Klambi khas wanita Meksiko

Wanita Meksiko

Saben negara duwe dhewe-dhewe adat istiadat lan tradhisi, soko sing temtunipun ndadekake saben negara lan masarakat dadi istimewa lan unik ing jagad iki. Kajaba iku, tradhisi lan cara mikir masarakat uga biasane ditampilake kanthi cara klambine masarakat kasebut.

Dina iki, Aku pengin ngobrol karo sampeyan babagan sandhangan khas wanita Meksiko dadi sampeyan bisa ndeleng kepriye klambine saiki lan kebiasaan sing ganti klambi.

Sawetara sikat kanggo sandhangan khas wanita Meksiko

Sandhangan tradisional para wanita Meksiko

Ana sandhangan khas sing ora kaetung ing Meksiko, sing wis diturunake wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur lan isih misuwur. Klambine isih ditampilake lan disemarakne karo tradhisi lan mulane dheweke narik kawigaten masarakat nasional lan manca kanthi desain warna lan tekstur, nggawe sandhangan kasebut, campuran teknik kolonial lan simbol pribumi sing ana gandhengane langsung karo budaya Maya lan Aztec. Sampeyan uga kudu nyebutake manawa sandhangan khas Meksiko biasane digawe kanthi dhasar sutra.

Kita wis ngomong babagan sadurunge babagan kostum mariachis utawa charros. Gegayutan karo wanita, kostum khas wilayah Jalisco yaiku busana lebar, beda warna. Ing sisih ndhuwur, blus lengan panjang dihiasi pita warna.

Umumé, klambi tradisional wanita Meksiko, padha karo klambi Jalisco, sanajan ana sawetara variasi, Gumantung saka wilayah kasebut, sisih ndhuwur putih, kanthi ornamen lan sulaman saka macem-macem jinis, gumantung saka wilayah kasebut, lan sisih ngisor yaiku rok lebar sing tekan sikil.

Klambi Meksiko kanggo wanita

Iki ora katon ing kostum khas ibukutha Mexico DF, sing duwe akar Aztec sing jelas (elinga yen jaman biyen kutha iki ora kalah karo Tenochtitlán, ibukutha Kekaisaran Aztec).

Ing sawetara wilayah kaya Colima, ibukutha Jalisco; lan Aguas Calientes, antara liya, nggabungake sawetara motif Aztec karo mode sing digawa saka Spanyol. Perlu digatekake manawa ing saben klambi, dheweke nambahake perwakilan saka wilayah kasebut. Contone, ing Colima, kostum kasebut dihiasi kanthi motif santo pangreksa Meksiko, Virgin of Guadalupe, sing ora kedadeyan ing Oaxaca sing apik lan harmoni, ing endi kostum kasebut kalebu gabungan saka mode Eropa lan budaya tradisional. Wong Aztec

Sabanjure, aku bakal menehi crita liyane babagan sandhangan khas wanita Meksiko, apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap?

Klambi kasebut kalebu campuran budaya pribumi lan impor

Wanita Meksiko karo turis

Sawise tekane wong Spanyol, agama Kristen nyebar kanthi cepet lan saiki meh 90% wong Meksiko dadi Katolik. Nanging kita aja lali yen refleksi pribumi lan pra-Hispanik peradaban Maya tetep misuwur ing budaya Meksiko. Kabeh iki nyebabake pangembangan masarakat multi-etnik lan benua murni ing Meksiko.

Sandhangan tradisional Meksiko minangka campuran budaya pribumi lan impor. Meksiko dudu negara cilik lan duwe geografi sing amba, sandhangan bisa beda-beda gumantung karo iklim ing papan kasebut. Dadi ana macem-macem sandhangan ing populasi Meksiko sing beda-beda gumantung saka saben wilayah.

Akeh wong sing isih seneng nganggo klambi tenunan tangan, ora ana bedane karakteristik tekstil saka macem-macem kelompok adat, nanging umume serat kasebut saka katun spun tangan utawa sutra lokal sing ditanam. Kupu-kupu lan motif kembang iku umume lan narik kawigaten ing pirang-pirang wilayah.

Klambi tradisional wanita Meksiko

Sandhangan tradisional ing wanita Meksiko

Yen sampeyan pengin ndeleng sandhangan tradisional Meksiko kanggo wanita, akeh sing dicethakaké ana ing klambi gawenan tangan. Uga ana pertemuan unsur-unsur Eropa lan asli, kanthi warna sing apik.

Huipil

Iki minangka tunik tanpa lengan. Iki minangka sandhangan sing digunakake kanggo ngenali asal usul lan amarga wanita sandhangan iki bisa dibedakake lan ngerti babagan komunitas sing asale. Desaine uga dheweke bisa ngirim status perkawinan saka wong sing nganggo.

Quechquémitl

Iki digunakake utamane minangka klambi kanggo pesta utawa acara khusus. Iki kalebu rong kain tenunan persegi panjang kanthi ponco cilik. Dheweke digawe saka wol katun lan Dheweke bisa disulam karo kewan, cetakan kembang lan desain grafis. Gumantung saka komunitas wanita, quechquémitl bisa digawe kanthi macem-macem teknik.

Selendang

Selendang minangka klambi multifungsi lan biasane digawe saka katun, wol utawa sutra. Apa digunakake kanggo nutupi endhas utawa awak kaya dene selendang. Dheweke nganggo desain khas kanthi warna belang kanthi warna sing beda kanggo ngerti asale saka endi.

