Kutha Granada dipilih dadi sing paling apik ing Spanyol

Wong Spanyol seneng karo Granada. Iki sing bisa dingerteni saka asil sing dipikolehi ing kontes sing bubar diatur dening situs web Spanyol ing jaringan sosial. Ing final final sing dianakake sawetara dina kepungkur, dheweke kudu ngadhepi Córdoba, kutha Andalusia liyane sing kebak pesona lan kaendahan, nanging kamenangane ana ewonan ewonan ewonan (39.456 nganti 23.834).

Nanging, apa kutha Spanyol iki kudu ngetrapake awake dhewe kanthi tenanan ing kutha-kutha liyane? Kasunyatane yaiku Granada lan propinsi minangka tujuan wisata sing istimewa sing nawakake akeh kemungkinan kanggo para plancong sing ngunjungi saka sudut pandang budaya, alam, olah raga lan gastronomi.

Yen kanthi judhul anyar sing diwenehake menyang Granada minangka kutha sing paling apik ing Spanyol, sampeyan duwe kekarepan sing ora bisa dipungkiri, mula kita bakal mriksa sawetara papan sing paling apik ing tanah Spanyol sing apik iki.

Alhambra ing Granada

Yen Granada misuwur ing jagad iki, mula kanggo Alhambra. Permata arsitektur Spanyol iki dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX ing jaman kerajaan Nasrid dadi kutha palatine lan benteng militer nanging iki uga dadi Royal Royal House nganti dinyatakake minangka monumen ing taun 1870. Kanthi cara iki, Alhambra dadi daya tarik wisata sing relevan banget lan mula diajokake kanggo Pitu Kaajaiban Anyar ing Dunia.

Mei kepungkur, Tripadvisor menehi tugu Spanyol simbol iki kanthi penghargaan 'Choice TM Choice' kanggo papan sing kepenak ing posisi nomer loro nasional, nomer wolu ing donya lan nomer papat ing Eropa.

Ing basa Spanyol 'alhambra' tegese 'benteng abang' amarga warna abang sing diduweni bangunan nalika srengenge sumunar nalika surup. Alhambra ing Granada dununge ana ing bukit Sabika, ing antarane cekungan kali Darro lan Genil. Jinis lokasi kutha sing dhuwur iki nanggepi keputusan pertahanan lan geopolitik sing cocog banget karo mentalitas abad pertengahan.

Alcazaba, Royal House, Istana Carlos V lan Patio de los Leones minangka sawetara wilayah sing paling populer ing Alhambra. Mangkono uga Taman Generalife sing dununge ana ing bukit Cerro del Sol. Babagan sing paling apik lan apik ing taman kasebut yaiku interaksi antara cahya, banyu lan vegetasi sing nyenengake.

Tanpa mangu-mangu, Alhambra ngenggoni papan sing istimewa, ing endi nilai arsitektur gabungan lan pas karo lanskap sekitar. Supaya luwih dihargai, luwih becik lunga menyang lingkungan Albaicín (Mirador de San Nicolás) utawa Sacromonte.

kulo sedhih

Walk of the Sad

Kanthi resmi dijenengi Paseo del Padre Manjón, iki kondhang kanthi jeneng Paseo de los Tristes amarga papan kasebut prosesi prosesi pemakaman nalika mlebu kuburan. Dumunung ing jejere Kali Darro, saka kene ana pemandangan Alhambra sing apik banget. Salah sijine sing bisa dadi kertu pos souvenir.

Katedral Granada

Minangka katedral Renaissance kaping pisanan ing negara iki lan sing nomer loro nomer loro ing Spanyol. Luwih saka 70.000 meter persegi sing nduwe lumahing darmabakti kanggo Santa María de la Encarnación, lan ing antarane jembar kasebut sampeyan bisa nemokake luwih saka sepuluh kapel sing beda.

Pembangunane dipesen dening Isabel I saka Castile, sing nugasake proyek kasebut kanggo dibangun ing mesjid utama Granada sawise Reconquest. Pati dheweke tetep ana ing Royal Chapel of the Cathedral bebarengan karo bojone Fernando El Católico, putrine Juana lan mantu Felipe El Hermoso.

Minangka penasaran, Katedral Granada duwe Altar Tinggi babak sadurunge ing sejarah arsitektur lan koleksi karya sing paling apik dening seniman Granada Alonso Cano sing penting.

Kanggo ngunjungi, tiket dituku ing box office Cathedral kanthi rega 5 euro (kalebu pandhuan audio). Akses menyang Royal Chapel dituku kanthi kapisah kanthi rega patang euro.

Bañuelo

Dumunung ing salah sawijining lurung-lurung sing paling akeh dikunjungi ing Granada, Carrera del Darro, kita nemokake bathahan Arab El Bañuelo sing digawe kanggo istirahat lan kebersihan para penghuni Granada Muslim.

Wiwit abad kaping XNUMX, papan iki kalebu salah sawijining sing paling tuwa ing Spanyol, lan bangunan sipil paling tuwa ing Granada. Sawise Reconquest, omah pribadi dibangun ing kamar mandhi, sing saiki dadi akses menyang pager. Saiki dianggep minangka Aset Minat Budaya.

Resor ski Spanyol Sierra Nevada

Sierra Nevada

Para penggemar olahraga lan utamane ski bakal nemokake ing Sierra Nevada minangka papan sing cocog kanggo ngrasakake musim salju lan salju. Sierra Nevada Ski and Mountain Resort dununge ana ing Taman Alam Sierra Nevada, ing kotamadya Monachil lan Dílar lan mung 27 km saka kutha Granada.

Didegaké ing 1964 lan 108 km ski bisa nyebar ing 115 lereng (16 ijo, 40 biru, 50 abang, 9 ireng). Nduwe 350 meriam salju buatan, limalas sekolah kabeh tingkatan lan rong sirkuit ski lintas negara ing salju ing antarane layanan liyane.

Iki minangka stasiun paling kidul ing Eropa lan paling dhuwur ing Spanyol. Kualitas salju, perawatan lereng sing luar biasa lan tawaran luang komplementer minangka klaim paling gedhe kanggo para pemain ski.

Gastronomi Granada

Gastronomi Granada minangka salah sawijining paling sugih ing Andalusia amarga macem-macem produk saka segara, dataran sing subur, lan pegunungan. Akibate kita duwe buku resep sing enak sing kebak rasa lan tekstur sing bisa ngisi rasa sing apik banget.

Ing wilayah Granada, resep-resep kayata sup kacang almond, kacang-kacangan wiji ham, sup paprika, kentang ora apik, sup Granada, remah-remah, dulang karo papan tengah, rebus keong, moraga. Sardin utawa omelet Sacromonte, kalebu liyane pasugatan.

Tapas minangka salah sawijining cara paling apik kanggo ngerteni Granada amarga sampeyan bisa ngumbara lan nemokake papan sing ora pati ngerti, uga nyoba macem-macem spesialisasi sing disedhiyakake ing bar lan restoran lokal. Tapas ing Granada yaiku ngrasakake kutha lan dadi Granada maneh sawetara wektu.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1.   Marta ngandika

    Aku wis ndeleng pirang-pirang kali lan aku wis urip lan aku tetep manggon ing Santander utawa San Sebastián minangka kutha.