Kunjungan Gastronomi ing Andalusia (II)

Yen wingi sampeyan menehi sampeyan sajian sing sugeh lan legi ing 4 provinsi Andalusia (Huelva, Córdoba, Cádiz lan Seville), dina iki kita teka kanggo nggawe banyu langit-langit kanthi pasugatan Andalusia liyane sing khas, nanging ing wektu iki, saka provinsi Almería, Granada, Jaén lan Malaga. 

Yen sampeyan isih durung maca artikel wingi, sampeyan bisa ngrampungake pranala. Yen sampeyan wis nindakake lan nikmati meh kabeh kaya nalika nyoba saben keajaiban gastronomi, tinggal ing kene lan tulisen sajian sing enak sing kudu sampeyan pesen yen sampeyan mlaku ing Andalusia.

Andalusia

Lemah srengenge, wong apik, bungah, logat khas sing nggawe kita unik, keajaiban budaya lan sejarah sing dawa. Ing kene, sampeyan menehi bagean kapindho artikel kaping pindho iki babagan kunjungan gastronomi ing Andalusia.

Granada

Granada, kanggo seleraku, kutha sing paling apik lan apik ing Andalusia, ... Mungkin sampeyan ngerti dadi tuan rumah salah sawijining papan sejarah sing paling sering dikunjungi, Alhambra, utawa bisa uga amarga saka Sierra Nevada nanging apa sing sampeyan ngerti babagan pasugatan khas? Ing kene jeneng sawetara:

  • Pot saka San Antón: Panganan khas musim salju ing endi kacang buncis, kacang buncis, beras lan sosis getih dicampur. Piring sing energik sing mesthi ora luwe.
  • Sup grenadine: Lan kanggo para sup sup, ing Granada, sampeyan bakal nemokake macem-macem komposer mrico goreng iki sing dipotong dadi kubus, bawang, tomat lan bawang putih ... Rasane istimewa banget sing bisa dirasakake dhewe utawa nganggo irisan roti.
  • Granada rendhem: Panganan khas sing ditinggalake budaya Arab nalika ana ... Ing model sing paling gampang, kita bisa kandha yen dicampur karo jeruk lan minyak sing dicincang kanthi apik. Kanggo iki, sampeyan bisa nambah uyah utawa gula, gumantung apa uyah utawa gula luwih akeh.

Liyane sing jenenge kanthi cepet lan ora mandheg banget yaiku sajian Alpujarra, gurupina utawa saladilla.

Málaga

Ngandika Malaga yaiku ngucapake teri ... Iki carane masarakat Malaga dikenal, kanthi lisan, lan kita ujar manawa sawetara kesalahan bakal disalahake kanggo masarakat. teri goreng sing sugih sing bisa dirasakake ing kana. Kita wiwit kuwat, nanging ora mung siji-sijine panganan sing bisa ditawakake ing wilayah kasebut yen ditrapake ...

Panganan khas Malaga liyane yaiku:

  • Stew a la rondeña.
  • Beras sup karo iwak kod (Sanajan warga Valencia misuwur amarga masak panganan sing paling apik nganggo paellas sing khas, ing Andalusia sampeyan uga bisa nyoba sup sega kaya iki).
  • Goreng Malaga.
  • Endhog kanggo kéwan. Kanthi jeneng sing khas banget, sajian sing ngemot endhog, roti cateto, mentega, bawang putih (bahan sing akeh digunakake ing masakan Malaga, umpamane ing sajian khas liyane sing diarani "ajoblanco"), loin daging babi, sosis getih, chorizo ​​lan zaitun wis dingerteni.
  • "Bienmesabe", manis khas saka wilayah Antequera sing digawe para biarawati lokal.

Jaen

Jaén dikenal minangka tanah wit zaitun lan kutha Spanyol sing ngekspor minyak zaitun paling akeh ing luar negeri. Saliyane kabeh pasugatan sing enak sing bisa digawe karo pawon emas mulia iki (dening kabeh) pawon, ana uga panganan khas liyane sing bisa dinikmati masarakat Jaén saben dina. We meri sampeyan! Sawetara sing luwih misuwur lan khas yaiku:

  • Wong Gallian: Rebus khas sing sampurna sajrone dina sing adhem. Bisa digawe nganggo daging terwelu, kelinci utawa daging pitik lan uga ana sawetara kue Galian sing ditambahake, sing uga khas Jaén. Biyen digawe nganggo tangan, nanging saiki bisa dituku ing toko-toko ing wilayah kasebut kanthi jeneng kain Andalusian.
  • ajo atao ': Saus sing bahan utama yaiku bawang putih lan bisa digunakake kanggo ngiringi piring liyane kayata daging utawa nyebar ing irisan lan mangan kaya ngono. Sederhana, langsung lan murah.

  • Blancmange: Makanan penutup sing narik napas sampeyan ... Uga misuwur ing wilayah Spanyol liyane (kita ora ngerti sapa sing nyalin sapa ...).

Matur suwun Jaén amarga nglairake samubarang sing enak kaya iki lan liyane sing ana ing tanah sing apik.

Almeria

Kutha Andalusia sisih wétan, sedulur pisanan Murcia (tanah sing apik uga ana), ora adoh banget ing dhaptar panganan lan panganan sing bisa dilebokake ing cangkem. Saka kana, kita bisa ngarani sampeyan kabeh:

  • Sup saka Almeria: Kutha pesisir ora bisa nindakake tanpa sup khas karo bahan-bahan saka segara. Iwak, kerang, udang lan kacang polong ... Mung 4 bahan sing nggawe panganan istimewa iki.

  • Panas Aku ngobong: Jinis godhok sing bisa disedhiyakake bebarengan karo remah-remah khas Andalusia.
  • ajo colorao ': Sajian liyane sing kalebu bahan maritim: pari, wektu iki. Iki minangka panganan sing ing wilayah Andalusia liyane, kita bisa nyoba nganggo jeneng rin-ran utawa atascaburras ...

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana sing menang kanthi jeneng asli lan sederhana, mula luwih becik nyiyapake dhaptar gedhe sing wis ditawakake ing kene lan takon salah sawijining panganan sing enak yen sampeyan mlaku ing tanah kita. Sampeyan ora bakal getun!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*