Sumber kali Mundo

Sumber kali Mundo minangka salah sawijining fenomena alam sing paling apik ing provinsi kasebut Albacete. Yen dideleng, sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan ana ing grojogan Hawaii. Nanging, sampeyan ana ing Pegunungan Alcaraz, salah sawijine sing nggawe Pegunungan prebetic.

Kali Mundo minangka anak sungai saka Segura, sing gabung sawise nampa, banjur, kali Bogarra lan saka Vega de Riópar. Nanging pisanan, butuh tur sing nyebrang pirang-pirang kutha, sing masing-masing luwih asri lan bersejarah. Nanging, kita ora bakal ngarep-arep. Ayo diwiwiti karo sumber kali Mundo.

Lair saka kali Mundo, sawijining fenomena unik

Kaya sing wis dakkandhani, kali Mundo lair ing pegunungan Alcaraz. Khusus, metu saka guwa sing jero banget. Dheweke dikenal saka telung puluh loro kilometer iki. Sabanjure, rongga kasebut ana ing pucuk bukit karst sing tajem.

Kelas watu iki duwe papan keropos sing dilewati banyu. Mangkono, ing Jet kali Mundo tumiba awujud air terjun nalika mbentuk laguna. Saka iki, mula tuwuh alirane. Sesanti metu saka banyu lan turune ing antarane vegetasi minangka tontonan sing khas.

Nalika arep lunga lan kepiye supaya tekan kana

Wektu paling pas kanggo sampeyan ndeleng sumber Kali Mundo kanthi kamulyan yaiku primavera. Banjur jet banyu metu kanthi kekuwatan sing nyengsemake ing sawijining fenomena sing misuwur diarani "blowout".

Sumber kali Mundo

Sumber kali Mundo

Kanggo tekan panggonan sing lair kali, sampeyan kudu nggunakake mobil kasebut. Wiwit Riopar, sampeyan kudu njupuk dalan sing arep dituju Siles. Udakara enem kilometer mengko sampeyan bakal nemokake penyimpangan menyang sumber kasebut. Sampeyan bakal entuk iki sawise lelungan rong kilometer liyane. Aja padha sumelang ing bab parkir amarga sampeyan duwe parking kanthi kapasitas satus mobil lan enem bus. Nanging, sawise ndeleng sumber kasebut, sampeyan isih kudu ngunjungi sadawane kali Mundo.

Rute pendakian sumber kali Mundo

Babagan sing pertama sing disaranake yaiku sampeyan nindakake rute hiking sing apik iki. Bagéan saka panggonan sing padha lair kali lan dawane udakara pitung kilometer. Nanging, rute kasebut ora gampang amarga perjalanan liwat dhuwur nganti XNUMX meter lan wis sawetara bebaya.

Nanging, yen sampeyan mutusake, sampeyan bakal gumun karo malang sing ditawakake. Nyatane, mbukak liwat Calares del Mundo lan Taman Alam La Sima. Kajaba iku, rute kasebut tekan tutuk guwa sing metu saka kali Mundo. Kanggo nindakake iki, sampeyan butuh wewenang khusus sing uga ngidini sampeyan ngetik udakara XNUMX meter tanpa prelu nggunakake gua. Nanging aja nyoba maneh. Iki mung cocog kanggo profesional federasi.

Ing kasus apa wae, rute kasebut pancen patut. Sampeyan bakal bisa ndeleng panggonan kaya duweke Calar del Mundo, plato kanthi sinkhole sing akeh banget sing banyune disaring menyang guwa. Mengko, kothong iki bakal ngusir, menehi sumber kali Mundo. Sampeyan uga bakal weruh manuk wulung, elang lan spesies liyane ing wilayah kasebut.

Rute kali Mundo

Ora mung sumber kali Mundo sing asri. Sampeyan uga kudu terus lelungan nganti rampung ing Segura. Tur iki liwat kutha-kutha sing ayu banget sing bakal kita guneman karo sampeyan sabanjure.

Riopar

Kutha cilik iki njaga warisan monumen paling tuwa ing kabeh wilayah. Ing kono, disaranake sampeyan bukak sisa-sisa benteng-benteng Jaman Muslim lan greja roh suci, dibangun ing abad kaping XNUMX, nanging pulih lan duwe fresko Gotik.

Riopar

Ndeleng Riópar

Uga, sampeyan bisa ndeleng ing Riópar ing Museum Pabrik Kraton San Juan de Alcaraz. Iki minangka kesaksian nyata babagan pabrik tembaga lan tembaga sing ana ing kutha kasebut ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX lan digawe kanthi prentah saka raja. Carlos III.

Mesons

Dumunung ing kotamadya Molinicos, lokalitas iki pancen dikenal kanthi sebutan Ríomundo. Dununge ana ing lingkungan sing asipat istimewa, kanthi akeh pinus lan jamur. Kajaba iku, sampeyan bakal kepenak banget nalika lumaku liwat lurung-lurung khas sing khas lan ndeleng umbah-umbah sing lawas.

Kuwi

Luwih ana gegayutane karo distrik Isso, sawijining kutha cilik sing ana ing sisih kiwa kali Mundo. Ing, sampeyan bisa bukak ing greja Santiago Apóstol, dibangun ing abad kaping wolulas lan papan dununge gambar para pelindung Isso, lan Menara Almohad saka XIII sing kalebu kastil saiki ilang.

Nanging, ing ndhuwur kabeh, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ndeleng sing beda kreteg sing nyabrang kali. Dheweke dianggep tradhisional minangka Romawi, nanging mengko mengko. Nanging, ing endi wae, dheweke kalebu bagean saka pemandangan sing apik banget.

Férez

Uga diarani «Permata Serrana», kutha iki minangka papan ziarah kanggo para penggemar film 'Sunrise, sing dudu barang cilik', amarga ditembak sebagian ing lurung-lurung. Nanging uga duwe titik menarik liyane, diwiwiti kanthi lurung-lurung sing sempit lan cobbled.

Sampeyan bisa bukak ing Greja Paroki Asumsi, dibangun ing abad kaping XNUMX. Ing njero, sampeyan uga bisa ndeleng sing apik banget organ barok saka XVII. Sampeyan uga bisa pindhah ing Arco de la Mora, sing duwe legenda dhewe babagan pesona; ngunjungi pabrik saluran air lan hidrolik lan nyedhaki Pandhangan saiki, sing nawakake pemandangan gunung Albacete sing luar biasa.

Férez

Ndeleng Férez

Lietor

Pungkasan, kita bakal nyritakake babagan kutha iki sing uga dadi adegan film kasebut. Kajaba iku, sampeyan bisa ndeleng ing greja Santiago Apóstol, sing dadi Situs Minat Budaya lan omah-omah ing Kapel Espino sing asri; ing Padepokan Wanita Kita ing Betlehem, kanthi patung polychrome sing apik, lan Biara lan Greja Carmelites Disiskal, dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Ing kesimpulan, ing sumber kali Mundoing Castilla la Mancha, nawakake tontonan alami sing apik banget. Nanging sakupenge uga pantes dikunjungi amarga warisan monumental sing sugih lan nilai ekologis sing gedhe. Apa sampeyan ora pengin ngerti wilayah kasebut?

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*