Kasunyatan sing menarik babagan saluran banyu Segovia

Saluran air Segovia

Ngomong babagan kanyatan penasaran babagan saluran banyu Segovia Iku tegese ngliwati rong ewu taun sejarah. Amarga karya teknik sing apik banget iki dibangun ing abad kaping loro sawise Yesus Kristus, khususe, miturut mandat kaisar. Trajan utawa prinsip saka Adriano.

Mula, ana akeh rasa penasaran, anekdot lan legenda sing digawe dening bangunan apik iki sing nglengkapi Komplek monumental Segovian sing spektakuler. Kita uga bakal ngomong babagan iki, nanging saiki kita bakal fokus ing kasunyatan sing penasaran babagan saluran banyu Segovia sing, ing sisih liya, ora mung siji sing bisa dideleng ing Spanyol. Contone, ing kutha ora kurang nyengsemaken saka Merida, sampeyan duwe Sing Ajaib lan Saint Lazarus.

Sawetara sejarah

Saluran banyu segovian

Aqueduct nyengsemaken Segovia

Antesedent saka Segovia saiki yaiku a kutha Celtiberian sing, sak perang antarane Romawi lan Lusitanians, tetep setya marang mantan. Mbokmenawa minangka ganjaran, suwe-suwe dadi kutha penting sing ewonan pendhudhuke butuh banyu. Iku alesan kanggo construction saka saluran banyu.

Sawisé iku, iki dilestarekake dening Visigoth, nanging ora dening Muslim. Ing taun 1072, bagean rusak dening serbu wadyabala Arab, sanajan wis dibangun maneh ing abad kaping limalas. Nanging, saluran banyu wis dadi salah siji monumen sing paling tahan liwat wektu ing donya.

Ing kasunyatan, iku wis slamet kanggo dina iki ing kahanan pengawetan apik. Senadyan kabeh, sirkulasi kendaraan ing lengkungan sawijining, kang ana nganti 1992, lan kahanan liyane nyandhang mudhun. Lan iki nyebabake dheweke nyerah mulihake wis ing awal abad XNUMX.

Pangukuran saluran banyu Segovia

Sisih aqueduct

Tampilan sisih aqueduct

Sepisanan, sampeyan bisa uga mikir yen permata teknik Romawi iki diwatesi ing bagean sing kita deleng alun-alun Azoguejo ing Segovia. Iki sing paling misuwur, nanging saluran banyu ukuran 16 186 meter. Diwiwiti adoh saka kutha, ing panggonan sing disebut The Holly, ngendi iku Sumber banyu Fuenfría kang mimpin menyang kutha.

Nanging, penasaran, saluran banyu ora duwe unevenness gedhe banget. Bagean pisanan tekan cistern saka The Caseron. Banjur pindhah menyang telpon House of the Waters, ngendi wedhi dibusak. Lan terus sadawane babagan siji persen slope nganti tekan Segovia. Wis ing siji iki, iku liwat panggonan kaya ing Diaz Sanz lan Azoguejo kothak, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng bagean sing paling populer. Umumé, fitur rekayasa sing nggumunake iki kemiringan 5%..

Aqueduct ing tokoh

Aqueduct ing wayah wengi

Gambar wengi saka saluran banyu Segovia

Yen kita ngomong bab kanyatan curious bab Segovia aqueduct, iku perlu sing kita nuduhake sawetara tokoh paling pinunjul. Kaping kabeh, kita bakal pitutur marang kowe sing wis 167 lengkungan didhukung dening 120 pilar. Kajaba iku, 44 saka iku dobel arch lan sing sisih ndhuwur duwe cahya luwih saka limang meter, lan ngisor meh ora tekan papat setengah.

Ing tangan liyane, minangka logis, saluran banyu nduweni bagean sing luwih kandel ing sisih ngisor. Khusus, 240 nganti 300 sentimeter. Dene sing ana ing sisih ndhuwur 180 kanthi 250 sentimeter. Nanging sing luwih nggumunake yaiku angka ing ngisor iki: total, Iki digawe saka 20 watu utawa ashlar granit gedhe.. Aneh, iki ora glued karo mortir, nanging disusun siji ing ndhuwur liyane tanpa sealing. Konstruksi didhukung dening imbangan Komplek lan sarwa pasukan.

Sampeyan uga bakal kasengsem ngerti kasunyatan penasaran liyane babagan saluran banyu Segovia: Contone, sing wis dhuwur maksimum 28,10 meter lan saluran kasebut bisa digawa antarane 20 lan 30 liter banyu per detik. Sing kurang dikenal yaiku, ing lengkungan sing paling dhuwur, ana tandha Romawi kanthi huruf tembaga sing kalebu jeneng tukang bangunan lan taun.

Uga, ing ndhuwur rong ceruk ing salah sijine yaiku patung Hercules, pangadeg kutha kasebut miturut legenda. Wis ing kaping saka Raja Katulik, patung-patung saka Prawan Carmen lan San Sebastián. Nanging, dina iki mung sing pisanan saka loro tetep, kang liyane ngenali minangka Virgin saka Fuencisla, santo pangreksa Segovia.

Miturut cara, tembung aqueduct uga asale saka basa Latin. Khusus saka tembung banyu lan kriya manis, sing tegese, mungguh, "banyu" lan "nyopir". Mulane, terjemahan harfiah bakal dadi "banyu neng endi".

