Teluk Halong, kertu pos Vietnam

La Teluk Halong ing Vietnam, salah sawijining tujuan sing paling populer ing Asia Tenggara. Tujuan kanggo backpacker lan turis sing luwih sugih, bisa uga dudu penerbangan paling murah, nanging biayane bisa diimbangi karo keramahan sing apik lan murah.

Teluk Halong ana ing sisih lor negara kasebut, ora adoh saka tapel wates karo China lan mung 170 kilometer saka Hanoi, kutha liyane sing populer karo turis. Wiwit taun 2011, Teluk Halong minangka salah sawijining sing anyar Pitu Kaajaiban Jagad. Ayo goleki!

Teluk Halong

Teluk udakara 1500 kilometer persegi lan minangka wilayah sing dilindhungi kanthi apik ing label Warisan Donyad wiwit taun 1994. Garis pantai kasebut jembar 120 km lan wilayah kasebut turis banget, ana akeh perkara sing bisa ditindakake lan seneng dhewe ing kene.

Sampeyan bisa numpak kapal pesiar, mangan ing salah sawijining restoran ing teluk, ngunjungi obyek wisata, blanja, nikmati srengenge sing ora lali, utawa nindakake kegiatan sing luwih aktif kayata kayak. Ayo miwiti karo kapal pesiar.

ing cruises Ditawarake dening akeh hotel lan agensi lelungan, mula saka banyu, bisa ndeleng ewonan pulau sing nghias, pesisir sing apik, guwa watu kapur, danau internal lan uga kabeh desa sing dibangun ing panggung. Mula dadi Warisan Donya mula saranku supaya sampeyan nindakake apa wae numpak prau.

Ana pelayaran Hulong Bay kanggo kabeh selera, saka mewah nganti tas ransel. Pramila luwih becik ora teka lan budhal ing dina sing padha, sampeyan kudu paling ora sewengi. Akeh pelayaran kalebu a pandhuan nganggo basa inggris lan yen sampeyan nyewa saka hotel, mesthine kalebu transfer, tiket menyang situs sing ngisi entri lan hiburan inflight tartamtu.

Lan, yen sampeyan duwe dhuwit luwih akeh, ana pelayaran rong dina sewengi. Kanggo dhuwit luwih akeh, luwih akeh kaendahan sing bisa ditemokake lan uga akeh wektu kanggo nglangi, snorkeling, kayak utawa trekking.

Pemberhentian wajib kapal pesiar yaiku Pulo Cat Ba sing duwe desa, restoran lan hotel lan bar sing ngambang. Antarane segara lan gunung-gunung sing ijo, pulau iki apik banget, uga dikenal kanthi kewan sasarane. Jarak 28 kilometer saka Pelabuhan Bai Chay lan iku tujuan sing paling dipilih kanggo renang lan nyilem sithik amarga duwe jero banyu sing gedhe sistem karang, guwa sing jero banget lan enem tlaga internal. Guwa kasebut mung bisa dikunjungi nganggo kapal nalika pasang surut lan sampeyan bisa ndeleng kethek emas sing mlumpat ing kana-kene.

Tujuan pelayaran liyane yaiku Pulo Bo Hon, misuwur banget amarga guwa-guwa kasebut. Apa ing Guwa Trinh Nu, Gua Sung Sot lan Gua Trong, ing antarane gunung, tebing lan alas sing subur. Iki minangka papan sing adoh banget amarga sampeyan kudu lelungan rong jam, ninggalake Pelabuhan Bai Chay, nanging pancen cocog amarga perjalanan lan tujuane apik, bagean saka Taman Nasional Teluk Halong, kanthi wit-witan beringin, anggrek lan siklik.

Pulo liyane sing ana ing rute kasebut yaiku Pulo Top Ti, mung wolung kilometer saka Pelabuhan Bai Chay. Titop, kasunyatan sing penting banget, minangka jeneng mburi astronot Soviet sing ngunjungi dheweke ing taun 1962. Pasisiré apik banget, kanthi loungers, wedhi alus lan banyu sing murni. Amin kanggo sampeyan resort mewah, bar, restoran lan toko nang endi wae. Malah ana undhak-undhakan 400 langkah menyang titik paling dhuwur ing pulau kasebut kanggo tampilan panorama sing paling apik.

