Katedral Girona

Katedral Girona

La Katedral Girona utawa Katedral Santa María de Gerona Iki minangka titik wisata paling apik ing kutha, utamane amarga ditampilake ing seri fashion. Nanging katedral iki nduweni sejarah apik lan akeh elemen arsitektur lan seni sing kudu dikagumi kanthi tliti.

Yen sampeyan lunga ngunjungi Girona sampeyan ora bakal bisa kliwat katedral sing apik karo undhak-undhakan akses sing nyengsemake. Dununge ana ing wilayah strategis, ing titik paling dhuwur ing kutha lawas, papan sing misuwur ing sadhuwure omah. Kanthi referensi kasebut, meh ora bisa kita ndeleng lan nate ngunjungi.

Sejarah Katedral Girona

Katedral Girona

Girona minangka kursi uskup wiwit wiwitan agama Kristen ing papan iki, mula minangka titik religius sing mesthi ana gandhengane. Jebule kerjaan kanggo nambah kahanan greja sing wis rusak diwiwiti udakara taun 1015 utawa luwih dhisik. Pambangunan tahap kaping pisanan iki nggunakake gaya Romanesque sing isih ana, sing isih ana sawetara bagean sing bisa dideleng ing katedral saiki, kayata tukang kayu sing kondhang. Katedral kasebut minangka macem-macem ekstensi lan pangowahan sing ditambahake sajrone pirang-pirang abad, mula duwe gaya sing beda. Fasad lan undhak-undhakan wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX kanthi gaya Baroque. Ing fasad malah ana patung sing diwiwiti wiwit abad kaping XNUMX.

Fasad utama

Facade katedral

Salah sawijining papan sing paling akeh motret ing katedral iki, mesthine minangka fasad kasebut. Tampilan kasebut akeh menehi kesan amarga dununge ana ing wilayah sing dhuwur. Ing tangga ayu sangang puluh langkah kanthi teras sisih enem Iki diwiwiti saka abad kaping 67 lan dadi papan sing pas kanggo nampilake katedral sing apik. Façade duwe gaya barok lan duwe bentuk simetris saka misbyah sing inspirasi. Iki nduweni sawetara kolom lan pedimen sing bisa ndeleng macem-macem tokoh kayata Saint Paul, Virgin Mary utawa Saint Joseph. Saka titik kasebut, kita uga bisa ndeleng menara setinggi XNUMX meter, sing menehi facade katon asimetris.

Interioré katedral

Interioré Katedral Girona

Interioré katedral migunani banget, kaya ing katedral kanthi gothic paling jembar ing jagad iki, sing uga duwe dekorasi sing mewah. Sawise mlebu ing omah utama, awake dhewe ana ing ngarep gothic Gothic sing hebat ditutupi kubah. Ing bagean pisanan ana buttresses kanthi rong kapel per bagean lan ing pérangan kapindho ana windows Gotik sing amba. Sajrone wektu, kita bakal diiringi perasaan keagungan katedral iki. Kita bisa ndeleng paduan suara kanthi kios abad kaping XNUMX lan wilayah presbytery kanthi kapel utama kanthi mezbah abad kaping XNUMX ditutupi salaka. Misbyah ing kapel kasebut minangka potongan Romawi wiwit wiwitan katedral.

Jendela kaca patri minangka titik liyane sing kudu disorot ing katedral iki. Ana akeh jendhela kaca patri lan mesthi dipasang ing wektu sing beda.. Sawetara malah tanggal wiwit abad kaping-XNUMX. Sajrone abad kaping XNUMX, sing ana wis rusak lan alasane isih durung dingerteni, nanging mengko bakal entuk proses rekonstruksi. Ing katedral iki, kita uga bisa ngurmati seni pesarean, amarga makam kasebut ana sawetara makam, ing antarané makam Uskup Bernardo de Pau utawa ing Count of Barcelona Ramón Berenguer II.

Juru kunci Katedral Girona

Cloister

Tukang kayu minangka salah sawijining bagean saka katedral sing isih ana ing konstruksi kaping pisanan. Wetan Tukang kayu gaya Romanesque digawe dening pematung Arnau Cadell sajrone abad kaping 122. Patung kasebut duwe XNUMX ibukota sing sampeyan bisa ndeleng tokoh sing diukir lan frie sing dihias. Antarane adegan sing bisa dideleng ana wacana saka Prajanjian Lawas lan Anyar kanthi kewan lan manungsa minangka protagonis. Ing tengah klapa, kita uga bisa ndeleng kebon kanthi sumur.

Museum Katedral

Ing museum iki, kita nemokake permata asli sing penting banget. Ing Tapestry of Creation minangka potongan sing luar biasa sing ora dingerteni asale. Dipercaya manawa bisa diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan ukuran rolas meter persegi ing endi mitos Penciptaan ana gandhengane karo gambar lan tokoh. Ing museum iki, kita uga bisa ndeleng patung Gothic Saint Charlemagne, uga salib utawa tanggungan. Beatus saka Gerona minangka karya liyane, salinan abad kaping-XNUMX sing digawe dening Beatus saka Liébana.

Katedral Girona misuwur

Salah sawijining rasa penasaran ing katedral iki yaiku amarga kaendahane ditampilake ing sawetara produksi mode. Sing paling misuwur mesthi wae Game of Thrones. Lokasi iki digunakake kanggo makili septum Baelor, mula bisa dingerteni ing seri kasebut, ing endi kita bisa ndeleng fasad lan tangga mlebu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*