kewan gurun Sahara

Gurun Sahara minangka salah sawijining ara-ara samun sing paling misuwur ing donya, kanthi dina panas lan bengi sing adhem. Kayane ora ana utawa ora ana sing bisa manggon ing kono lan, nanging, Sahara wis akèh urip.

Ing dunes sawijining, ngendi siji bisa mbayangno sing ora ana tetes banyu sing nyonggo urip, ing kasunyatan ngelawan mengkono: Sahara overflows karo urip! Kéwan kasebut minangka salah sawijining spesies paling tuwa ing planet iki lan bisa adaptasi karo kahanan urip sing ora gampang. ayo ndeleng dina iki kewan ing Sahara.

antelop addax

Iki kalebu jinis antelop sikil rata, sikil sing ngidini kanggo lelungan liwat wedhi. Nanging isin yen iku ing bebaya punah awit nggolèki daging lan kulité, kejaba habitaté saya rusak amarga pamanasan global lan tumindaké manungsa.

Saiki kewan iki luwih cilik tinimbang jaman biyen lan amarga sikile, uga angel uwal saka predator alami.

unta dromedaris

Unta lan ara-ara samun mlaku bebarengan lan dromedaris, ing unta kalih punuk, iku kertu pos klasik saka Sahara. Ana ing punuk kewan kasebut nyimpen lemak, dudu banyu. Unta bisa ngombe 100 liter banyu mung sepuluh menit!

Iku uga kewan banget jinak, salah siji domestikasi gedhe ing ara-ara samun, lan digunakake akeh amarga iku kuwat banget lan bisa lelungan akeh kilometer tanpa banyu utawa pangan. Kanca paling apik manungsa ing bumi piye kabare!

Dorcas Gazelles

Iku spesies paling umum saka kabeh gazelles: Dhuwuré 65 sentimeter lan boboté watara 50 kilogram. Jeneng liya sing ditampa yaiku "Ariel gazelle". Iki minangka kewan vegetarian sing mangan godhong saka grumbulan lan wit.

Apa sampeyan ndeleng dheweke mlumpat nalika ndeleng predator? Wong-wong mau lan, miturut para spesialis, dheweke nindakake kanggo nuduhake yen dheweke ana ing kahanan sing apik lan bakal nempuh adu banteng ing uripe. Padha duwe wani ya, nanging malah dadi spesies banget ngrugekke.

kumbang dung

Apa kuwi kumbang ireng cilik sing pops banget lan sing mangan kabeh sing ditinggalake dening kewan liyane. Telung jinis diitung, siji sing nggawe bal-balan, sing ndhudhuk buri lan sing rada kesed lan mung urip ing tai.

Adat eskatologis iki, yaiku nggawe bal saka kotoran, luwih disenengi wong lanang saka spesies kasebut. Badhak wadon luwih seneng ngeduk burrows lan tetep ing njero.

ula sungu

Padha uga dikenal minangka ula wedhi lan bisa tuwuh nganti 50 sentimeter. Mung sampeyan ndeleng wong ing wayah wengi lan umume ing wayah awan padha ngubur dhewe ing wedhi. Apa ula beracun sing bisa nyebabake akeh karusakan ing kulit, ngrusak sel lan ngasilake akeh keracunan.

Ula sungu saiki yaiku a spesies kang meh punah utamane amarga rusake lingkungane. Ora ana sing ngerti apa sebabe dheweke duwe sungu ing mripate, sanajan ana spekulasi manawa kanggo nglindhungi saka pasir utawa kanggo navigasi liwat utawa kanggo kamuflase ...

monitor kadal

iku reptil super beracun, kadhemen-blooded, supaya suhu lingkungan wis impact amba ing tumindak. Dheweke manggon ing sarang panas lan nalika hawa adhem ora katon. Mulane, kadal ora duwe mekanisme gelut, mula nalika kadhemen dheweke dadi super defensif lan dadi agresif banget.

Apa sing dipangan kadal monitor? Dheweke mangan kewan cilik kayata tikus, mamalia utawa serangga. Kabeh padha bisa nemokake.

kalajengking pembunuh

Punika a serangga beracun lan padha nggunakake senjata ing rong cara: karo pincers dawa padha nglarani mungsuh lan karo pincers cilik lan ora pati roso, siji khusus sing tip ireng, iku siji kanggo inject racun.

Racun iki nduweni neurotoksin lan nyebabake rasa nyeri. Anak-anak lan wong tuwa utamane rentan, mula kudu ati-ati. Sing paling awon yaiku ana wong sing pasar lan adol minangka pets.

manuk unta gurun

Manuk sing ora mabur, wong miskin. Semono uga dheweke tansah mikirake dheweke, nanging sejatine dheweke ora bisa mabur kanthi apik banget salah siji saka kewan paling cepet ing donya. Manuk unta bisa mlayu 40 mil saben jam, sanajan ukurane gedhe.

