Kutha-kutha ing Spanyol ing abad tengahan

santillana del mar

Ana atusan kutha abad tengah ing Spanyol. Kutha-kutha kasebut kaya-kaya wis mandheg lan, nalika kita ngunjungi, ngeterake kita menyang masa lalu aristokrat utawa heroik sing ana. manor, watesan wates utawa pusat ekonomi gedhe.

Mlaku-mlaku liwat dalan-dalan sing sempit, ndeleng omah-omah leluhur lan ngunjungi monumen-monumen sing apik banget nggawe kita kaya karakter saka Abad Pertengahan. Lan sing paling apik yaiku sampeyan bisa nemokake ing kabeh provinsi Spanyolsaka Barcelona munggah Cáceres lan saka Cantabria munggah Málaga. Kanggo kabeh iki, kita ngusulake tur kutha-kutha abad pertengahan sing paling apik ing Spanyol.

Santillana del Mar, klasik antarane kutha abad tengah Spanyol

Pemandangan Santillana del Mar

Santillana del Mar, mbok menawa kutha abad pertengahan paling khas ing Spanyol

Kita miwiti itinerary ing kutha paling misuwur ing abad tengahan ing negara kita. Yen ana sing ditakoni babagan kutha abad pertengahan ing Spanyol, akeh sing bakal mangsuli Santillana del Mar.

Amarga, Kajaba iku, iku Villa ayu ing jantung Cantabria. Ora muspra, iku ngemu kategori saka gamelan sajarah seni lan minangka bagean saka jaringan Desa Paling Apik ing Spanyol. Nyatane, kita bisa ngandhani yen kutha iki ora boroske. Meh kabeh bangunane duwe sesuatu sing menarik.

Nanging ana sawetara sing kudu sampeyan deleng. Iku kasus spektakuler gereja collegiate Santa Juliana, dibangun ing abad kaping XNUMX sawise kanon Romawi, sanajan dibangun maneh ing abad kaping XNUMX. Aja manawa kanggo ngunjungi biara, kanthi patang puluh loro ibukutha. Sampeyan uga penting kanggo ndeleng imposing kraton pasir, Permata saka Renaissance awal karo motif plateresque.

Ora mung omah tradisional sing bisa ditemokake ing Santillana. Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi istana Viveda, Mijares utawa Valdivieso, uga bangunan Balai Kota, gaya barok. Cekakipun, kaya sing wis dakkandhakake, kabeh bangunan ing kutha Cantabrian iki dadi menarik. Amarga ora bisa nyritakake babagan saben wong, kita bakal menehi saran supaya sampeyan uga ndeleng omah-omahé Quevedo lan Cossío, Villa, Archduchess utawa menara don Beltrán de la Cueva, del Merino lan don Borja. Kabeh iki tanpa dilalekake Museum Altamira, kanthi replika guwa-guwa sing misuwur.

Besalú, warisan Romawi sing nyengsemake

Besalu

View of Besalu

Saiki kita lelungan menyang wilayah La Garrocha, ing provinsi Girona, kanggo nyritakake babagan Besalú, kutha abad pertengahan liyane ing Spanyol. Wis akses padha kanggo Villa, karo sawijining bridge saka abad kaping XNUMX, iku spektakuler. Dawane satus limang meter lan, nanging, wis dibalekake ing pirang-pirang kesempatan. Menara telu iku ngadeg metu. Loro ing jejere tembok lan katelu, heksagonal lan dhuwuré telung puluh meter, ing tengah.

Besalú uga gamelan sajarah seni. Lan wis menarik suku Yahudi dalan sempit ngendi sampeyan isih bisa ndeleng Sisa saka papan pangibadah lawas lan ing miqveh, Panggonan ngendi siram ritual digawe. Kanggo bagean, ing biara Sant Pere Dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan saiki mung candhi sing isih ana. Lan, ing alun-alun sing padha, sampeyan duwe omah Cornellà lan sing lawas Rumah Sakit Sant Julia, kanthi fasad saka XII.

