Kutha sing paling apik ing Huelva

ing kutha-kutha sing paling apik ing Huelva dheweke nawakake omah putih, monumen, pantai sing apik lan keajaiban alam kayata Taman Nasional Doñana (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel babagan papan iki). Nanging uga nawakake akomodasi sing bakal ana ing omah.

Uga, ana bagean liya ing propinsi iki sing kurang dikenal karo wisata sing kalebu kutha-kutha cilik sing ana ing gunung Pegunungan Cumbres Mayores utawa Aracena. Kita uga bakal ngomong babagan iki, nanging, utamane, kita bakal nuduhake tur ing kutha-kutha sing paling apik ing Huelva sing bakal ngidini sampeyan ngerti babagan keajaiban wilayah Spanyol iki.

Saka Ayamonte menyang Cortegana

Kita bakal miwiti tur ing desa Huelva sing paling apik ing wilayah pesisir kayata Ayamonte lan banjur pindhah menyang pedalaman propinsi kasebut. Kanthi cara iki, kita bakal nuduhake macem-macem kemungkinan sing ditawakake tanah sing apik iki.

Ayamonte

Dhéwan Kutha Ayamonte

Dhéwan Kutha Ayamonte

Dumunung ing tutuk ing Kali Guadiana, ing sikil saka Isla Cristina marshes lan ing tapel wates karo Portugal, kutha Huelva iki kudu dilakoni. Ing wilayah kotamadya sampeyan bakal nemokake sing populer Pantai Isla Canela ing jejere Punta del Moral.

Nanging, ing jejere wilayah sing duwe nilai ekologis sing dhuwur, Ayamonte duwe warisan monumental sing jembar. Gegayutan karo agama, disaranake sampeyan dikunjungi greja ing Nuestra Señora de las Angustias lan San Francisco, kalorone wiwit abad kaping XNUMX lan sing apik banget ana ing plafon Mudejar.

Sampeyan uga kudu ndeleng candhi El Salvador, ing njeroné ana misbyah Churrigueresque lan sawetara tabel lukisan Flemish. Warisan agama Ayamonte rampung karo greja Las Mercedes, pertemuan Mercedario lan Hermanas de la Cruz, kapel San Antonio, del Socorro lan Nuestra Señora del Carmen lan monumen terkenal ing Virgen de las Angustias.

Babagan arsitektur sipil, sampeyan duwe bangunan Balai Kota sing apik banget utawa Omah Marchena, sing ngasilake gaya omah India; makam Roma ing Punta del Moral; istana Marquis saka Ayamonte utawa Casa Grande, wiwit abad kaping pitulas.

Pungkasan, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ndeleng Baluarte de las Angustias, sing mung ana tembok ing tembok; menara Isla Canela sing sepi lan Jembatan Internasional Guadiana sing apik banget, sing misahake Ayamonte saka Castro Marim, ing Portugal.

Palos de la Frontera

Palos de la Frontera

Alun-alun ing Palos de la Frontera

Saiki kita nggawa sampeyan kutha cilik iki ora mung amarga kalebu salah sawijining kutha paling ayu ing Huelva, nanging uga amarga regane sejarah sing gedhe. Kaya sing sampeyan ngerteni, saka pelabuhan kasebut dheweke mangkat Christopher Columbus ing perjalanan sing nggawa dheweke nemokake Amerika.

Kabeh iki nggawe Palos katon ing itinerary sejarah seni ing Panggonan Columbian. Ing kutha Huelva, sampeyan bisa ngunjungi Biara La Rabida, sing ora mung misuwur karo greja Gothic-Mudejar, nanging uga duwe museum khusus kanggo nemokake Amerika. Kajaba iku, ing pelabuhan Palos ana Muelle de las Carabelas, kanthi reproduksi alami saka sing ditampa Columbus ing prestasi kasebut.

Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa sedulur Pinzón sing misuwur, sing ngancani dheweke, asli saka kutha iki. Amarga iku, ing omah sing paling tuwa, kanthi gaya Renaissance, sampeyan uga duwe museum. Iku Martín lan uga duwe patung ing kutha kasebut.

Nanging sing bisa dibukak ing Palos ora bakal rampung ing kene. Menarik banget greja St. GeorgeUga nganggo gaya Gothic Mudejar lan omah-omah fresko Renaissance lan ukiran abad kaping-XNUMX sing makili Santa Ana. Kajaba iku, sampeyan duwe Fontanilla, sawijining banyu mancur cilik sing menehi banyu kanggo kirvel, lan sisa-sisa arkeologi kastil Palos.

Pungkasan, ing sekitar biara La Rábida sampeyan duwe Monumen Kanggo Sing Nemokake, sing tekan dalan sing dihiasi tameng kabeh negara Ibero-Amerika lan taman botani José Celestino Mutis. Kajaba iku, prestasi liya sing ditinggal Palos dielingi ing Muelle de la Calzadilla: pesawat Plus Ultra, hydroplane sing, ing taun 1926, tekan Buenos Aires.

Menyang gunung

Ndeleng Almonte

Almonte, salah sawijining kutha sing paling apik ing Huelva

Kita arep menyang pedalaman Huelva kanggo mampir ing kutha sing apik iki sing duwe kabeh atraksi. Kanggo miwiti, ing wilayah kotamadya yaiku Pasisir Matalascañas lan bagean apik saka Taman Nasional Doñana. Nanging ing ndhuwur kabeh, amarga kalebu uga desa El Rocío sing misuwur, papan padhepokan sing apik, lan ewonan peziarah ziarah saben taun. Ing kene dak tinggalake artikel babagan desa cilik iki.

