Taman Tembung, sing kudu ditonton ing Tokyo

Dina iki Jepang Iki ora mung dikenal kanthi sushi, samurais utawa Fujisan, sawijining gunung sing suci lan ikon nasional, nanging uga kanggo kualitas film animasi lan seri. Anime wis suwe banget njupuk jagad iki lan kasunyatane, yen sampeyan tekan Bandar Udara Internasional Narita duwe kemungkinan ngaturake perjalanan sampeyan kanggo ngerteni papan-papan sing wis dingerteni anime ing saindenging jagad amarga peta wisata ditawakake babagan anime lan manga.

Wong salah siji saka film anime sing paling aku senengi saiki yaiku Taman Tembung, nggawe cendhak ing salah sawijining kebon sing paling apik ing Jepang: ing Shinjuku Gyo-en. Apa sampeyan arep menyang Jepang? Banjur aja mandheg tur.

Taman Tembung, anime

Iki ringkes Film animasi 2013 nelpon nganggo basa jepang Kotonoha ora Niwkanggo. Iki ditulis lan disutradarai dening Makoto Shinkai sing hebat lan lagu asline minangka prekara sing apik banget sing bakal suwe banget.

Crita kasebut utamane a Bocah lanang umur 15 taun jenenge Takao Akizuki sing ngimpi dadi desainer lan pabrikan sepatu lan hubungan sing aneh karo Wanita umur 27 taun jenenge Yukari Yukino. Dheweke ketemu ing salah sawijining paviliun elegan Shinjuku Gyo-en lan Taman sing apik saengga dadi adegan sesambungan sing tuwuh lan tetep ana apa wae, misteri, kasepen lan bedane umur.

Janjian kasebut ing dina udan. Ing tanggal 1 Juni, musim udan diwiwiti ing Jepang sing umure udakara sewulan ing pirang-pirang dina sajrone udan. Nalika semana, Takao mesthi kangen kelas lan lunga ing kebon kanggo ngrancang sepatu lan amarga ora dingerteni lan dheweke ora nate ngakoni yen dina udan sing padha nalika dheweke mlebu kebon ngombe bir lan mangan coklat. Kaya-kaya ora ana sing duwe kewajiban utawa tanggung jawab liyane.

Crita kasebut mbaka sethithik lan kabeh pamirsa sinau rincian liyane. Yukino malah ora ngandhani jenenge nalika Takao ngakoni kabeh impene. Rong wong sepi lan sedhih sing alon-alon, kanthi rapat lan diskusi kasebut, bakal metu saka krisis.

Ing pungkasan film kasebut, kita nemokake manawa Yukino sejatine minangka guru sastra Jepang ing institusi sing padha, nanging dheweke ora kenal karo dheweke, lan dheweke duwe masalah karo sawetara siswa sing meri sing dheweke rumangsa kesusu banget banjur mandheg arep mulang.

Nalika udan lan padha bareng mangan awan ing apartemen Yukino, sawise banjir bandhang sing meksa dheweke mbukak taman, Takao negesake tresnane nanging Yukino njaga jarak sing nyengsarakke bocah kasebut lan nggawe dheweke mlayu mbengok patang puluh. Oh, pungkasane apik banget amarga nalika sampeyan mikir yen barang kasebut rampung ing kana, dheweke nguber dheweke nalika udan. Aku ora bakal ngandhani luwih akeh amarga ora pengin ngrusak nanging…. aja nganti kangen!

Taman Shinjuku Gyo-en

Latar alam kanggo The Garden of Words minangka taman sing apik ing Tokyo, Shinjuku. Ing jaman liyane, luwih saka satus kepungkur, Minangka kebon kulawarga Naito sing sugih nanging mengko dadi kulawarga kekaisaran lan banjur dadi publik.

Tata letak kebon diwiwiti saka paruh kaping loro ing abad kaping 1906 lan abad sabanjure uga dadi kebon raya. Tata letak saiki diwiwiti wiwit taun XNUMX serangan udara Amerika ing taun 1945 ngrusak kabeh lan kudu dibangun maneh sawise perang. Yaiku Ing taun 1949, iki dibukak kanggo umum minangka Shinjuku Gyoen, "taman kekaisaran."

Taman iki ngenggoni meh 60 hektar lan duwe lingkaran 3.5 kilometer. Telung gaya mbedakake, kanthi dawa ana Sektor taman Prancis, Jepang liyane lan Inggris liyane. Yen sampeyan menyang Jepang kanggo hanami, kembang tradisional ceri, iki papan sing pas kanggo dideleng. Sektor Jepang duwe kolam amba kanthi pulau lan jembatan lan paviliun. Sektor Prancis lan Inggris luwih akeh ruangane lan mbukak alas.

Taman nduwe 20 ewu wit lan ing antarane luwih saka separo yaiku wit ceri, uga ana wit cemara Himalaya, cemara lan nursery sing apik wiwit taun 50-an lan dadi sekitar 1700 spesies tropis lan subtropis. Liyane wektu sing apik kanggo ngunjungi kebon yaiku ing musim gugur, kanggo ocher, kuning lan abang wit.

Dolan maring Shinjuku Gyoen

Siji-sijine sing negatif yaiku taman iki ditutup miturut pendapatku sadurunge: jam 4.30 sore. Ing musim semi utawa musim panas, ala banget yen ora bisa mlaku ing kana mula ora dingerteni kenapa dheweke ora ngluwihi jam buka.

Taman Wis telung gerbang mlebu, yaiku Okido, Shinjuku lan Sendagaya. Gerbang Shinjuku mung kari sepuluh menit saka Exit Anyar Anyar JR Shinjuku utawa limang menit saka Stasiun Shinjukugyoenmae ing Jalur Subway Marunouchi. Gerbang Okido uga mlaku-mlaku limang menit saka stasiun kasebut lan Sendagaya padha karo stasiun kanthi jeneng sing padha ing Jalur JR Chuo-Sobu.

Sampeyan bisa mlebu jam 9 esuk nanging ora mbukak dina Senin amarga wis ditutup, kajaba ing pungkasan Maret lan wiwitan April, kanggo hanami, lan ing wiwitan November, sing dibukak kabeh minggu. Pabrik ditutup sadurunge, jam 4 sore.

Taman iki dibukak wiwit jam 9 esuk nganti jam 4:30 sore sanajan entri diidini mung nganti 4. Ditutup dina Senen utawa sesuk yen dina Senen dadi preinan lan uga wiwit tanggal 29 Desember nganti 3 Januari. Pintu mlebu regane murah, meh wae 200 yen yaiku udakara 2 dolar.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*