Katedral uyah ing lemah Zipaquirá ing Kolombia

katedral uyah

Zipaquirá minangka salah sawijining kutha Kolombia sing paling penting ing pusat eksploitasi uyah. Ora mung saiki, nanging uga pirang-pirang abad kepungkur nalika masarakat adat Muisca ngekstrak saka wilayah kasebut unsur mulia sing asale saka penguapan segara cilik sing ana ing kene jutaan taun kepungkur.

Nanging, Zipaquirá uga misuwur dadi tuan rumah tambang uyah lan para buruh wis nggawe papan suci ngisor lemah sing nyengsemake.

Dununge ana ing ngisor lemah 180 meter lan wiwit dibangun ing tengah abad kaping XNUMX Minangka asil saka ide saka Luis Ángel Arango, sing ngerti pengabdian sing ditambang para penambang kanggo Gusti Allah nalika njupuk gambar ilahi menyang weteng ing bumi.

Arango nyelehake kapel ing nomer loro saka papat tingkat tambang kasebut lan makarya diwiwiti ing Oktober 1950 lan ing taun 1991 katedral anyar wiwit dibangun 60 meter ing sangisore bangunan lawas. Peresmian kasebut ditindakake ing taun 1995 lan pirang-pirang taun kepungkur, bedane First Wonder saka Kolombia.

Kuil iki khusus kanggo santo pelindung para penambang, Virgen de Guas lan dianggep minangka keajaiban Kolombia sing pertama.

Bagéan Katedral

Kubah Katedral Uyah

Sawise mlebu Katedral Garam, bagean pertama rute kasebut yaiku Stasiun Salib. Dawane 386 meter lan dhuwure 13 meter yaiku 14 stasiun, sing umume ana ing rongga terowongan gedhe katedral kasebut.

Stasiun-stasiun iki diukir dening para penambang nganggo watu uyah lan nggambarake tahapan Passion of Christ sing beda. Ing pungkasan ana akses menyang telung guwa: guwa kelairan lan baptis, gantunging urip lan pati, lan gungane tangine, masing-masing nganggo misbyah. Ing salah sawijine, ana salib gedhe 16 meter sing dianggep paling gedhe ing jagad iki.

Kubah katedral duwé dhuwure 11 meter lan dhiameter 8. Uga diukir kanthi uyah lan nglambangake kosmos lan jagad iki.

Ing sisih ndhuwur nave tengah ana koor, digawe kanthi sawetara undhak-undhakan ukiran uyah sing makili skala musik. Kita ora bisa nglalekake narthex, sawijining karya uga digawe uyah sing kudu dibaptis dening wong sing durung dibaptis minangka tumindak mratobat kaya sing wis ditemtokake ing Kitab Suci.
Ing sisih ndhuwur dununge malaikat agung Michael Michael kanthi band ing dhengkul sing ujar "sampeyan uyah Bumi, suwene perpanjangan."

Apa liyane sing bisa dideleng ing Katedral Uyah?

katedral uyah belen

Ing njero ana koleksi seni uyah lan marmer sing seni ing lingkungan sing kebak raos religius sing jero.

Saiki dudu papan dununge para pelatih, nanging duwe fungsi religius sing penting, dadi papan perlindungan Katolik sing diakoni ing negara kasebut. Minangka penasaran, ing Ekaristi Katedral Asin dianakake ing dina Minggu awan, nanging ora mungkin omah-omah utawa nganakake sakramen liyane ing njero.

Papan kasebut narik kawigaten pariwisata agama, pariwisata budaya lan uga pratelan ekowisata, minangka cadangan alam ing kompleks pertambangan, lan kanggo sampeyan sing pengin ngurmati arsitektur situs kasebut.

Informasi kapentingan Katedral Uyah

kapel katedral uyah

Tur ing sekitar Katedral Uyah suwene udakara sakjam. Dianjurake supaya nganggo alas kaki lan sandhangan anget sing cocog. Katedral kasebut dhewe minangka obyek wisata paling gedhe ing wilayah kasebut, nanging kalebu ing kompleks, diarani El Parque de la Sal, saka 32 hektar.

Yen sampeyan rencana lelungan menyang Bogotá, luwih becik sampeyan kepengin ngerti menyang Zipaquirá Katedral Uyah mung dununge 48 kilometer saka ibukota Kolombia. Diakoni kanggo wong diwasa regane $ 23.000, nanging kanggo bocah regane $ 16.000 sanajan ana penawaran khusus kanggo klompok.

Kepiye carane tekan Katedral Garam?

Pilihan sing paling umum yaiku nganggo bis. Loro-lorone saka stasiun bis Bogotá lan saka Portal del Norte, akeh bis sing sering mangkat. Disaranake Portal del Norte amarga perjalanan kurang saka mung sakjam. Regane tiket udakara 4.000 peso. Sawise ing Zipaquirá, butuh wektu 20 menit kanggo mlaku ing ngarsane Katedral Garam.

Ngerti Zipaquirá

zipaquira2

Zipaquirá minangka salah sawijining kutha paling tuwa ing Kolombia. Dumunung udakara 45 km sisih lor Bogotá, iki uga dadi salah sawijining obyek wisata sing paling akeh dikunjungi: Katedral Asin. Nanging, iki minangka kutha cilik kanthi sawetara wilayah penjajah sing bisa dikunjungi setengah jam.

Disaranake njupuk kauntungan saka kunjungan menyang Katedral Asin kanggo ngerteni Zipaquirá kanthi mlaku-mlaku kanthi nyenengake. Alun-alun tengah sing dununge Katedral Tritunggal Suci, sekolah sing dipelajari Gabriel García Márquez, ing Alun-Alun Pasar sing ditemokake akeh kerajinan ... tanpa lali lungguh ing teras kanggo ngicipi masakan Kolombia sing enak. Ing kutha, ana sawetara steakhouse sing bisa dipangan kanthi regane kanthi rega terjangkau.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*