Las Vegas, "kutha dosa" (III)

USA

Kita teka ing bagean penting saka lelungan ing saben lelungan, panganan lokal. Sejatine kabeh negara kasebut ora duwe ciri panganan sing akeh banget kaya negara liya lan adoh saka klise yen ing Amerika Serikat mung panganan hamburger, pizza, segawon panas lan omben-omben cola. Panganan kasebut bisa dipangan ing endi wae ing jagad iki lan lemu lan nyebabake kolesterol, utawa luwih, tinimbang ing kene.

Kita bakal ngerti sawetara panganan khas, ora mung saka Nevada nanging saka kabeh Amerika Serikat, kita bisa ujar manawa menu kasebut homogen, nanging saben negara duwe panganan sing enak.

Gambar sing bakal dipikir nalika mikir babagan panganan Amerika

Daging panggang oven, ayam goreng, barbecue, kalkun, kentang panggang, kentang tumbuk, jagung ing udang, udang lan kue apel utawa waluh terkenal minangka salah sawijining panganan sing paling misuwur ing negara kasebut lan mula uga ing Nevada.

Masakan ing wilayah kasebut wis dipengaruhi dening India Asli Amerika, dening para pendhudhuk Spanyol pertama, lan uga tangga teparo Meksiko. Iki kalebu macem-macem sajian penting sing digawe karo bahan-bahan lokal lan macem-macem rempah-rempah saka negara tetanggan.

Barbecue iga karo saus madu lan mustar

Contone sing jelas yaiku panganan Tex-Mex, campuran panganan saka negara Texas (Texas) lan panganan Meksiko sing daging panggang lan cabai panas minangka bahan utama. Panganan iki wis misuwur dadi ora mung ing Amerika Serikat, nanging ing saindenging jagad iki sampeyan bisa nikmati jinis masakan kasebut.

Panganan tex-mex

Sampeyan bisa uga dudu panganan sing macem-macem lan succulent kaya Spanyol, Prancis, Argentina utawa saka negara liya, nanging pengalaman asli kanggo nyoba spesialisasi lan nikmati jinis panganan kanthi rasa asli Amerika.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*