Katedral Florence

Florencia iku salah sawijining kutha paling apik ing Italia. Akeh wong sing lunga rong utawa telung dina ing perjalanan sing luwih dawa ing saindenging negara, nanging aku nyaranake tetep luwih suwe. Sampeyan kudu ndeleng akeh! Utawa kanthi gampang, sampeyan bisa nyewa sepeda lan mlaku-mlaku liwat lurung-lurung.

Salah sawijining bangunan lambang kutha kasebut yaiku Katedral Florence. Imut, nanging ora enak. Wangsulan: Bab ingkang paling apik sing duweni lan aku saranake supaya ora mandheg, terus liwat interior bengkong menyang kubah lan saka kana, banjur ngrasakake pemandangan kutha lan lingkungan sekitar.

Katedral Florence

Pembangunane diwiwiti ing taun 1296 lan rampung ing taun 1436. Nalika semana pembangunan bangunan monumental kasebut mbutuhake wektu. Apa sampeyan maca Pilar bumi? dening Ken Follet. Buku kasebut nerangake kanthi cetha babagan proses konstruksi sing dawa lan rumit kanthi ciri khas kasebut.

Katedral sing kita waca dina iki, saka Santa Maria del Fiore, nggenteni greja sadurunge sing ora nyedhiyakake cukup kanggo akeh kutha ing kutha kasebut. Bangunan anyar kasebut dirancang dening Arnolfo di Cambio, arsitek lan pematung Tuscan sing uga ngrancang Palazzo Vecchio lan Greja Santa Croce. Nanging Arnolfo tilar donya ing taun 1310, sawise telung taun makarya, mula jabatan kasebut njupuk dheweke Giotto lan nalika tilar donya dhewe, ing taun 1337, dheweke dadi asistene Gambar placeholder Andrea Pisano, sing ndhisiki.

Dheweke ora mung arsitek sing ngurus karya kasebut amarga Pisano tilar donya amarga Pati Ireng sepuluh taun mengko, lan nalika konstruksi nyebar suwe-suwe arsitek liyane ngetutake desain lan uga menehi sumbangan dhewe. Akhire, Paus Eugene IV nyucèkake ing wulan Maret 1436. Gereja kaya apa?

Iki basilika kanthi pusat tengah kanthi papat teluk lan desain umum saka latin salib. Iki minangka kuil ageng, 8.300 meter persegi, dawane 153 meter lan ambane 38 meter. Lengkungan ing koridor dhuwur 23 meter lan dhuwure kubah yaiku 114.5 meter. Lan kubah kasebut gumun banget amarga sanajan wis pirang-pirang abad sawise pambangunan katedral, katon apik banget amarga ora ana. Mung ana model kasebut, kanthi dimensi apik lan desain segi wolu.

Kubah kasebut kudu apik banget lan dheweke bakal ngrampungake ing pungkasan Brunelleschi. Dheweke malah duwe kemewahan nalika maju luwih adoh lan wani nyelehake senter ing sisih ndhuwur kubah. Dadi, langit-langit kerucut dinobatkan nganggo bal tembaga lan salib sing ngemot peninggalan suci.

Kanthi dekorasi iki kubah tekan dhuwur pungkasan 114.5 meter. Bal tembaga disabetake bledhek nganti 1600 nanging diganti bal sing luwih gedhe mengko. dipercaya malah bal tembaga anyar iki dirancang dening wong enom Leonardo da Vinci, manawa semana dheweke lagi kerja ing bengkel sing ngurus. Oalah, apik tenan.

Saliyane, façade asli minangka asil karya macem-macem seniman lan sawetara karya asli dihapus ing jaman Franceso I de Medici nalika diganti dadi gaya Renaissance. Ana pirang-pirang liku-liku sing nganti abad kaping XNUMX façade meh gundhul.

Dina iki façade nganggo gaya neo-Gothic, ing marmer putih, ijo lan abang. Cocog karo menara lonceng lan baptisan lan sederhana. The ageng lawang tembaga Dheweke diselehake ing wiwitan abad, wiwit tanggal XNUMX nganti XNUMX, lan nggambarake adegan-adegan saka urip Virgin.

Ana ndhuwur mozaik lan sawetara relief ing ngisor iki. Uga ing ndhuwur lawang ana pirang-pirang ceruk karo rolas rasul lan ing sisih tengah, Virgin lan Child Yesus. Lan ing antawisipun jendela mawar lan tympanum galeri sanes kanthi seniman Florentine.

Yen eksterior sederhana lan ora chromatic, padha karo interior. Gedhe lan meh kosong mula ora ana sing bisa dideleng, nanging bebas mlebu mula biasane ana wong. Dheweke sumunar, ya 44 kaca kaca sing wernaneGedhe banget kanggo waktune, nggambarake pemandangan saka Prajanjian Lawas lan Anyar. Ing kript Ya, bisa dibukak lan sampeyan bakal weruh reruntuhan Romawi, reruntuhan katedral lawas liyane lan makam Brunelleschi dhewe.

Kubah kasebut dihiasi karo adegan Pengadilan Pungkasan dening Giorgio Vasari, sanajan umume dicet dening salah sawijining siswa, Zuccari. Lan kaya sing dakkandhakake sadurunge, ing wiwitan postingan, menek ing ndhuwur kabeh lan metu Sampeyan kudu mandheg nindakake. Sampeyan mung kudu duwe kekuwatan kanggo menek 463 langkah lan muter liwat dalan sing sempit yen sampeyan nemokake wong sing arah kasebut ngelawan.

Sing apik yaiku sampeyan bisa mbukak riko amarga kubah mbukak ing wektu liyane. Mengkono wiwit jam 8:30 esuk nganti jam 7 sore sanajan dina libur ditutup.

Informasi praktis kanggo ngunjungi Katedral Florence

  • Jam: dina Senen, Selasa, Rebo lan Jumuah jam 10 esuk nganti 5 sore. Kamis dibukak wiwit jam 10 esuk nganti jam 3:30 sore, gumantung wulan; Ing dina Setu mbukak jam 10 esuk nganti 4:45 sore lan dina Minggu lan preinan dibukak saka jam 1:30 nganti 4:45 sore. Ditutup tanggal 1 lan 6 Januari, Paskah lan Natal.
  • Regane: tiket tiket 18 euro saben wong diwasa. Anak umur 6 lan 11 taun mbayar 3 euro lan bocah cilik ora mbayar. Tiket kasebut kalebu kunjungan menyang katedral, baptistery, crypt, menara lonceng lan Museo della Opera.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*