Kastil Urquhart ing Skotlandia

Kastil Urquhart

Kunjungan menyang Skotlandia meh mesthi rampung ing Edinburgh, nanging isih akeh, luwih-luwih yen kita lunga menyang Highlands utawa Highlands, sing wis modis amarga seri Outlander. Ing wilayah iki, sampeyan bisa nemokake rute istana watu kuno sing bisa dibukak, lan ing antarane yaiku Kastil Urquhart, sing uga dununge ana ing gisik Loch Ness sing misuwur.

Dina iki kita bakal ndeleng sawetara sejarah kastil iki sing saiki wis rusak. Kita uga bakal weruh kepiye sampeyan bisa tekan wilayah Skotlandia iki kanggo seneng. Amarga iku a tur unik, kanthi mujur nengen sing luar biasa lan akeh sejarah.

Sejarah Kastil Urquhart

Kastil Urquhart

Kastil iki yaiku dununge ing pucuk sisih lor Loch Ness. Saka dununge, sampeyan bisa ndeleng manawa dadi wilayah sing cocog kanggo nonton tlaga lan sakiwa tengene. Kualitas kasebut ndadekake dadi wilayah sing kayane wis dipanggoni ing jaman mbiyen. Ing cedhak kastil kasebut ana piramida watu sing katon wiwit rong ewu taun sadurunge Masehi, menehi bukti manawa wilayah iki wis dienggoni wiwit suwe. Uga ana sisa-sisa ngarsane Pict, sawijining taler wiwit jaman Kekaisaran Romawi.

Nanging, referensi resmi kastil kasebut diwiwiti wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur, kanthi ndaftarake ana ing abad kaping XNUMX. Yaiku wilayah diwenehake kanggo kulawarga Durward, mula dipercaya manawa dheweke sing nggawe kastil kasebut. Ing abad iki, ana pambrontakan nglawan Alexander II, panguwasa Skotlandia, sing nyerah lan menehi wilayah iki kanggo kontrol putrane Alejando III. Kayane, bagean-bagean istana sing isih tuwa isih ana ing kerajaan Alexander III. Sawise seda, istana kasebut dipasrahake marang tangane Badenoch, nanging konflik karo mahkota Inggris nyebabake dadi kontrol Inggris. Kastil kasebut direklamasi maneh kanggo mahkota Skotlandia lan jebule diubah, nanging mengko kedadeyan saka tangan mahkota kanggo klan MacDonald. Kastil kasebut ngalami kerusakan amarga konflik karo klan lan mengko karo kulawarga Yakub. Dina iki mung sisa reruntuhan sing kita tingali isih ana.

Kunjungi istana

Kastil ing Loch Ness

Maneka jinis transportasi bisa digunakake kanggo mlebu kastil. Biasane penerbangan teka ing Edinburgh, mula wilayah iki adoh banget. Yen sampeyan wani, Ide sing apik yaiku njupuk mobil sewaan. Sanajan kudu dikandhani yen didorong ing sisih kiwa lan dalane cukup sempit, mula mung cocog karo sing wani. Mobil kasebut bakal menehi kita kebebasan mandheg ing macem-macem papan sing disenengi kayata Aberdeen, Fort George utawa macem-macem kedaton. Sampeyan uga bisa mandheg ing macem-macem titik ing sekitar tlaga, supaya bisa motret ruang alam sing luar biasa.

Kastil Urquhart

Cara liya kanggo mlebu ing kana yaiku njupuk tur sing apik ing Edinburgh. Dheweke nggawa kita menyang bis menyang wilayah iki lan biasane bali ing wayah awan, sanajan umume nggunakake bus. Sampeyan uga bisa njupuk bis menyang Inverness lan njupuk akomodasi sajrone sedina kanggo ndeleng tlaga kanthi tenang. Bus lan catamaran mangkat saka Inverness kanggo ndeleng sendhang. Kutha cilik Drumnadrochit yaiku ing endi bis Inverness asring mandheg. Saka kene ana bis utawa sampeyan bisa mlaku kanthi rute sawetara kilometer cedhak dalan gedhe.

Wisata Kastil Urquhart

Kastil Urquhart

Sawise tekan istana sampeyan kudu liwat pusat pengunjung kanggo nutup lawang. Saka kene kita bisa liwat kantin utawa toko souvenir. Kita ngerti nalika budhal ing wilayah sing sampeyan bisa ndeleng tlaga lan kastil. Nalika nyedhaki kita bisa ndeleng kaendahan wilayah kasebut. Diubengi lapangan amba lan ana area sing prau layar ing dermaga tlaga.

Ing kastil sampeyan bisa mlaku liwat kabeh wilayah, mudhun menyang area cilik ing pinggir tlaga, ndeleng reruntuhan lan maca ing saben papan sing dikarepake saben konstruksi. Ana panel sing bisa ndeleng sawetara gambar kanthi rekonstruksi saben wilayah, wiwit saka dovecote nganti pawon lan menara utama. Pemandangan tlaga saka kastil sing apik iki ora ana tandhingane, lan kita bisa mbayangake wong-wong sing manggon ing papan sing luar biasa suwene wis pirang-pirang atus taun kepungkur.

Kastil Urquhart

Ing menara utama sampeyan kudu munggah tangga spiral kanggo munggah menyang ndhuwur, ing kana ana teras. Saka kene, sampeyan duwe pemandangan sing apik kanggo miwiti nggoleki Nessie, monster sing legenda ujar manawa ana ing dhasar tlaga.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*