Katedral paling ayu ing Spanyol

Katedral Spanyol

Ing Spanyol ana akeh sudhut khusus lan monumen sing bisa ditemokake tanpa kudu ngluwihi wates kita, amarga kita duwe warisan seni lan sejarah sing bisa dideleng. Dina iki kita bakal mlaku-mlaku kanthi cepet liwat katedral sing paling ayu ing Spanyol. Kaya dene kabeh pilihan, kita bisa uga ninggalake sawetara utawa ora uga ngomong babagan wong liya sing paling apik kanggo tangga teparo, nanging mesthine kita bakal ngomong babagan bangunan religius sing asri banget, sing ora bisa dipungkiri.

Ing wilayah Spanyol ana akeh Tugu agama dibangun kanggo ibadah, sing saiki wis diowahi dadi ruang turis utawa ing endi liturgi terus dianakake. Mesthi wae, dheweke dadi saksi jaman biyen lan duwe crita apik. Apa sampeyan pengin ngerti pilihan iki kanthi katedral paling menarik ing Spanyol?

1-Katedral Santiago de Compostela

Katedral Spanyol

Candi Katolik iki dadi tujuane ewonan peziarah saben taun sing teka misuwur Camino de Santiago. Ziarah kasebut digawe wiwit Abad Pertengahan, mula iku mesthi dadi tradhisi agama sing hebat sing dijaga wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Katedral kasebut diwiwiti ing abad kaping XNUMX, lan mbutuhake sawetara abad kanggo ngrampungake, mula konvergensi macem-macem gaya. Rencana lantai Romanesque, nanging façade sing kondhang ing Plaza del Obradoiro minangka barok, amarga akeh rinciane. Pórtico de la Gloria, ing njero, nganggo gaya Romanesque.

Katedral Spanyol

Ing njero kita bisa gumun karo makam rasul, sing ana ing sangisore perwakilane, sing kudu dianut tradhisi. Kita uga bakal gumun karo botafumeiros sing nyengsemake, sing mung digunakake ing acara-acara khusus.

Katedral 2-Burgos

Katedral Spanyol

Yen sampeyan seneng gaya Gothic, kanthi pucuk sing apik lan arsitektur kanthi tampilan sing cerah lan elegan, sampeyan ora bakal bisa kliwat menyang Katedral Burgos. Fasad utama diilhami dening katedral agung gaya Gothic Prancis, yaiku Paris utawa Reims. Ora mung kerja gedhe ing njaba, nanging uga kaget ing njero, amarga peninggalan hebat sing disimpen, kayata patung-patung gaya Gothic, Tangga Emas kanthi gaya Renaissance utawa makam Cid lan garwane Doña Jimena. tokoh sejarah sing wis dingerteni kabeh kanggo kita. Sampeyan uga kudu mandheg ndeleng Flycatcher lagi tumindak, boneka sing nalika jam mbukak cangkeme lan gerakane tangan tengen kanggo muni lonceng, lan wis dadi ikon ing katedral.

3-Katedral León

Katedral Spanyol

Katedral León uga katedral liyane sing makili gaya gotik ing negara kita, lan tanpa mangu-mangu, sing duwe kenangan paling akeh karo katedral Prancis Reims. Iki minangka kuil sing diwiwiti ing paruh kaping loro ing abad kaping XNUMX, lan uga dikenal kanthi jeneng Pulchra Leonina.

Katedral Spanyol

Katedral iki mesthi kagete ing njero lan njaba lan ana akeh rahasia lan sudut sing bisa ditemokake sajrone kita mikir babagan iki. Ing katedral Gothic, ikonografi kasebut digawe ing njaba, mula ruangane sing gedhe duwe macem-macem patung sing nyritakake perangan saka Injil, kayata Pengadilan Pungkasan, ing gendhing telinga sing gedhe. Ing njero sampeyan kudu ora kejawab cahya sing ana gelas patri gedhe, amarga gaya iki ditondoi kanthi mbukak tembok liwat windows gedhe kanthi kaca patri. Jendela mawar gedhe ing fasade uga katon apik, sing nggawa akeh cahya ing njero interior.

4-Katedral Seville

Katedral Spanyol

Iki minangka katedral Gothic Kristen kanthi wilayah paling gedhe ing saindenging jagad, nanging ora mung misuwur amarga ukurane, nanging uga duwe bangunan terkenal Menara Giralda, sing kelingan jaman kepungkur Muslim Al-Andalus. Menara menara lan lonceng katedral iki, lan dibangun kanthi mirip karo menara mesjid Koutoubia ing Marrakech. Menara gedhe 104 meter, mula bisa dideleng saka pirang-pirang titik ing kutha kasebut.

Katedral Spanyol

Saksi liyane ing jaman Muslim yaiku Patio de los Naranjos, yaiku plataran wudhu mesjid lawas. Diakses liwat lawang Perdón, lan ing tengah teras ana sumber mancur kanthi sisih ndhuwur asale Visigothic. Penasaran liyane sing bisa dipikirake ing katedral iki yaiku makam makam Christopher Columbus, lan uga sawetara Raja Katolik.

5-masjid-katedral ing Cordoba

Katedral Spanyol

Katedral Spanyol

Mesjid Córdoba uga dikenal minangka Katedral Asumsi Wanita Kita, sanajan Gaya Arab ing arsitektur. Iki minangka karya seni Umayyah sing apik, lan uga Alhambra, perwakilan seni Muslim paling gedhe sing dilestarikan ing negara kita. Mesjid wiwit dibangun taun 785, lan dadi mesjid nomer loro nomer loro ing saindenging jagad, sawise mesjid mekah. Salah sawijining alasan kanggo ngunjungi iku manggon ing luwih saka sewu lengkungan ing njero, kanthi bentuk jaran lan bicolor.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*