La greja San Vicente Iki minangka permata Romawi saka abad kaping XNUMX lan, ing njaba tembok, sampeyan bisa ndeleng sisa-sisa kastil lan gréja San Martín. Nanging kita uga pengin menehi saran babagan sing mbokmenawa ora bakal katon ing akeh pemandu wisata umum. Awit sampeyan ana ing Besalú, teka menyang Castellfullit de la Roca, kutha abad tengah ayu malah luwih cilik lan sing katon nggandhol saka tebing vertiginous.

Aínsa, ing Huesca Pyrenees

Ainsa

Walikota Plaza Ainsa

Kutha abad pertengahan liyane sing paling éndah ing Spanyol yaiku Aínsa, dumunung ing wilayah Sobrarbe ing provinsi Huesca. Kanggo pesona sajarah sawijining nambah alam istimewa, amarga bagéan saka wilayah kotamadya kalebu ing ayu. Taman Alam Sierra lan Guara Canyons.

Dadi ing abad tengahan, kita bisa nimbang Aínsa sing legenda nempatake dhasar ing taun 724 amarga mukjizat salib geni. Miturut dheweke, amarga ana unsur gaib iki, pasukan Kristen Garci Ximénez bisa ngalahake Muslim. Wis ing abad kaping pitulas dibangun candhi karo salib nang kanggo kelingan crita iki sing isih bisa ndeleng dina.

Nanging simbol gedhe Aínsa iku sawijining kastil, dibangun watara abad kaping 1931. Kutha iki minangka asal-usul sing sejatine, amarga tembok-tembok kasebut ditambahi kanggo nglindhungi wong-wong sing manggon ing saubengé. Wiwit taun XNUMX minangka Monumen Sejarah Artistik.

Kita uga menehi saran kanggo ndeleng ing kutha Huesca ing greja Santa Maria, dibangun antarane abad XNUMX lan XNUMX sawise canon Romanesque. Portal karo papat archivolts lan nave siji ditutupi karo vault setengah tong minyak ngadeg metu ing gamblang, nanging, ndhuwur kabeh, menara, dimensi unik ing Aragonese Romanesque.

Aja lali kanggo pass, uga, dening ayu Alun-Alun Utama, mbukak lan karo arcades sawijining, utawa kanggo ndeleng omah Arnal lan Bielsa, loro saka abad kaping XNUMX. Nanging, ing ndhuwur kabeh, lumaku liwat dalan-dalan sing sempit kaya-kaya sampeyan lagi ing Abad Pertengahan.

Frías, kutha abad tengahan ing Burgos

kadhemen

Pemandangan Frías, permata abad pertengahan ing provinsi Burgos

Kanthi kurang saka telung atus pedunung, sampeyan bakal kaget ngerti sing kutha iki ing provinsi Burgos nduweni gelar kutha diparingi sang prabu Yohanes II saka Castile ing 1435. Iki bakal menehi sampeyan idea saka wigati ing abad tengahan.

Salah sawijining simbol gedhe yaiku spektakuler jembatan romanesque saka abad kaping XNUMX kang, kanthi dawane meh satus seket meter, kalebu sing paling dawa ing Spanyol. Reformasi mengko nambah unsur Gotik kayata sawetara lengkungan, sing ditunjuk. Uga mengko ana menara tengah sing adorns iku.

Nanging, bisa uga, daya tarik utama Frías yaiku omah abad pertengahan. Sawetara wong, kaya sing ana ing Cuenca, katon nggandhol saka bukit ing dalan sing gabung greja San Vicente lan kastil Velasco. Sing terakhir dadi mahkota, persis, gunung La Muela lan wis didaftar ing abad kaping XNUMX, sanajan tagihan saiki wiwit tanggal XNUMX. Lokasi lan ukurane menehi karakter pertahanan sing ora diragukan kanggo wilayah kasebut.

