Tokyo, "kekaisaran microchip" (IIIa)

Jepang

Kita nulis kanthi lengkap ing postingan liyane sing bakal dakbagi dadi rong bagean amarga masakan Jepang beda-beda lan perlu diwenehi perhatian khusus, utamane kanggo nyuda kasunyatan manawa Jepang mangan kabeh mentah kaya iwak. Kita kudu eling yen kita ana ing negara sing adat isine, uga kuliner, adoh saka sisih kulon, mula aja kaget yen ing restoran padha rame nalika ngombe sup mi sing diarani ramenIng Jepang, rame-rame nalika mangan panganan iki minangka pratandha yen restoran mangan panganan lan sing dikarepake.

El sushi Iki minangka panganan Jepang paling misuwur, ing njero lan njaba watese, nanging sushi luwih saka mung iwak mentah. Ing Tokyo, sampeyan bisa nikmati 100% kabeh masakan Jepang lan sampeyan bisa ngormati hiasan saka piring lan macem-macem jinis kasebut.

Sushi

Perlu dielingake manawa akeh wong Tokyo sing mangan ing njaba omah amarga kerja jarak adoh saka omah, mula kutha kasebut duwe akeh restoran kanthi menu saben dina kanthi rega sing terjangkau, mula panganan kasebut beda-beda. Sampeyan uga kebiasaan metu ngombe sake utawa bir karo kanca kerja sawise jam kerja.

Restoran Jepang

Bersiap-siap urip petualangan kuliner asli ing Tokyo amarga ing restoran akeh sing ora duwe alat makan, sampeyan bakal menehi sumpit (Ohashi) lan ora kabeh duwe surat ing basa Inggris. Nanging ora kabeh bakal dadi ala, umume wong duwe replika piring sing digawe lilin kanggo menehi referensi visual.

Tanpa mikir maneh, ayo miwiti odyssey kuliner kanthi ngerti sawetara panganan sing paling penting ing pawon Jepang

Sushi
Tanpa mangu-mangu sajian lintang. Bisa diarani yaiku sandwich beras cilik lan bagean iwak. Bisa uga tuna, salmon, cumi-cumi, roe iwak, lsp. Nalika digulung nganggo rumput laut sing dehidrasi diarani nori (sing bisa ditemokake ing bagean panganan internasional department store) diarani norimaki. Lan ati-ati yen sampeyan duwe panganan enak iki, amarga kadang-kadang diiringi mangkuk cilik wasabi, tempel sayuran sing pedhes banget, kudu ati-ati.
Kanggo ngrasakake panganan iki, meh kudu dibukak a Kaiten sushi, restoran khas sing wis kita deleng ing film ing endi bar bunder sing muter nyedhiyakake macem-macem sajian lan ing endi sampeyan bisa ndeleng koki sing nyiyapake panganan.
Ing link ing ngisor iki, sampeyan bakal nemokake dhaptar restoran Tokyo ing endi sampeyan bisa nikmati sushi ing kabeh bentuk lan rasa. Pandhuan restoran

Sushi beda

Sashimi
Liyane saka sajian lintang. Iki iwak mentah, nanging dipotong dadi irisan tipis, kanthi gaya tradisional. carpaccio sing diiringi kecap lan sithik wasabi.
Ana restoran sing spesialisasine ing restoran sing milih iwak sing dikepengini saka tangki iwak gedhe lan juru masak ing ngarepe nyiyapake panganan kanggo dheweke. sashimi lan menehi kanthi cara sing apik banget. Kadhangkala iwak isih diwenehi urip, juru masak ninggali endhas, utomo lan buntut ing bokor sayuran lan fillet tipis sing batesi piring kasebut.

Sashimi

Teppanyaki
Ninggalake iwak ing Jepang, daging uga ngrasakake kualitas banget. Tembung kasebut teppan tegese piring wesi lan yaki daging, yaiku daging panggang, sanajan sayuran uga bisa disiyapake. Dheweke wis siyap nganggo sithik minyak, mula bisa dipangan kanthi cara sing sehat. Salah sawijining daging sing paling apik ing jagad iki ditemokake ing kutha cedhak sing diarani Kobe, ing endi sapi diwenehi bir kanggo ngombe lan diurut, supaya jaringan lemak bisa dicampur karo daging, menehi konsistensi lan rasa sing nyenengake.
Daging iki bisa disiyapake kanthi gaya teppanyaki utawa digoreng ing wajan kanthi irungnya minyak lan ya, gula.

Shabu shabu
Iki gaya saka fondue daging lan sayuran. Panganan sing nyenengake amarga para pengunjung dhewe minangka juru masak, disiapake ing panci ing kompor gas cilik sing dipasang ing tengah meja. Daging lan sayuran dipotong dadi cilik-cilik lan disuguhake kanthi rong jinis saos.
Restoran sing duwe tabel kasebut nyedhiyakake rong pilihan sing apik kanggo sing mangan kanthi enak; ing tabehodai ing endi sampeyan milih mangan nganti sampeyan ora bisa menehi sinyal maneh menyang pelayan supaya ora terus nggawa panganan (gaya menyang restoran daging Brasil sing diarani rodicios) lan pilihan liyane diarani nomihodai ing ngendi sampeyan bisa ngombe kabeh bir sing bisa ditrapake ing awak. Pengalaman sing penasaran, ta?

Shabu shabu

Nganti pérangan pisanan perjalanan kita liwat pawon Tokyo. Apa sampeyan isih mikir yen mung mangan iwak mentah lan beras ing Jepang?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*