Kajaba iku, sampeyan duwe monumen menarik liyane ing Almonte. Antarane, yaiku Greja Wanita Asumsi Kita, kanthi kapel Mudejar, padepokan Santo Cristo lan gedung Balai Kota, dibangun ing abad kaping XNUMX. Sing terakhir diubengi lurung-lurung sempit karo omah-omah putih tradisional.

Niebla, kutha liyane sing paling apik ing Huelva

Wedhok

Tembok lan kastil Niebla

Saiki kita teka ing salah sawijining kutha sing paling apik ing Huelva, nanging uga salah sawijining kutha paling ora dikenal, sanajan iku permata nyata. Niebla duwe sejarah millenary. Kasunyatane, iki dadi ibukutha salah sawijining coras ing endi Khilafah Kördoba lan, mengko, dadi taifa independen.

Luwih akeh, ing wilayah kotamadya yaiku lumba-lumba saka La Hueca lan de Soto, sing nggawa kita bali menyang Zaman Besi. Sampeyan uga bisa ndeleng ing kutha jembatan Romawi sing apik banget lan sisa-sisa katedral Kristen wiwitan wiwit jaman Visigoth.

Nanging daya tarik Niebla sing paling gedhe yaiku gamelan sing nyipta tembok lan kastil wiwit jaman Almoravid. Lan ing jejere, greja Nuestra Señora de la Granada, yaiku mesjid lawas kanthi gaya Gotik Mudejar; kastil Guzmanes lan Rumah Sakit Our Lady of the Angels, omah budaya saiki.

Aracena

Aracena

Ndeleng Aracena

Wis ana ing tengah-tengah pegunungan homonim, kita nemokake kutha Aracena sing asri, ditandai karo omah-omah kanthi tembok putih, lingkungan alam sing istimewa lan akeh monumèn. Dene malang, wis kebak Taman alam Sierra de Aracena lan Picos de Aroche, ing saliyane, sampeyan bisa ndeleng situs arkeologi Cueva de la Mora, Cerro del Tambor lan del Castañuelo.

Nanging keajaiban Aracena sing apik ditemokake ing wilayah kutha kasebut. Kita ngomong babagan Grotto Kaelokan, sing mlebu ing dalan Pozo de la Nieve. Iki minangka komplek lemah sing digawe dening erosi banyu ing watu watu kapur ing Cerro del Castillo. Dawane luwih saka rong ewu meter, sanajan sampeyan mung bisa ngunjungi udakara limalas atus. Nanging, ing kasus apa wae, sampeyan bakal nemokake pertunjukan stalaktit, stalagmit, aragonit utawa coraloid sing unik sing digabung karo tlaga.

Sawise ngrasakake keajaiban alam iki, kita uga menehi saran supaya sampeyan ngunjungi monumen utama Aracena. Kita wis nyritakake babagan sing paling penting kanggo sampeyan. Kita waca kastil, benteng Arab abad kaping XNUMX sing apik banget.

Sabanjure iki yaiku Greja Lady Nyeri sing Luwih Gedhe, Gaya Mudejar, sanajan sawetara elemen, kayata portal lan paduan suara, wis dadi anggota Gothic almarhum. Fitur arsitektur sing padha saiki ana ing Santa Catalina Mártir lan greja San Pedro utawa San Roque. Nanging luwih ayu yaiku greja Santa María de la Asunción, dibangun ing abad kaping XNUMX miturut kanon gaya Renaissance.

Warisan Aracena ora rampung ing kene. Minangka kanggo arsitektur sipil, disaranake sampeyan ndeleng bangunan Balai Kota, chalet Aracenilla, omah pertanian San Miguel lan, utamane, sing apik banget Arias Montano Casino, bangunan gaya modernis sing luar biasa.

Cortegana, kanggo ngrampungake tur ing Huelva

Cortegana

Kastil Cortegana

Cedhak banget karo Aracena, ana kutha liyane sing uga kalebu salah sawijining kutha paling apik ing Huelva. Iki Cortegana lan nggabungake warisan monumental sing apik banget karo lingkungan sing luar biasa.

Babagan sing pertama, simbol sing gedhe yaiku kastil. Iki dibangun ing abad kaping XNUMX lan kasusun saka benteng, barbican lan padepokan, yaiku Nuestra Señora de la Piedad. Saiki, sawetara dina abad pertengahan menarik banget.

Bangunan religius paling penting ing Cortegana yaiku greja Juruwilujeng Suci, dibangun ing abad kaping patbelas nganggo gaya Gothic Mudejar, sanajan ekstensi mengko menehi fitur Renaissance. Kajaba iku, ing njero, sampeyan bisa ndeleng spektakuler koleksi perak mexican wiwit abad kaping XNUMX, mimbar saka wektu sing padha lan kisi wesi sing nyengsemake, uga citra religius sing sugih.

Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng ing kutha Huelva ing greja san sebastian, uga Gothic Mudejar; padepokan Calvario lan bangunan ing Grand Casino Masyarakat lan teater Capitol-Sierra.

Ing kesimpulan, kita wis demo sawetara saka kutha-kutha sing paling apik ing Huelva. Nanging, ing propinsi kaya Huelva ana akeh kutha liyane sing apik. Iki minangka conto, kayata Jabugo, buaian ham kanthi jeneng sing padha; saka Almonaster la Nyata, kanthi mesjid abad kaping-XNUMX lan jembatan luar biasa saka Tiga Mancur, utawa Sanlúcar de Guadiana, kanthi kastil sing kuat ing San Marcos. Apa sampeyan ora cukup alesan ngunjungi Huelva?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*