Bèntèng Chambord

Bèntèng Chambord

ing Châteaux de la Loire minangka institusi nalika lelungan, amarga ana rute kanggo ndeleng sing paling apik lan uga nikmati kutha lan kutha sing ditemoni. Ing prekara iki, kita bakal ngomong babagan Kastil Chambord, kastil sing apik lan kalebu rute Kastil Lembah Loire sing paling akeh dibukak. Kastil sing apik iki minangka kediaman kerajaan abad kaping XNUMX lan pondokan lan moro.

Ayo ndeleng apa sing bisa ketemu kita ing Château de Chambord sing luar biasa lan kita bakal ngerti babagan sejarah papan sing luar biasa iki. Yen sampeyan pengin nggawe rute liwat Lembah Loire, iki minangka salah sawijining kastil sing kudu ana ing antarane penting rute kasebut.

Sejarah Château de Chambord

Bèntèng Chambord

Nalika tekane Francis I menang ing Pertempuran Marignan ing 1515, dheweke mutusake nggawe kastil gedhe iki. Kastil iki ora dimaksudake dadi omah kerajaan, nanging dadi simbol kekuwatan sing bakal dadi kesaksian kanggo Renaissance Prancis. Kastil iki digunakake minangka moro lan paviliun partai amarga raja manggon ing Château de Blois lan Château de Ambose. Arsitektur awal dibangun dening Domenico di Cortona sanajan mengko diganti. Dikira Leonardo da Vinci malah bisa melu, amarga dheweke nggunakake telung taun pungkasan ing Château de Clos-Lucé. Wiwit taun 1981 wis dadi Situs Warisan Dunia. Sawise Francis I kastil kasebut dilalekake nganti Louis XIII diparingake marang sedulur sing mulihake.

Data Kastil Chambord

Bèntèng Chambord

Kastil iki minangka papan sing apik banget lan apik banget. Ing kastil banget simetris ing konstruksi lan duwe wolung menara, luwih saka patang atus ruangan, udakara telung atus tungku geni lan 84 tangga. Babagan liyane sing misuwur yaiku kastil iki diubengi wit lan alas luwih saka seket kilometer persegi. Kebon sing luar biasa minangka salah sawijining perkara sing biasane narik perhatian. Kamare wis dibalekake lan ing njero sampeyan bisa ndeleng atusan obyek lawas sing kalebu seni asli. Cekakipun, riko kaget amarga dimensi lan kaendahan kabeh sing bisa dideleng. Papan iki uga minangka cadangan alam kanggo kéwan liar lan game liar sing mbuwang nganti atusan hektar sing mbukak kanggo umum supaya bisa nggoleki dalan kasebut.

Tangga lan tangga helix dobel

Ana sawetara perkara ing desain kastil iki sing khas banget. Tangga helix dobel yaiku permata kastil lan diilhami dening Leonardo da Vinci, jenius sejati sing ora nate mandheg. Ana rong undhak-undhakan sing nggawa kita menyang lantai jaga ing kastil. Yaiku rong tangga sing nyebrang nalika munggah tanpa nyebrang, mula sampeyan bisa mbukak salah siji utawa liyane tanpa nyebrang tekan ndhuwur.

Goleki salamander

Ing desain kastil kita bisa ndeleng akeh ukiran watu lan salah sawijine hal sing bisa dideleng yaiku salamander, kewan sing kayane bisa representatif lan penting. Dadi, yen sampeyan pengin tetep rinci babagan karya sing hebat iki, goleki salamander kasebut amarga sampeyan bakal nemokake ukir ing watu plafon.

Kebon Chambord

Bèntèng Chambord

Kastil iki uga duwe taman gaya Prancis sing nyengsemake sing bisa dingerteni kanthi rinci lan simetri sing apik. Nanging, kebon iki ora mesthi kaya ngene, amarga wis rampung dipugar lan direncanakake ing taun 2017. Dina iki kita bisa seneng luwih saka 200 mawar, atus grumbul lan suket meter. Taman-taman Prancis biasane wiwit jaman pamaréntahan Louis XIV iki wis dibalekake lan luwih ningkatake nilai kastil sing apik iki sing diubengi dhaerah ijo sing elegan.

Kamar kamar

Bèntèng iki makili Renaissance ing Prancis lan ing kamar, kita bisa nemokake karya seni sing asli amarga papan sing pancen dirawat. Ing artikel kasebut, kita nemokake conto upholsteri Prancis sing apik, kanggo sing seneng karo topik iki. Nanging kita uga bisa ndeleng ruangane Louis XIV turu. Ing njero kita bakal weruh manawa iku kastil sing rinci banget dijaga kanthi akeh sejarah sing penting.

Museum Kastil Chambord

Ing kastil iki, kita uga nemokake museum kanthi akeh karya kuna patut digali. Ing kono kita bisa ndeleng gantung abad kaping XNUMX, gamane Louis XV, permadani saka pabrik lan lukisan Savonnerie dening panganggit kayata Rigaud, Mignard utawa Girardet.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*