Saka polvorón nganti polvorón liwat sawetara kutha Spanyol

de-polvoron-en-polvoron

Ing Navidad, lan ing España Sampeyan ora bisa kliwat rasa legi sing khas ing saben meja Natal Spanyol: polvoron. Dina iki, ing Actualidad Viajes, kita pengin nulis babagan manis khas Spanyol iki lan menehi ngerti sawetara kutha sing misuwur sing paling misuwur amarga polvorone, lan liyane sing sugih gastronomi.

Yen sampeyan wis mikir babagan tuku panganan Natal sing khas, bisa uga maca artikel iki bakal mbantu sampeyan. Kita lelungan liwat macem-macem kutha kanggo nggoleki panganan enak sing bakal ngisi meh kabeh tabel Spanyol kanggo Natal.

Estepa lan para mantecados

Steppe, sawijining kutha sing dununge ana ing sisih kidul wetan propinsi Sevilla, dikenal ing akeh wilayah Spanyol amarga mantecados sing misuwur lan sugih.

Yen dipikir maneh lan sinaoni sejarahe, mula Estepeño mantecado diwiwiti saka abad kaping XNUMX ing Biara Santa Clara de Estepa. Ing kana, dheweke miwiti kanthi elaborasi "Mantecados de Estepa" kanthi resep lawas, lan ing endi dheweke uga kudu nyewa wortel kanggo ngatasi permintaan gedhe sing teka saka Seville utawa Madrid.

Sanajan wis rampung roti cekak tukang Ing pirang-pirang omah Estepeño, durung nganti taun 1870 nalika lair lan komersialisasi mantecado kaya sing dingerteni saiki. Saiki, sajrone musim Natal, Estepa malih dadi kutha sing urip lan "Mantecados de Estepa". Ana akeh kulawarga ing Estepa sing manggon ing sektor iki lan melu sawetara tugas sing ditindakake ing 20 pabrik sing saiki ngasilake mantecados.

Dadi, yen sampeyan nggoleki mantecados sing enak lan enak, sampeyan kudu ngunjungi kutha Estepa, tanpa ragu. Sampeyan bakal entuk sing paling apik!

Udang saka Huelva lan udang saka Sanlúcar

de-polvoron-en-polvoron-udang

Kanggo sampeyan sing seneng karo aku, nikmati sajian panganan laut sing apik ing musim apa wae, meja Natal ora bisa diwenehi udang putih saka Huelva utawa udang paling apik saka Sanlucar.

Yen ing kulawarga sampeyan luwih saka udang, tanpa mangu-mangu, nyaranake sing ana ing Huelva. Kulit putih minangka salah sawijining rasa enak sing bisa dilebokake ing cangkem, lan yen sampeyan tuku ing kutha Huelva dhewe, kulit bakal luwih murah tinimbang yen tuku ing njaba.

Yen, ing tangan liyane, sampeyan luwih saka pringKita uga pancen nyaranake sing menehi saran ing Sanlúcar de Barrameda (Cádiz). Awak sing dawa lan teguh lan endhas gedhe ora bisa dingerteni. Dheweke minangka wong paling sugeh lan paling enak sing dakrasakake kanthi pribadi.

Sawetara anggur sing apik kanggo didampingi

de-polvoron-en-polvoron

Kanggo ngiringi panganan sing akeh banget, ora ana sing luwih apik tinimbang anggur sing apik. Ing kasus iki, kita bakal menehi saran 2, sing abang kanggo daging lan sing putih kanggo pasugatan iwak.

  • Anggur Geol 2009: Anggur jero, apik banget lan berkualitas tinggi. Botol sampeyan regane udakara 18 euro nanging saben euro pantes dibayar. Iki kalebu ing Pabrik Anggur Tomás Cusiné. DO Costers del Segre.
  • Albariño saka Fefiñanes: Putih sing elegan banget lan alus, kanca sing apik utamane kanggo masakan sing dadi bahan utama iwak. Regane udakara 13-14 euro lan duweke Bodegas Palacio de Fefiñanes. Kamboja (Pontevedra).

Ham Iberia saka Fregenal de la Sierra (Badajoz)

de-polvoron-en-polvoron-hams

Lan liyane sing ora bisa dibantah sing ora bisa ilang saka meja Natal kita yaiku ham Serrano lan Iberia sing apik. Aku wis nyoba akeh, nanging ora ana sing kaya Fregenal de la Sierra.

Asring diarani manawa ham dadi apik utawa ala, gumantung karo nasib, nanging sejatine gumantung karo wilayah sing dituku, sampeyan luwih utawa luwih bisa njamin sukses. Yen sampeyan ana ing Badajoz utawa cedhak, aja ragu-ragu menyang Fregenal lan golek wong Iberia sing apik kanggo ngiringi hidangan Natal.

Ing ngisor iki uga disorot:

  • Ham Jabugo utawa ham Huelva, sebutan sing dilindhungi saka asale.
  • Cinco Jotas hamsdening Sierra Morena.

Cava roti panggang sing apik

Lan cava sing apik ora bakal ilang roti panggang ing taun anyar, bener? Kanggo iki, ora liya sing luwih apik tinimbang ngunjungi Lemah Catalan kanggo njupuk botol siji utawa luwih. Ing Codorniu utawa Freixenet, kanthi iklan gelembung emas sing misuwur.

Lan sampeyan, apa sampeyan arep nginep ing omah nalika Natal utawa arep lelungan menyang tujuan tartamtu? Minangka tradhisi kanggo nglumpukake Natal karo kulawarga, nanging yen sampeyan kalebu wong sing seneng lelungan lan miwiti taun ing papan liya, kudu tliti karo artikel sabanjure sing bakal fokus banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*