Kilimanjaro

Gambar | Pixel

Tanzania minangka papan sing populer kanggo para petualangan. Menek ing ndhuwur Kilimanjaro minangka salah sawijining perkara sing paling apik sing bisa ditindakake ing Tanzania yen sampeyan kepengin banget munggah gunung lan kondhisi sing apik.

Kanthi 5.895 meter ing sadhuwure segara, iki minangka gunung paling dhuwur ing Afrika. Saben taun luwih saka 20.000 wong nyoba mahkota. Yen ide kasebut narik kawigaten sampeyan lan sampeyan pengin dadi salah sawijining wong, iki kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan lambang Tanzania.

Asal jeneng lan panemuan

Babagan jeneng gunung kasebut, dipercaya bisa uga saka kombinasi Swahili lan Chagga. Kilima ing basa pisanan tegese gunung nalika njaro ing kaloro diterjemahake dadi putih. Asil kasebut minangka gunung putih minangka gegayutan karo puncak salju.

Minangka gunung geni kuno sing saiki dadi titik paling dhuwur ing bawana. Kasunyatane, Kilimanjaro kasusun saka telung puncak independen: ing sisih wetan Mawenzi kanthi 5.149 meter; ing sisih kulon Shira, kanthi 3.962 meter; lan Uhuru sing ana ing antarane loro sadurunge karo 5.891 meter.

Sanajan ukurane gedhe banget, durung nganti pertengahan abad kaping XNUMX, wong Eropa dadi sadar yen ana. Nalika semana, puncak salju sing narik kawigaten para penjelajah saiki lan dheweke nyekseni keajaiban alam iki sing wis inspirasi puluhan seniman wiwit saiki lan motivasi atusan wong munggah Kilimanjaro.

Gambar | Pixel

Sekitare Kilimanjaro

Kilimanjaro minangka keajaiban alam sing urip diwiwiti ing lerenge, nganti amarga nilai ekologis mula diarani Situs Warisan Dunia.

Ing sacedhake gunung sing apik iki, ana nganti enem zona ekologis sing beda sing kudu dingerteni: wiwit saka lahan pertanian ing dataran sing ditandur dening Maasai nganti alas tropis utawa gurun alpine sing ditemokake nalika munggah ing lereng Kilimanjaro.

Ora mung ana vegetasi ing sekitar Gunung Kilimanjaro, nanging uga, taman alam homonim uga manggoni macem-macem spesies kewan kayata manuk, kethèk, macan tutul, antelop lan sawetara mamalia sing kaancam bakal punah.

Antarane kewan sing manggon ing sekitar Gunung Kilimanjaro lan cagar alam sing diduweni, ana macem-macem spesies kethèk, macan tutul, antelop, sawetara mamalia sing kaancam bakal punah, lan manuk sing ora kaetung sing sumebar ing macem-macem wilayah geologi gunung paling dhuwur ing Afrika.

Gambar | Pixel

Kepiye carane ngunjungi Kilimanjaro?

Sampeyan bisa ngunjungi Gunung Kilimanjaro kanthi rong cara: kanthi ngunjungi taman alam kanggo nikmati macem-macem ekologis, ngerteni ekosistem kewan lan tanduran sing manggon ing wilayah kasebut utawa kanthi cara munggah gunung sing paling dhuwur ing bawana kasebut.

Nalika arep menyang Kilimanjaro?

Luwih becik ngindhari mangsa rendheng ing antarane Maret lan Mei. Sisa taun kondhisi kasebut ora beda-beda kanthi cara sing penting sanajan antara wulan Juni lan September, suhu luwih sithik lan ing wulan Januari lan Februari luwih panas. Wong sing paling gedhe sing munggah ing Kilimanjaro kedadeyan ing preinan Natal lan Taun Baru.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*