat Ngarai Tajo, lan simbol bener kutha, lan Jembatan Lawas sing komunikasi kutha karo tetanggan pasar, asal Arab lan mengko dibalèkaké, kanthi 31 meter ing sadhuwure kali.

Ana uga kraton: ing Istana Mondragon dibangun taun 1314, Istana Raja Moor lan La Mina, Arab Baths., saka XNUMX. abad, alameda, lumaku karo wit lan Taman botani, ing Philip V Arch, la bullring lokal, salah siji sing lawas lan gedhe saka Spanyol…

Lan mesthi, mlaku liwat Ronda bakal menehi hadiah sing ora dikarepke ing saben langkah. A kulo lengkap mesthi bakal kalebu ing tetanggan ing ngendi kutha kasebut dipisahake, sing ana ing san francisco kang paling tuwa karo gréja lan biara lan lengkungan lan pasar loak, luwih modern. Kutha iki minangka Gréja Utama, Gréja Roh Suci, musium lan kraton.

Comars

Kutha iki minangka salah sawijining kutha ing kerajaan Andalusia lan dikenal minangka Balkon saka Axarquia. Jantung kutha ana ing dhuwur 703 meter lan kegiatan ekonomi utamane yaiku pertanian lan sebagian pariwisata deso.

Kutha pisanan sanadyan Iki diadegaké déning wong Yunani Phocian Iku wis ngarsane Muslim nganti reconquest Kristen ing pungkasan abad kaping XNUMX, lan ngerti carane nglawan penjajah Prancis. Kanthi akeh sejarah saiki sampeyan bisa ndeleng ing dalan-dalan sisa-sisa tembok, lengkungan Arab, tangki lan sisa-sisa arkeologi.

Villa anyar saka Conception

Kutha putih sing éndah iki mung 36 kilometer saka Malaga lan ing sikil El Torcal. Kaya wong-wong liyane sing wis kita lakoni, sejarah ing kene ngliwati wektu lan wong Iberia, Romawi, Muslim lan Kristen wis ninggalake warisane.

Como Dumunung ing Taman Alam El Torcal, dikenal kanggo tatanan watu gamping saestu unik, ana akeh kemungkinan kanggo nggawe bike lan hiking wisata. Lan ya, Villanueva de la Concepción nduwe salah sawijining festival paling tuwa ing Malaga, Festival Verdiales.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*