Legenda lan fakta penasaran liyane babagan saluran banyu Segovia

Aqueduct saka ndhuwur

Pandangan udara saka saluran banyu Segovia

Sawijining karya kanthi rong ewu taun sejarah, kanthi kekuwatan, nyebabake legenda sing penasaran. Sing paling misuwur ing antarane nuduhake construction lan melu Iblis. Dheweke kandha yen ana cah wadon sing tanggung jawab kanggo nyuplai banyu menyang omah manor sing dheweke kerja lan ana ing Plaza del Azoguejo. Kanggo nindakake iki, dheweke kudu menek gunung saben dina lan mudhun dimuat karo pitchers. Pancen angel banget amarga lereng sing curam sing kudu diatasi.

Mulane, aku kesel nglakoni. Ing sawijining dina, Iblis ngatonake dheweke lan ngusulake perjanjian. Sampeyan Aku bakal mbangun saluran banyuNanging, yen rampung sadurunge jago kluruk, dheweke bakal tetep nyawane. Bocah wadon kasebut nampa perjanjian kasebut, sanajan Iblis kerjane, dheweke wiwit mratobat. Pungkasan, nalika mung ana siji watu kanggo lay lan Iblis janji karo wong-wong mau seneng banget, kewan nyanyi ngumumake esuk lan sinar srengenge pierced construction anyar. Mangkono, Iblis gagal lan cah wadon nylametake nyawane. Saktemene, ing papan sing ilang watu kasebut, dipasang gambar saka Virgin Kita wis kasebut sampeyan.

Nanging bab penasaran babagan legenda iki ora mungkasi kene. Wis ing 2019, dipasang ing Jalan Saint John patung sing wis nyebabake akeh kontrovèrsi. Iku babagan effigy saka imp dhuwure kurang luwih satus pitung puluh sentimeter, sing lagi selfie ing ngarepe saluran banyu dhewe. Karya kasebut amarga pematung Jose Antonio Albella lan pengin mbayar pajeg kanggo legenda misuwur. Nanging ora kabeh wong seneng.

Segovia, luwih akeh tinimbang saluran banyu

Alcazar saka Segovia

Alcazar saka Segovia sing spektakuler

Kaya sing wis dakcritakake ing wiwitan, kita ora bisa ngrampungake artikel iki tanpa ngomong babagan monumen liyane sing Segovia wis lan padha ora duwe apa-apa kanggo meri menyang saluran banyu. Amarga padha spektakuler lan apik banget kaya iki lan wis mimpin kanggo deklarasi kutha Castilian minangka Warisan Donya.

Kaping pisanan, kita kudu ngandhani babagan Alcazar, Konstruksi impen sing bakal ngeterake sampeyan menyang kastil kartun nalika isih cilik. Malah dicritakake dheweke ngladeni Walt Disney minangka inspirasi kanggo kraton saka Blancanieves. Konstruksi kasebut diwiwiti ing awal abad kaping XNUMX lan minangka salah sawijining monumen sing paling kerep dibukak España. Rong puluh loro raja lan akeh pribadi pinunjul liyane wis liwat ing bale sawijining.

Minangka ngadeg ing gunung sing ndominasi ing lembah Eresma, tandurane ora duwe aturan kanggo adaptasi karo bentuk lemah. Nanging, sampeyan bisa mbedakake rong bagéan ing: Pérangan pisanan utawa njaba wis Patio Herrerian karo moat lan drawbridge a. Nanging unsur sing paling penting yaiku larang regane menara penghormatan utawa Juan II, karo jendhela mullioned lan limang menara. Kanggo bagean kasebut, kaloro utawa interior kalebu kamar kayata Throne, La Galera utawa Las Piñasuga kapel.

Ora kurang regane minangka tugu nduweni katedral santa maria, sing pungkasan dibangun ing gaya Gotik ing Spanyol. Ing kasunyatan, iku wis dibangun ing abad kaping XNUMX, ing Rebirth. Telpon "Nyonya Katedral", ing construction melu arsitek minangka penting minangka Juan Gil de Hontanon. Secara lahiriah, iku stands metu kanggo sobriety lan jendhela ayu.

Minangka kanggo interior, ana telung naves lan ambulatory. Kajaba iku, disaranake sampeyan ndeleng kapel kayata ing Sakramen Rahayu, karo altarpiece amarga Jose de Churriguera, gelombang Saint Andrew, karo triptych Flemish ayu dening Ambrosius Benson. Nanging ora kalah ayu altarpiece utama dening Sabatini utawa Kapel saka Descent, karo karya Kristus saka Gregory Fernandez. Iku uga menarik museum kang omahé karya saka Berrugete, VanOrley y Sanchez Coello.

Torreon de Lozoya

Menara Lozoya

Katedral ora mung bangunan agama sampeyan kudu ngunjungi ing Segovia. Uga nyengsemaken biara parral, karo cloisters Gothic, Mudejar lan Plateresque sawijining, lan saka San Antonio el Real, ing gaya Elizabethan Gothic, sanajan kapel utama uga Mudejar. Uga, padha ayu Gereja St Stephen, karo menara langsing sawijining, kang omahé menara lonceng Romanesque paling inggil ing Spanyol; ing saka San Millan y San Martin karo porticoes banget sawijining, utawa ing saka salib bener, Romanesque lan lantaran kanggo Templars.

Pungkasan, babagan arsitektur sipil Segovia, saliyane Alcázar, sampeyan kudu ndeleng Torreon de Lozoya, tanggal pungkasan abad kaping XNUMX; ing Istana Marquises of Quintanar lan Marquis of Arco, loro saka periode sing padha, lan ing omahé Juan Bravo, Diego de Rueda utawa Los Picos, diarani amarga fasad unik.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sampeyan sing paling apik kanyatan penasaran babagan saluran banyu Segovia. Nanging kita uga pengin ngomong karo sampeyan kaelokan liyane Apa sing ditawakake kutha sing apik iki? Castile lan Leon. Sinau lan temokake monumen kasebut dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*