Ana macem-macem spesies manuk unta ing ara-ara samun Sahara, padha sijine endhog raksasa lan sikil sing dawa duwe driji loro, sing apik kanggo mlaku adoh. Sikil iki uga super kuwat, bisa kenek tendhangan super, lan iki ditambahake yen dheweke duwe pemandangan sing apik banget lan pangrungon sing luar biasa.

Burung unta gurun umume ora adoh saka sumber banyu lan yen sampeyan nonton kanthi teliti, awas, ana predator ing cedhak. Apa sing padha mangan? Shrubs, suket, kadhangkala kewan cilik.

asu Afrika alam bébas

Dheweke minangka asu liar sing energik banget lan terus-terusan nalika ngoyak mangsane, sing pungkasane, nalika tekan, dheweke disembowel. Asu manggon ing savannahs ing sisih kidul lan tengah ara-ara samun, ing komplotan dhewekan

Diperkirakan sing tingkat sukses nalika miwiti mburu luwih saka 80%, 90% ing Serengeti, nalika sukses singa 30%. Dheweke super sukses! Lan yen ora cukup, sawise mateni mangsa, asu lan kirik sing tuwa menehi panganan dhisik.

saharan cheetah

Kewan iki Padha ana ing punah, kira-kira 250 kéwan tetep ana ing Sahara tengah lan kulon lan ing sabana Sudan. Beda karo cheetah liyane, subspesies iki luwih cilik, kanthi werna jas sing sithik, lan luwih cendhek.

Cheetahs saka ara-ara samun Sahara padha mburu luwih apik ing wayah wengi lan iku minangka asil saka panas banget lingkungane. Dheweke uga bisa urip luwih suwe tinimbang sedulure tanpa banyu, amarga ngombe getih sing dimangsa.

rubah fennec

fanak tegese rubah ing basa Arab dadi jeneng rubah cilik iki rada redundant. Rubah iku cilik, salah siji saka canines cilik ing kulawarga digawe saka asu ajag, rubah lan asu. Wulu sing entheng banget lan mbantu nggambarake sinar srengenge.

rubah iki duwe ginjel sing diadaptasi gurun, supaya padha nyilikake mundhut banyu saka awak. Duwe pangertèn gedhe saka mambu lan pangrungon apik banget. Mulane padha nglacak mangsane kanthi ngrungokake, pokoke. Dheweke uga bisa menek wit kanggo nggoleki manuk cilik lan endhog.

Jerboas

Iku rodent sing wis adaptasi banget kanggo urip ing ara-ara samun atos. Bisa mlumpat lan mlayu kanthi kacepetan dhuwur, mulane terus slamet lan uwal saka pamangsane. Panganan kasebut kalebu serangga, tanduran lan wiji, sing uga dihidrasi.

Anubis Babon

Iki minangka spesies Afrika sing uga katon ing wilayah pegunungan Sahara. Nduweni werna sing rada abu-abu saka kadohan, nanging ing cedhak iku mawarni-warni.

Sing lanang luwih gedhe tinimbang sing wadon lan urip ing ara-ara samun kanthi mangan sethithik kabeh, tetanduran lan kewan cilik.

nubian bustard

Iki minangka subspesies saka kulawarga bustard. Iku manuk sing feed preferentially ing serangga, senajan sampeyan luwe banget sampeyan bisa mangan wiji. Kelangan habitat tegese anggota spesies iki saya sithik, mula bisa dianggep kaancam punah.

landak ara-ara samun

Iku landak cilik sing lumpuh nalika krasa kaancam lan dadi pricky, mula angel banget kanggo nyekel amarga tusuk ing endi wae. Sing mangan? Serangga, endhog lan tanduran.

luwak langsing

Iku luwak buntut ireng. Iki mangan serangga, sanajan uga mangan kadal, rodents, manuk lan ula. ugi bisa mateni lan mangan ula beracun, nanging mung yen sampeyan aran tenan kaancam.

Luwak iki bisa menek wit-witan sing luwih apik tinimbang luwak biasa, mula mangan manuk akeh.

hyena tutul

Iku "senyum hyena". Durung ana ing ambang punah, nanging sejatine jumlahe saya suwe saya suda lan rusake lingkungan alam. Yen mbandhingake karo spesies hyena liyane, bintik-bintik kasebut katon, sanajan nalika umur hyena, warnane berubah.

Dubuk belang mburu mangsane dhewe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)