Situs Royal Aranjuez lan kebon sing apik

Istana Aranjuez

Aranjuez Wiwit jaman Reconquest, dadi properti saka Ordo Santiago, sing tuane duwe istana ing kene ing papan sing saiki amarga subur lanskap lan aseme iklim. Nalika Raja-raja Katulik milih kadhaulatan Grand Master Santiago, Aranjuez digabung dadi Mahkota. Dataran subur iki ing pertemuane Tajo lan Jarama, suwe-suwe dadi papan dununge negara klasik saka Royal Royal Family.

Wong Habsburg pengin nggawe Aranjuez dadi kutha sing apik banget kanthi inspirasi Italia lan dinasti Bourbon mbantu ngembangake kemegahan Royal Site, ing ngendi dheweke nggunakake musim semi nganti Juli teka. Mula iki kutha ing sisih kidul Madrid Dadi misuwur amarga istana sing luar biasa lan kebon alus, sing dikunjungi ewu turis saka saindenging jagad saben taun.

Sejarah Situs Kerajaan Aranjuez

Air Terjun Sitio de Aranjuez Nyata

Kaisar Carlos V mutusake nggawe pusaka iki minangka villa sing inspirasi saka Italia, desain sing dilanjutake putrane Felipe II nalika seda, sing mrentah pambangunan istana anyar ing papan sing dununge master Ordo Santiago. . Bangunan kasebut duwe arsitektur kanggo Juan Bautista de Toledo (sing nggawe tata lurung-lurung kanthi wit-witan sing ngatur wilayah sing khusus kanggo kebon lan tanduran) lan Juan de Herrera.

Bourbons nyumbang kanggo ngembangake kemegahan Royal Site iki. Felipe V nyusun kebon anyar lan Fernando VI tata cara lurung-lurung sing luwih akeh. Ing taun 1775 Carlos III mrentah pambangunan sayap loro maneh ing istana lan kutha anyar kasebut ngrembaka kanthi kaprajan Carlos IV. Raja-raja Fernando VII lan Isabel II terus ngunjungi Aranjuez nalika musim semi, mula kamulyan Kraton saka Aranjuez tetep nganti taun 1870.

Gaya Istana Aranjuez

Istana Kerajaan sing dibangun dening Felipe II ing situs Istana Master ing Santiago diwiwiti taun 1564 lan duwe arsitektur kanggo Juan Bautista de Toledo lan Juan de Herrera, sing mung ngrampungake separo. Sanajan lkebak fitur asli Renaissance Ing pendekatan kasebut, Istana Aranjuez minangka ciri klasikisme Habsburg kanthi alternasi watu putih lan bata.

Rencana asline diterusake dening Felipe V de Borbón ing taun 1715 lan dirampungake dening Fernando VI ing taun 1752 sawise rencana sing dikonsep Juan Bautista de Toledo lan butuh rong abad kanggo ngrampungake. Nanging, Istana Aranjuez mung tetep rong puluh taun kepungkur, wiwit taun 1775 Carlos III mrentah nambah tambahan loro swiwi.

Interioré Kraton Aranjuez

kraton interior aranjuez

Yen sampeyan pengin ngunjungi interior Istana Aranjuez, karcis kudu dituku ing kraton dhewe. Rega gumantung manawa kunjungan kasebut dipandu utawa ora. Aku menehi saran supaya sampeyan milih opsi sing kapisan amarga pandhuan tur profesional bakal nyritakake babagan sejarah Situs Kerajaan Aranjuez lan sampeyan uga bakal duwe akses menyang kamar pribadi para raja lan Museum Faluas kanthi rega 15 euro. Kosok baline, Yen riko gratis, lawange mung regane 9 euroya nanging sampeyan bakal kejawab kabeh ing ndhuwur.

Ing njero istana sampeyan bakal bisa mikir permadani Flemish, lukisan lan prabotan sing regane ora bisa dietung lan ing njaba sampeyan bisa ngrasakake kebon sing apik banget sing mlaku ing kraton lan bangsawan Spanyol pirang-pirang taun kepungkur. Akses menyang dheweke gratis.

Apa panggonan liyane sing bisa dikunjungi ing Aranjuez

  • Omah Kraton ing Labrador

Omah Royal Labrador Aranjuez

Dadi Carlos IV saka Borbón Pangeran Asturias, paviliun dermaga Ferdinand VI digunakake minangka omah rekreasi lan Taman Pangeran digawe ing sekitar lingkungan. Nalika munggah tahta, dheweke mutusake nggawe ing mburi taman kasebut omah omah anyar sing diarani del Labrador, amarga fasad sing asale wiwit awal dimaksudake beda karo kemewahan interior. Dekorasi kasebut utamane amarga desainer interior Jean-Démosthène Dugourc lan pengaruh Prancis lan Italia sing misuwur. Gaya Kekaisaran paling asring diulang.

Real Casa del Labrador dibangun dening arsitek utama Juan de Villanueva lan muridé Isidro González Velázquez, sing duwe utang sawetara interior.

Ing taun 2001 kacathet minangka Warisan Donya, bebarengan karo prekara sejarah-seni liyane ing kutha kasebut, sing ditulis ing dhaptar Unesco kanthi jeneng Lanskap Budaya Aranjuez. Kunjungan sampeyan diidini, wiwit jam suwene.

Bangunan liyane sing kepengin dikunjungi ing Aranjuez yaiku Istana Medinaceli, Omah Dagang lan Ksatria, Omah Pegawe, Greja San Antonio, Plaza de Toros, Mercado de Abastos utawa Rumah Sakit de San Carlos.

  • Taman Raja, Pulo, Parterre lan Pangeran

Kebon Pangeran Aranjuez

Felipe II, sing seneng banget karo kebon, nggawe upaya khusus kanggo dekorasi Aranjuez. Taman Pulo, sing dirancang dening arsitek Juan Bautista de Toledo, lan Raja kanthi cepet menyang kraton lan dekorasi saiki amarga Felipe IV disimpen wiwit jamane.

Uga ing Pulo iki, umume sumber amarga Felipe IV, sanajan Bourbons terus nambah karo rincian kayata bank Carlos III.

Felipe V nambahake kebon sing ana ing Parterre ing ngarep istana lan pungkasane ing pungkasan Taman Pulo, diarani Isleta, ing kana dheweke masang Fountain Tritons sing digawa Isabel II menyang Campo del Moro.

Taman Pangeran duwe jeneng lan nggawe kanggo putra Carlos III sing ing taun 1770-an wiwit nggunakake dermaga Ferdinand VI lawas minangka paviliun rekreasi lan nggawe kebon kanthi mode Anglo-Prancis ing saubenge kanthi pengaruh langsung saka kebon Marie Antoinette ing Petit Trianon.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*