Malaysia: kode busana kanggo turis

El kesultanan ing Terengganu, negara bagian kulon utama Malasia, mung nyetujoni sing anyar kode busana sing nglarang sandhangan "wani", minangka inisiatif sing utamane ditujokake kanggo wanita lan uga ditrapake kanggo turis. Kanggo nggatekake sapa sing rencana lelungan menyang wilayah kasebut.

Kode anyar kasebut diterbitake ing portal berita pamrentah negara lan bakal bakal kasedhiya kanggo kabeh agensi perjalanan lan kantor pariwisata Malaysia, uga negara-negara tetangga kayata Singapura, Indonesia lan Thailand. Katon manawa panguwasa pengin ngetrapake aturan anyar kasebut kanthi ketat lan pengunjung manca negara ora bakal dadi pangecualian. Nyatane, situs web kasebut ujar manawa pedoman kasebut yaiku ngarahke kanggo turis (sing umume ora ngerti babagan panggunaan tradisional Terengganu) lan utamane wanita.


Ora bisa dielingi manawa pedunung kesultanan kalebu mayoritas umat Islam. Norma anyar, sing uga ngemot aplikasi ketentuan pidanaKayane ora nganggep kemungkinan bakal ngalang-alangi turis saka negara kasebut.

Kanggo ngatasi masalah iki, wis dilapurake ing pers Malaysia yen pria lan wanita ora wajib tundhuk 100% karo kode busana Islam, sanajan para tamu lan warga lokal diwajibake nganggo busana sing sopan. Sing ora, bakal ditelpon panguwasa. Kita bakal ngerti kepiye lan pira pengaruh saka kode busana iki ing pariwisata.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*