Kutha ing Jerman

Jerman nduweni akeh panggonan sing menarik kanggo pariwisata, nanging ngluwihi kutha-kutha, museum lan kabeh sing ana hubungane karo Perang Dunia II, ana sawetara kutha sing apik banget sing kudu dikunjungi.

Iki kutha-kutha ing Jerman Padha ayu lan super photographic: dalan cobbled, omah karo gendheng kayu, farmhouses ing tlaga utawa karo kreteg abad tengah ... kabeh kutha kertu pos.

Bad Homburg

Punika a kutha sumber panas Biasane Jerman. Duwe kraton abad pertengahan dibangun ing bukit, karo menara putih saka ngendi sampeyan duwe tampilan paling apik saka kutha lan alas lingkungan. Pusat sajarah minangka pesona, karo omah-omahé cilik karo langit-langit kayu lan rincian, kang paling tuwa saka kabeh dibangun ing 1505. Padha kabeh wis dibalèkaké, lan sing wis disimpen saka ambruk.

Saliyane kutha lawas uga ana bagean anyar sing luwih akeh arsitektur barok lan saka kene, mlaku sawetara menit, sampeyan bisa tekan ing taman spa bilih langkung satus taun kapengker kasmaran kaliyan raja Thailand ingkang sowan. Yen sampeyan duwe wektu sampeyan bisa ngunjungi Kaiser Wilhelm-Bad Spa lan lumaku liwat kebon lan paviliun, loro mau hadiah saka panguwasa Thai.

Ing taman ana banyu mancur megah, Elisabethenbrunnen, kang banyu asalé saka weteng bumi lan salah siji saka banyu mineral paling apik ing negara. Bad Homburg ngendi? Udakara 20 menit saka Frankfurt lan ana sepur sing nyambungake loro titik ajeg.

Triberg

kutha iki ing alas ireng lan iku banget picturesque. Didunungi watara 5 jiwa lan akeh sing bisa ditawakake para pengunjung. Ana bangunan kayu, omah sing dicet warna-warni, akeh bar, kafe lan restoran.

Uga, Iku ibukutha jam cuckoo, ibukutha donya. Apa sing ora kudu dilalekake? Jam cuckoo paling gedhe ing donya karo loro jubin, nyatane jam ukuran bangunan lan dianggo banget. Sampeyan bisa ndeleng cuckoo metu kaping pindho saben jam sak dina. Kaya jam paling gedhe, iku uga jam cuckoo paling cilik ing donya.

Bener, ana akeh jam cuckoo sing didol ing kutha nanging ing cacing pita sing paling cilik saka kabeh kira-kira limang inci ora luwih. Sejatine akeh sing kaya mangkene amarga iki minangka oleh-oleh khas sing bisa dituku ing toko iki. tulisen!

Sampeyan uga bisa mlaku lan ketemu grojogan paling dhuwur ing Jerman, Waterfalls Triberg sing ayu. Pintu mlebu ditutup jam 5 sore lan biaya kira-kira 4 euro. Lan mangga, aja lunga tanpa lungguh ing kafe kanggo ngrasakake sajian klasik Schwarzwälder Kirschtorte karo kue coklat, krim kocok, cherries lan liyane cherries.

Bacharach

Desa sing nengsemake, mula kita bisa nemtokake desa kasebut ana ing sisih ndhuwur Lembah Rhine, ing antarane kali lan bukit sing ditanduri pakebonan anggur. Kutha iki minangka salah sawijining kutha abad pertengahan sing paling apik ing negara kasebut lan mandeg khas ing cruises kali. Nanging sampeyan uga bisa teka kanthi mobil utawa sepur.

Wis dalan cobbled, bagéan saka sawijining tembok abad tengahan asli lan sawetara lawang lan sabenere saka ndhuwur tembok sing bisa seneng views gedhe saka kali, kutha lan kebon anggur, Bèntèng lawas lan bèntèng, saiki diowahi dadi hostel pemuda, Kapel Werner abad ka-XNUMX, Gréja St. Peter, lan Postenturn sing bisa menek.

