Villa de Ararapira, kutha memedi ing Brasil

Desa Ararapira

Sampeyan ora prelu lunga adoh kanggo ndeleng asli kutha-kutha lan desa-desa memedi sing wis suwe saya suwe saya suwe. Tanpa terus maju, akeh kutha pedalaman "kastil" kita wis ora ana pendhudhukan nganti padha didol kanggo tokoh-tokoh simbolis lan malah nawakake kerja lan omah-omah supaya bisa padha. Padha maune .

Nanging saiki, kita utamane diserang kutha Brasil, utawa luwih becik, sawijining kutha ing Brasil. Babagan babagan Desa Ararapira, kutha memedi sing ora ana sing wani niliki. Yen sampeyan pengin ngerti apa sebab kenapa kutha iki tetep sepi, terus maca ing ngisor iki. Sampeyan bakal kaget!

Kahanan lan sejarah

Villa iki dununge ana ing tapel wates São Paulo lan Paraná. Populasi maksimal mung ana 500 jiwa lan saiki diarani kutha hantu. Ing njero ruangan kasebut kita bisa nemokake saka greja nganti puluhan omah, kuburan, lsp. Lan kabeh sing ana ing konservasi sing apik banget, sanajan ana wektu lan nglirwakake.

Mung menyang kutha diakses nganggo kapal utawa catamaran, lan nalika wis tekan hawa anyep, rasane ngaso liwat awak. Iki menehi perasaan yen papan kasebut cepet-cepet ditinggal, kayane kiamat zombie saka seri fiksi ilmiah. Omah-omah isih tetep ditutupi lawang, nanging interior sing akeh bisa dideleng liwat windows. Saiki kabeh normal: ana sawetara peralatan, pawon, meja, kursi, sofa ... Greja uga katon kesusu diusir. Misbyahé isih apik banget lan kayadene imam bakal katon sawayah-wayah: gambar, lilin, bangku tetep, ...

Kasunyatane, tangga teparo ditakoni lan ora ana sing ngerti kapan utawa kenapa warga desa budhal. Sebab-sebab spekulasi uga ora dingerteni, mesthi ora bisa uwal.

Mangkene sawetara versi sing paling populer. Hakim dhewe:

  • Versi pisanan: Pendhudhuk pisanan ing kutha kasebut bakal teka ing wiwitan penjajahan Brasil lan mangkat kasebut bakal digawe dening perselisihan antarane São Paulo lan Paraná. Nganti taun 1920-an, duweke Sao Pablo lan banjur Paraná duweke Ararapira, nanging ditinggalake.
  • Versi liya: ana gandhengane karo erosi. Kutha kasebut ditelan bumi, secara harfiah ditelan banyu, amarga ombake ombak lan owah-owahan geografis ing papan kasebut, sawise nggawe pembukaan gawean saluran Ararapira kanggo ngliwati kapal. Iki minangka salah sawijining versi sing paling bisa dingerteni sebabe para penduduk bisa nggawa tas lan ninggalake angin seger menyang sisih liyane Brasil. Miturut penduduk ing kutha-kutha cedhak lan profesional lingkungan, yen klelep terus, kutha kasebut bakal ditelan banyu.

Minangka rincian pungkasan sing ditambahake ing kutha misterius iki, papan kasebut dianggep minangka Warisan Kemanusiaan Alamiah lan Cagar Biosfer.

Sawetara kutha memedi ing Spanyol

Kaya sing wis diandharake sadurunge, ing negara kita uga duwe kutha hantu dhewe, lan nuduhake kabeh sing kasebut ing ngisor iki:

  • Escó, kutha Zaragoza.
  • Ochate, kutha Burgos.
  • Os Teixois, Wong Asturian.
  • Belchite, kutha liyane sing migunani sing nambah dhaptar.
  • Sang Mussara, kutha Tarragona.
  • Woh gandrung, ing Cáceres.
  • Umbralejo, ing Guadalajara.

Kepiye sampeyan pengin bisa duwe omah? Desa Ararapira utawa sawetara kutha sing dijenengi ing paragraf sadurunge? Apa sampeyan ngirim "pencalonan" kanggo ngunjungi mung utawa sampeyan bakal wani ngrebut maneh? Kutha, kutha utawa kutha liyane ing jagad apa sampeyan ngerti sing wis ora ana pendhudhukan pirang-pirang taun lan kenapa dheweke nindakake?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*