Kutha sing paling apik ing Prancis

Kutha Prancis

Prancis minangka negara sing akeh papan sing apik lan apik banget, kalebu kutha-kutha sing turis banget kanggo kabeh sing bisa ditawakake, wiwit monumen sejarah nganti wilayah sing apik banget. Pramila kita bakal nggawe dhaptar cilik kutha-kutha sing paling apik ing Prancis, amarga bisa dadi salah sawijining dhaptar sing pengin dikunjungi ing wulan ngarep, yen kabeh wis normal.

Kita bakal weruh yaiku kutha sing paling apik ing Prancis, sanajan mesthine kita bakal nemoni sawetara proposal. Ing Prancis, ana akeh kutha sing menarik, sawetara sing luwih cilik lan luwih apik, lan liyane minangka kutha sing bakal ditindakake sajrone pirang-pirang minggu. Dadi, cathet kabeh papan sing kudu dikunjungi.

Paris

Paris minangka ibukutha Prancis lan kutha sing paling penting lan uga salah siji sing paling apik, mula kita yakin manawa dadi sing pertama ing dhaptar kasebut yen sampeyan durung ngunjungi. Ana akeh prekara apa sing kudu ditindakake ing Paris, saka ndeleng Menara Eiffel nginep sedina ngunjungi Museum Louvre, ndeleng museum liyane kayata Orangerie utawa d'Orsay, munggah menyang Basilika Ati Suci lan deleng distrik Montmartre, plancong ing Seine, ketik Notre Dame, munggah ing gunung Arc de Triomphe utawa mung mlaku-mlaku ing dalan lan kebon kanggo nikmati cara urip Prancis. Kita uga kudu nemoni uripe ing kafe, amarga umume khas.

Lyon

Lyon

Kutha kuno sing dadi ibukutha Gaul ing Kekaisaran Roma minangka papan liya kanggo dikunjungi ing Prancis. Lyon duwe kutha lawas sing apik ing ing ngendi golek permata kaya Basilika Notre Dame de Fourviere kanthi gaya Romanesque, Gothic lan Byzantine. Vieux Lyon minangka tetanggan paling tuwa ing saindenging kutha, papan sing bisa nemokake restoran paling apik ing kutha kasebut. Kutha iki didegake ing jaman Romawi lan mulane kita uga bisa golek bioskop Romawi kuno kayata Teater Kuno Lyon wiwit taun 15 SM. Sampeyan uga ora kejawab kothak gedhe kayata Place Bellecour utawa Place des Terraux.

Marseille

Marseille

Marseille minangka kutha Prancis sing apik banget sing bisa dikunjungi. Ing wilayah kasebut, wilayah kayata Pelabuhan Tua misuwur, papan sing wis turis banget, ing endi sampeyan bisa nyoba pasugatan sing paling apik ing kutha kasebut lan uga mlaku-mlaku ndeleng rame rame para nelayan lan kapal. On Marseille kudu ndeleng wilayah Le Panier, paling tuwa ing kutha sing ana bangunan gaya Provencal, kothak cilik lan dalan. Katedral Utama Marseille minangka salah sawijining monumen sing paling penting, kanthi gaya Byzantine Romanesque sing asli. Liyane sing narik kawigaten yaiku Fort Saint Jean ing ngarsane Old Port utawa Boulevard Longchamp sing apik.

Bordeaux

Bordeaux ing Prancis

Bordeaux minangka salah sawijining kutha sing paling apik ing Prancis, sawijining kutha sing bisa dideleng. Ing Place de la Bourse minangka salah sawijining poin sing paling apik, alun-alun sing apik kanthi arsitektur Prancis abad kaping XNUMX, ing kana bisa ndeleng banyu mancur Three Graces lan pangilon banyu sing misuwur. Katedral Saint Andre lan Menara Pey Berland uga kudu ditliti. Katedral kasebut minangka bagean saka Camino de Santiago Prancis lan duwe menara lonceng sing mencolok. Pont de Pierre minangka jembatan lawas sing dibangun dening Napoleon ing kali Garonne. Kita uga kudu ndeleng Porte Cailhau abad kaping XNUMX, salah sawijining gerbang lawas ing tembok kutha.

Carcassonne

Kutha Carcassonne

Iki minangka kutha tembok kuno sing pancen bisa ditemokake. Gampang dibukak ing akhir minggu nanging dianggep salah siji sing paling apik ing Prancis. Yaiku a benteng abad pertengahan sing dununge ana ing kebon pakebonan anggur. Ing njaba tembok, sampeyan bisa ngunjungi lingkungan Bastide de San Luis lan Canal du Midi banjur mlebu ing wilayah sing tembok kanggo bali menyang benteng abad pertengahan.

Nuwun

Nuwun

Versailles kalebu salah sawijining papan sing paling akeh dibukak ing Prancis amarga iku kompleks gedhe Istana Versailles, karya sing luar biasa. Ing njero istana sampeyan bisa ngunjungi Gallery of Mirrors, ruangan sing amba lan ngagetake. Sampeyan uga bisa ndeleng apartemen lan papan sing raket kaya kebon sing ana lingkungane. Grand Trianon minangka istana kanthi ukuran luwih cilik lan bisa uga dikunjungi ing kompleks kasebut.

Nantes

Kutha Nantes

Nantes dununge ing sacedhake wilayah Loire, sing kondhang kastil lan minangka kutha sing uga bisa dikunjungi. Kutha kelairan Jules Verne lan iki nyebabake nggawe Pulau Mesin, sing nggumunake lan nggumunake kabeh wong. Saliyane, ing kutha kasebut kita bisa ndeleng Kastil Dukes Brittany utawa Katedral San Pedro lan San Pablo.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*