Kawagoe, Little Edo cedhak Tokyo

Kadhangkala, kita ora pengin bola-bali tiba ing tujuan wisata sing padha utawa sing paling populer. Tokyo minangka kutha sing apik lan kanthi pitulung sepur Jepang iku cepet lan gampang supaya adoh saka kene lan ngerti papan sing apik sing didhelikake cedhak banget.

Kawagoe Minangka salah sawijining. Bom Perang Dunia II ngancurake akeh Jepang kuno, nanging Gempa Kanto Agung ing taun 1923 wis nindakake perkara sadurunge, mula sampeyan kudu pindhah sawetara saka ibukota kanggo miwiti mikir lan mbayangake kepiye Jepang pirang-pirang abad kepungkur. Sejatine yaiku Kawagoe mbukak jendela sing apik banget kanggo jaman biyen.

Edo Cilik

Edo minangka jeneng lawas kanggo Tokyo Dadi, Kepiye Kawagoe katon kaya ibukota Jepang sing lawas dikenal kanthi jeneng sing apik lan "narik turis." Periode Edo cocog karo shogunate pungkasan, Tokugawa, yaiku periode pungkasan nalika shogun utawa raja gedhe nguwasani politik politik negara kasebut tinimbang kaisar.

Periode Edo rampung ing taun 1868 kanthi pambukaan perdagangan internasional. Yen sampeyan ndeleng film Samurai pungkasan karo Tom Cruise sing sabenere dakkandhakake. Sajrone abad kasebut, wiwit abad kaping pitulas nganti sangalas, jantung negara kasebut Kastil Kawagoe, sanajan kutha kasebut lan modern, diwiwiti saka pungkasan abad kesembilan belas.

Kawagoe ana ing prefektur Saitama, wilayah Kanto, loro kali nyebrang lan udakara 30 kilometer saka Tokyo. Untunge, pengeboman Sekutu ora akeh ngrusak lan saiki mlaku liwat lurung-lurung ing kutha lawas iku nyenengake.

Carane njaluk menyang Kawagoe

30 kilometer ora ana apa-apa lan sampeyan nindakake meh sak jam nggunakake sepur. Ana telung jalur sepur, loro pribadi lan siji umum, sing ngubungake Tokyo karo Kawagoe dadi karo Pass Rail Jepang sampeyan lelungan kanthi gratis. Sampeyan kudu menyang Stasiun Shinjuku ing Jalur Yamanote lan ing kana njupuk JR Saikyo, layanan sing cepet lan asring. Tanpa JRP, sampeyan mbayar 760 yen kanthi cara siji. Yen sampeyan milih garis Seibu, sampeyan uga bakal mangkat saka Shinjuku, nanging yen sampeyan njupuk Tobu, sepur sampeyan mangkat saka Ikebukuro.

Sepur JR lan Tobu nggawa sampeyan ing Stasiun Kawagoe, Tobu ing Shin-Kawagoe. Saka Stasiun Kawagoe luwih becik njupuk bis menyang Hon Kawagoe amarga papan wisata luwih cedhak karo stasiun liyane iki. Nanging, bis-bis terus liwat. Bis Jepang biasane cilik lan ing kasus iki, dadi kutha turis, sampeyan duwe loro sing ngubengi:

  • Bis Loop Tobu Koedo: ndemek kabeh atraksi utama lan nawakake pass dina kanggo 300 yen. Dina kerja saben dina saben 50 menit lan saben 15 utawa 30 ing akhir minggu.
  • Bis Loop Edo Co-Edo: Iki autobus sing nganggo pass sing tanpa wates 500 yen. Luwih asring lan perjalanan tanpa pass regane mung 200 yen.

Sing kudu ditindakake ing Kawagoe

Sejatine babagan ngerti sithik babagan Tokyo utawa kutha Jepang liyane sing bakal katon kaya pirang-pirang abad kepungkur. Sanajan wilayah stasiun sepur modern, cukup kanggo miwiti mlaku-mlaku kanggo ndeleng kepiye owah-owahan lanskap kutha lan bangunan sing asor, digawe saka kayu, atap abu-abu lan udhara abad pertengahan wiwit katon.

Ana dalan utama sing lelungan saka pungkasan nganti pungkasan. Loro-lorone ana bangunan gaya Kurazukuri, kanthi tembok lempung (gelut geni), lan udhara gudang lawas, saiki diowahi dadi toko souvenir, restoran lan butik. Udakara nganti pirang-pirang atus meter lan gang mbukak saka wektu ke wektu sampeyan nemokake kafe, luwih akeh toko lan trinket. Iki dudu dalan pejalan kaki, jebule bis liwat, nanging isih asri.

Mlaku sampeyan bakal nemoni dheweke Menara Bell utawa Toki no Kane, simbol kutha. Muni kaping papat saben dina, jam 6 esuk, 12, 3 lan 6 sore. Sanajan wis tuwa banget, konstruksi saiki diwiwiti saka taun 1894. Ana gang sing dikenal minangka gang permen utawa Kashiya Yokocho, situs sing adol permen Jepang. Sampeyan seneng karo dheweke? Ora kanggo aku, kanthi serius, nanging wong-wong mau dadi edan lan kayane spesialisasi yaiku ubi jalar. Ana es krim ubi, kopi, bir, lan minuman liyane.

Kanggo tekan kene, sampeyan kudu mlaku udakara 20 menit saka stasiun Hon Kawagoe amarga cedhak karo Museum Festival Kawagoe. Festival populer iki duwe luwih saka telung abad lan dirayakake ing akhir minggu kaping telu Oktober kanthi float sing apik banget lan dhuwur banget sing nyebrang dalan.

Kita wis ngomong babagan Istana Kawagoe sadurunge, nanging apa isih ana? Ora, sayang. Sebagéyan gedhé kastil Jepang abad pertengahan ora bisa urip ing gempa lan bom. Sawetara asli isih ana lan liyane minangka rekonstruksi. Ing kasus Kawagoe ora ana siji-sijine utawa liyane. Ana reruntuhan lan siji bangunan sing biyen dadi papan dununge petugas.

Bangunan kasebut diarani Honmaru goten lan bubar dibalekake. Wis mbukak kanggo umum wiwit taun 2011 lan ana kamar tatami, taman sing apik lan rekonstruksi urip istana kanthi boneka. Sampeyan mlebu lan ragad mlebu meh 100 yen. Ditutup dina Senen.

Pungkasan, kita ora bakal ana ing Jepang yen ora ana candhi, bener? Ing Kuil Kitain Iki minangka kuil utama sekte Buddha Tendai ing wilayah kasebut lan wiwit abad kaping 1923 sanajan ana geni ngobong awu ing abad kaping XNUMX. Geni kasebut serius banget, mula shogun sing ngetren mindhah sawetara bangunan istana saka Edo menyang Kawagoe lan mulane sampeyan ndeleng ing kene. Dheweke dadi siji-sijine sing isih ana ing Kastil Edo, Tokyo lawas sing dirusak dening gempa taun XNUMX lan bom sekutu.

Kawagoe minangka perjalanan siang sing apik. Sampeyan bisa mangan awan, mlaku-mlaku, mlaku-mlaku, blanja (ana nyimpen Studio Ghibli sing misuwur lan akeh toko-toko vintaj), lan bali ing wayah sore. Yen sampeyan ngunjungi Jepang nalika musim salju, aku nyaranake sampeyan miwiti luwih cepet amarga jam lima sore wis wengi, ya.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*