Füssen

Kutha iki iku kidul bavaria, ing sikil bukit sing dadi bagéan saka Alpen sing misahake Jerman saka Austria. Kutha iki minangka kutha cilik sing apik banget kanggo dikunjungi ing saindhenging taun, nanging luwih apik banget kebungkus ing salju salju musim dingin.

Füssen iku panggonan kang misuwur dongeng kastil Neuschwanstein, nanging ana uga Hohenschwangau Castle, ing Gunung Tegelberg... Yen sampeyan lunga minangka pasangan, kutha iki paling apik amarga sampeyan bisa urip pengalaman romantis sing apik, nedha bengi ing salah sawijining restoran pusat kutha, karo panganan lokal, njupuk oleh-oleh saka toko-toko souvenir, numpak lift menyang ndhuwur. saka gunung lan rampung karo views apik.

Piye carane tekan kono? Saget numpak sepur ing Munich lan mung rong jam perjalanan kanthi pemandangan sing apik sampeyan teka ing kene.

Assmannshausen

Es Warisan Donya lan iku ing kang dikenal minangka Rhine Romantic, wilayah karo desa ayu lan kedaton. Kutha tartamtu iki ana ing pinggir tengen Rhine, wis omah kayu lan misuwur kanthi kualitas anggur sing diasilake. Anggur kasebut yaiku Riesling, kaya ing Lembah Rhine, nanging Assmannhausen misuwur amarga anggur abang sing produksi wiwit taun 1108.

Kebon-kebon anggur ana ing bukit-bukit lan nalika woh anggur ing mangsa, padha dicelup abang, tontonan nyata. Amin kanggo anggur ana uga sumber banyu panas kene, sugih ing lithium, lan akeh hiking tilase. Pusat iki nduweni restoran lan kafe lan toko lan basilika abad kaping XNUMX sing apik tenan.

Rothenburg ob der Tauber

Uga Iku bagéan saka Romantic Road, rute sing mlaku 350 kilometer liwat alas lan gunung ing tlatah Bavaria lan Baden-Württemberg. Ana akeh kutha lan desa ing rute iki, nanging tanpa mangu salah sawijining sing paling apik yaiku iki.

Katon kaya a kutha dongeng, karo dalan cobbled, omah warni lan akèh kayu. Yen sampeyan pindhah ing Desember sing paling apik pasar natal. Iku isih nahan tembok abad tengahan ing kutha lawas, ana enem gerbang asli lan siji duwe tangga sempit sing bisa menek. Rute total papat kilometer.

Ana uga museum, ing Museum Natal Jerman iku salah siji saka wong-wong mau lan mbukak kabeh taun. Akhire, sampeyan bisa njaluk ngerti kutha iki ing a klasik plancongan awan saka Nuremberg.

Tübingen

Apa kidul kulon Jerman lan iku kutha universitas sing bisa ngerti ing plancongan awan saka Stuttgart. Ana Bèntèng lawas ing gunung saka kang duwe tampilan apik, ana dalan cobbled kanggo lumaku, kanal karo dalan lan gang lan undhak-undhakan, pasar lan toko, sampeyan bisa njupuk prau kulo ing kali Neckar.

Yen sampeyan pindhah ing Desember ana festival coklat, ing ChocolART, sing tahan seminggu lan becik kanggo nyoba macem-macem coklat. Nearby sampeyan bisa pindhah avisit Hohenzollen Castle, Lichtenstein Castle, Bebenhausen Abbey lan Bad Urach Waterfallantara liya.

Gorlitz

Film iki dijupuk ing kene Hotel Grand Budapest saka Wes Anderson, nanging uga sawetara pemandangan saka Maling buku lan Bajingan Inglorious, Tuladhane. Iku panggonan picturesque, karo a kutha lawas banget uga wadi ngendi Museum Silesian lan Gréja gaya Gotik San Pedro ngadeg metu.

Apa ing Jerman kidul-wétan, ing tapel wates karo Polonia, ing negara Saxony. Sampeyan bisa ketemu wong ing a plancongan awan saka Dresden utawa saka Berlin.

Iki mung sawetara kutha ing Jerman sing apik banget. Ana mesthi liyane lan siji bisa nambah Cochem, Oberamagau, Staufen. Tübingen, Meissen, Quedlinburg, Dinkelsbühl, Goslar, Michelstadt, Miltenberg, Bamberg…

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*