Kanggo gereja San Vicente Mártir lan San Sebastián sing kasebut ing ndhuwur, mung ngreksa sawetara unsur saka wangun Romawi primitif. Iku nandhang macem-macem mishaps sing meksa akeh bagean sawijining dibangun maneh. Kajaba iku, tutup lawas digawa menyang Museum Cloisters ing New York.

Sampeyan uga kudu ndeleng monumen agama liyane ing Frías kayata biara San Francisco lan Santa María de Vadillo, uga gréja gothic San Vítores. Lan, babagan warga sipil, disaranake sampeyan ngunjungi omah barak lan kraton Salazar. Kabeh iki tanpa dilalekake kwartal Yahudi, kang ana ing dalan saiki Convención lan Virgen de la Candonga.

Albarracín, salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing Spanyol

Albarracin

Pemandangan saka Albarracin

We bali menyang masyarakat otonomi saka Aragon, khusus kanggo provinsi Teruel, kanggo nyritakake babagan Albarracín, sing dhasare kira-kira ing abad kaping XNUMX, nalika sakelompok Muslim manggon ing kono. Kanggo iki dheweke mbangun imposing alcasar sing saiki dadi Monumen Sejarah Artistik.

Nanging, kabeh kutha nduweni gelar kompleks monumental bersejarah. Kanggo jaman Muslim uga belongs ing menara walker, sing minangka bagéan saka tembok pertahanan kutha. Sing simetris yaiku menara Doña Blanca, sing ana ing salah sawijining ujung taman.

Lan, ing jejere kastil, sampeyan duwe katedral penyelamat, dibangun ing abad kaping XNUMX ing sisa-sisa candhi Romawi lawas abad kaping XNUMX. Iki nggabungake gaya Gotik, Renaissance lan Baroque. Uga, ing njero, sampeyan bisa ndeleng koleksi tapestri Flemish sing menarik.

Ing jejere katedral yaiku Istana Episkopal, kanthi fasad barok sing menarik, lan, ing Portal de Molina sing diarani, omah Julianeta, konstruksi populer sing khas. Akhire, ing Balai Kota Iku saka abad kaping XNUMX.

Montefrío, Andalusia abad pertengahan

Montefrio

Montefrío, salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling éndah ing Spanyol

Dumunung ing provinsi Granada, Montefrío wis wigati gedhe tenan ing abad tengahan saka Al Andalus. Nyatane, kraton sawijining omahé pengadilan saka Nasrid raja Ismail III. Bèntèng iki dumunung ing bukit sing nggumunake sing uga ana gereja desa, dibangun ing abad kaping XNUMX dening Diego saka Siloam.

Nanging ora mung siji sing bisa dideleng ing Montefrío. Saliyane mlaku-mlaku ing lurung-lurung lan ndeleng omah-omah putih, sampeyan kudu ngunjungi lanskap Cerro de los Gitanos sing nggumunake, ing ngendi ana sawetara situs arkeologi lan uga kutha lan jembatan Romawi. Lan ing Barranco de los Molinos sampeyan bakal weruh grojogan lan, sabenere, pabrik saka jaman Latin.

Kajaba iku, sampeyan kudu ngunjungi Montefrío, sing uga wis diumumake gamelan sajarah seni, gréja San Sebastián lan San Antonio, Renaissance pisanan lan Baroque kapindho. Ing sisih liya, sing saka Inkarnasi iku neoklasik. Kanggo bagean, ing House of Trades lan Rumah Sakit San Juan de Dios padha saka abad kaping XNUMX lan Balai Kota minangka omah Manor saka abad kaping XNUMX.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara sing paling nyengsemaken kutha abad tengah ing Spanyol. Nanging, mesthi, kita wis ninggalake akeh ing pipa. Mung kanggo sebutno sawetara, kita bakal Quote sampeyan Alquezar ing Huesca, peratallada ing Girona, Ronda ing Malaga utawa Olite ing Navarre. Ayo padha ngunjungi, sampeyan ora bakal getun.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)