Saka kene sampeyan bisa ndeleng kabeh Teluk Halong, kabeh pulau kasebut kanthi pedunung nelayan lan petani. Saben desa wis adaptasi karo pariwisata lan saiki nawakake kayaking, kunjungan menyang peternakan mutiara, kelas mancing utawa mung mlaku-mlaku kanggo ngerti urip lokal. Akhire, Guwa Halong duwe bobote dhewe lan milih sing sampeyan pilih, sampeyan ora bisa nglalekake: ana Gua Dau Go kanthi stalaktit lan stalagmit umur luwih saka rong yuta taun lan dhuwure 20 meter.

Liwat guwa iki sampeyan bisa nggawe Tur dipandu 90 menit kanthi pandhuan nganggo basa Inggris, bukak telung bagean sing murup, kanthi cahya alami lan gawean, lan tekan kolam cilik kanthi banyu bening sing ana ing pungkasan rute. Katon kaya dongeng. Liyane yaiku Guwa Trinh Nu utawa Gua Perawan kanthi patung wanita kanthi legenda dhewe (wanita dipeksa omah-omah karo wong Mandarin).

La Guwa Sung Sot kanthi rong kamera lan bagean paling dhuwur 30 meter, ing Pulo Bo Hon kanggo informasi luwih lengkap, utawa nelpon Rocks sing ngambung o Ngambung watu, nyata simbol Teluk Halong, sing siji katon kaya jago, sing liyane dadi pitik, katon padha ndeleng. Kanggo warga lokal minangka simbol katresnan langgeng sajrone ewonan taun.

Kajaba pelayaran, Teluk Halong ngidini sampeyan nindakake macem-macem kegiatan: motret mujur nengen, nglangi, mancing, snorkeling lan kayak, muter, utawa trekking. Sejatine minangka tujuan sing apik kanggo wong sing aktif, sing ora seneng lungguh kanthi tenang.

La Pulo cat ba minangka tujuan trekking sing apik amarga ana akeh kewan langka sing bisa dideleng, kethek, penyu, lan macem-macem dalan kanggo lelungan. Sampeyan uga bisa numpak sepeda ing desa kasebut. Pancen, ing desa Viet Hau, ing ujung pulau iki, sampeyan isih bisa ndeleng omah pring lan urip pribumi.

Singkat, pulau-pulau sing paling populer yaiku Pulo Dau Be, kanggo mlaku-mlaku lan nyilem ing antarane karang lan gua, Pulo Dau Go kanthi guwa-guwa sing apik, Pulo Cat Ba, turis banget, Pulo Bo Hon karo Gua Hung Sung Sot, Cueva de la Virgen lan Cueva del Pelícano kanthi stalaktit sing digantung ing plafon dhuwur lan desa-desa sing ngambang dadi khas teluk, minangka daya tarik khas para pengunjung.

Pungkasan, sampeyan ora bisa ninggalake pojokan Vietnan iki tanpa nikmati kaya sing dikarepake dening Gusti Allah gastronomi Wilayah iki sugih ing iwak lan panganan segara mula kerang, urang, lan iwak ana ing saben menu. Tansah seger amarga kejiret ing wayah awan lan dikirim menyang kabeh restoran. Akeh sing konsentrasi ing kutha Bai Chay, ing ngarep pantai, nanging ana liyane sing uga melu layanan. Panganan Vietnam umume lan uga panganan Tionghoa.

Lan pengalaman pungkasan sing disaranake yaiku mangan ing restoran ngambang. Ana sawetara ing jejere Pulo Cat Ba lan panganan sing disedhiyakake ora luwih seger amarga ora bisa urip. Contone? Restoran Green Mango, kanthi pemandangan pelabuhan, apik banget lan regane sedheng. Pilihan liyane sing nyawang teluk kasebut yaiku Huu Dung lan kanggo sajian kulon sampeyan bisa nyoba Noble House Restaurant & Bar, ing tengah Pulo Cat Ba.

Perjalanan sing apik!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*