Blusas

Wanita sing ora nganggo huipile bisa nganggo blus tradisional sing digawe saka bahan komersial dhasar. Sandhangan kasebut nggambarake semangat Meksiko tradisional lan disulam nganggo pola warna, uga duwe mutiara lan renda kanggo kaendahane sing paling gedhe.. Kaos umum liyane dibangun nganggo katun.

Klambi mexican tradisional

Klambi kasual

Wanita mexican modern

Pokok liyane ing lemari klambi wanita Meksiko yaiku klambi santai. Gaun kasual ngimpi lega lan bordir kanthi warna sing cerah lan desain sing apik. Biasane digunakake kanggo pahargyan. Sing paling apik yaiku, klambi jinis iki bisa dienggo dening wanita apa wae preduli saka awake, awake bisa pas banget.

Outskirt

Pinggiran kasebut yaiku rok sing uga dikenal kanthi jeneng liyane kayata: entanglement, chincuete, petticoat, posahuanco, petticoat lan liya-liyane. Ana pirang-pirang gaya kekurangan sing bisa dipilih wanita Meksiko, nanging dheweke milih salah siji utawa liyane gumantung utamane karo asale lan rasa pribadine. Sawetara wanita seneng nganggo rok ing tungkak sikil lan sing liyane dhengkul.

Iki minangka sawetara jinis busana khas sing bisa ditemokake ing wanita Meksiko. Nanging bisa uga diarani luwih akeh wanita Meksiko, saliyane terus nganggo busana tradisional utawa khas saka dhaerah, seneng nganggo busana modern supaya rumangsa luwih ayu lan narik kawigaten miturut mode sing luwih modern.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   alicia castellanos ngandika

    Matur nuwun kanggo nuduhake foto sing apik kanggo para warga negara kita, aku minangka pelukis lan aku pengin nggawe koleksi sing ngurmati kita

  2.   andrea ngandika

    Halo, aku warga Argentina lan nuwun sewu banget kanggo komentar sing biasa, kita kabeh ora padha mikir, ora menehi wigati tumrap prekara sing dikandhakake, sayangé para mudha kita wis ilang
    Aku seneng karo adat istiadat, anakku kudu tumindak dina ing Amerika lan dheweke milih macak dadi wong Meksiko, mula aku kepengin weruh kepiye bisa nggawe kostum dheweke.
    kissessssssssssssss

  3.   panah ngandika

    Aku Argentina lan aku seneng karo Meksiko sanajan aku ora nate ngunjungi saiki aku nyiyapake tarian khas negara sampeyan kanggo bocah-bocah ing taman kanak-kanak, aku dadi guru, aku seneng musik sing seneng banget, sandhangane sing warna-warni lan sampeyan ujar manawa pancen wis bosok, ana sing lali karo kita kabeh warga Argentina lan kita mung ngelingi sepak bola Piala Dunia sepak bola !!!!!!!!
    bubar ana sedulur sing lunga menyang Meksiko, dheweke kabeh seneng banget. Aja padha klasifikasi kabeh wong Argentina amarga aku warga Argentina lan aku mikir beda banget, aku matur suwun amarga sampeyan wis menehi relevansi lan wigati saka jantung menyang oyot sampeyan.

  4.   Gabriel ngandika

    Aku guru tari lan aku bisa nulungi sampeyan. kanggo entuk musik lan kostum ing desain. anggere padha mbukak minangka asli bisa.
    ing sisih liyane, sayangé ana wong Meksiko sing ora ngerti Meksiko. nanging apa

  5.   Yunani ngandika

    Hahaha aku bosen nanging maca obrolan iki nyenengake aku haha ​​wong Meksiko luwih apik, periode xD

  6.   jasminecitha ngandika

    Halo ………….
    Aku seneng aksen sing diutarakake nalika ngomong, aku uga seneng klambi amarga kabeh padha artezana lan aku seneng sing padha …… .. isih ora duwe informasi luwih lengkap, nanging pameran isih apik lan saiki sanajan sampeyan ora Percaya, aku kudu ngomong babagan Meksiko, muga-muga aku bisa sehat lan entuk pitu hahahahahaha apik

  7.   Mariza ngandika

    Tujuan saka kaca iki yaiku supaya wong-wong saka negara liya ngerti cara ganti klambi ing sawetara negara bagian Meksiko lan ngerti kepiye cara pakean pribumi sadurunge lan saiki, apes banget yen ana wong sing ora ngerti yen dheweke durung ngerti kepiye kanggo ngurmati budaya Meksiko. Sampeyan kudu bangga dadi wong Meksiko lan duwe budaya sing apik kayata budaya pribumi.

  8.   angelica ngandika

    bapak bn iki mode sing paling tuwa amarga fashion wis kliwat lan klambi paling apik

  9.   Windows SAR ngandika

    Kabeh wong sing nyalahake negara liya bakal dihukum tahanan 36 jam utawa dhendha $ 3000

  10.   ANDREA ngandika

    SANGET NIKMU IKU MEXICO KENE AKU KANGGO KANGGO INGKANG APIK-APIK LAN TRADISI 🙂

  11.   mbakyu ngandika

    Aku wis cukup bejo bisa urip ing macem-macem negara lan kabeh padha ayu amarga adat istiadat, tradhisi, masarakat, lsp. Nanging Meksiko, Peru, lan Bolivia duwe budaya sing unik, kita ora nyinggung amarga beda lan beda nganggo basa utawa busana, kaendahan bawana minangka budaya lan tradhisi sing jembar ing saben negara, Fernanda muga-muga bisa uga ana ing sawijining dina bisa lelungan liwat bawana kita lan dheweke bakal ndeleng wong sing apik banget, lan dheweke ngajak sampeyan teka ing Meksiko, Aguascalientes.