Kutha paling gedhe ing Kanada

Kanada dumadi saka sepuluh provinsi lan telung wilayah, ibukuthane yaiku kutha Ottawa lan populasine, ing sawetara wilayah wilayahe, nganggo basa Prancis lan Inggris.

Nanging apa Kutha paling gedhe ing Kanada?

Toronto

Iku kutha paling gedhé lan paling padhet ing negara, sanajan ora dadi ibukutha. Ing dasawarsa pungkasan, kutha iki wis dadi kutha paling gedhe nomer papat, ora ing negara kasebut nanging ing kabeh Amerika Utara.

Iku ibukutha provinsi Ontario lan pusat keuangan nasional. Dumunung ing sisih lor-kulon pesisir Lake Ontario lan super kosmopolitan, pedunungé karo imigran saka sak ndonya. Nyatane, meh setengah saka populasi ora lair ing negara.

ing Prancis teka pisanan, nanging Inggris sing mbangun bèntèng lan nimbulake pemukiman pisanan lan mengko, ing tengah-tengah Perang Kamardikan Amerika, pasukan kekaisaran manggon ing kene.

Nalika sampeyan ngunjungi, aja lali ngerti Menara CN, struktur paling inggil papat ing donya, Chinatown, Portugal Villa, Little Italy lan tetanggan padha related kanggo komunitas India, Yunani lan Korea uga. Ing dermaga ratu, Dermaga ing tlaga, uga promenade ayu diantrekake karo toko.

Montreal

Montreal punika ing provinsi Quebec lan yen Toronto rata-rata 6 yuta pedunung, kutha iki mung liwat rong yuta. Ing sawetara titik iku kutha kang populasine ora mandheg, nanging amarga relokasi sawetara perusahaan saka '70s (wiwit globalisasi), tren wiwit mbalikke.

Kutha iki dumunung ing pulo kanthi jeneng sing padha ing antarane Riviere des Praires lan Kali Saint Lawrence lan, kaya sing sampeyan ngerti, ing kene. Prancis diomongake. Tangan ing tangan karo warisan sawijining, budaya punika ajiné, lan akeh acara nasional penting dirayakake ana. Tingkat budaya populasi sawijining stupendous, karo sawijining papat universitas.

Montreal didegaké ing 1642 dadi salah siji kutha paling tuwa ing bangsa, lan nganti taun 60-an mencorong minangka pusat financial, Panggonan sing dijupuk saka Toronto. Telung suku manggon ing tanah iki sadurunge teka Prancis, sing nggoleki emas, lan pemukiman pribumi sing paling penting yaiku sewu wong. Nanging emas dudu emas, mung pirit utawa kuarsa, mula ora akeh kemajuan. Taun-taun sabanjure para misionaris bakal teka kanggo mbangun bèntèng sing ora mandheg nyerang wong India.

Senajan Inggris padha saiki lan ing sawetara titik ing sajarah padha mayoritas, rawuh saka imigran Prancis ing abad ka-XNUMX rampung munggah netepake jejak Prancis ing salawas-lawase. Sampeyan bisa ndeleng ing monumen lan bangunan, nanging saliyane kanggo warisan Prancis, kutha wis taman ayu, a boulevard kesasar mlaku-mlaku, wakil saka keragaman budaya kutha sing sugih, museum lan teater.

Calgary

Iku kutha paling gedhé katelu ing Kanada, iku ing provinsi Alberta, ing sisih kulon negara, antarane bukit lan dataran, watara 80 kilometer saka Pagunungan Rocky sing misuwur. Wong pribumi sing beda-beda manggon ing wilayah kasebut, nganti wong Eropa teka ing abad kaping XNUMX. Iki pisanan disebut Fort Brisebois lan mengko Fort Calgary.

Ing pungkasan abad kaping XNUMX sepur teka lan karo imigrasi awit pamarentah mènèhi lemah marang wong-wong sing arep manggon ing zona tengah negara, minangka langkah kanggo ngenggoni. Mangkono, akeh sing nyabrang saka Amerika Serikat nanging uga saka Skotlandia lan Irlandia. Akeh wong Tionghoa banjur nyambut gawe ing sepur lan ana uga sing tetep manggon.

Minyak ditemokake ing wiwitan abad kaping XNUMX, sanajan luwih saka patang puluh taun mengko celengan wiwit dianggep luwih serius lan banjur teka boom Calgary. Lan maneh, kanthi krisis minyak taun 1973.

Downtown Calgary duwe limang tetanggan lan banjur ana wilayah pinggiran kutha sing gedhe banget. Ing mangsa panas dawa lan garing lan mangsa panas lan cendhak.. Aja pindhah ing mangsa yen sampeyan ora seneng kadhemen banget, nanging isih Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling cerah ing negara kasebut.

Ottawa

Iku ibukutha Kanada nanging kita bisa ndeleng, iku ora paling pedunungé, karo mung liwat yuta pedunung. Iku 400 kilometer saka Toronto lan mung 200 saka Montreal. Kutha iki dadi ibukutha wiwit Ratu Victoria mutusake ing taun 1857, amarga minangka wilayah netral kanggo rong komunitas sing paling penting, Inggris lan Prancis.

Tembung kasebut asale saka pribumi odawa sing tegesé "dagang". Wis akeh wilayah kutha, nyabrang kali kanthi jeneng sing padha, seneng iklim sedheng, kanthi musim panas sing panas lan musim dingin sing adhem lan salju.

Sampeyan bisa bukak sawetara museum, sajarah, alam, photography, malah ana siji darmabakti kanggo perang, taman lan rekreasi wilayah sing akeh banget, lan yen sampeyan pindhah ing spring sampeyan bakal bisa ndeleng festival tulip, kembang sing teka minangka hadiah saka kulawarga kraton Walanda.

Edmonton

Iku ibukutha provinsi Alberta, ing wilayah super subur, lan konco Calgary kutha paling padhet ing Alberta. Antarane wong-wong mau ana 300 kilometer. Sejatine kutha iki dudu kutha sing akeh penduduke, ora tekan sejuta jiwa, lan Kapadhetan populasi tenan kurang, nanging isih Iku pusat budaya lan pamaréntahan provinsi.

Aku ora ngerti yen sampeyan seneng blanja, nanging minangka tanggal, sampeyan kudu ngomong yen iki sing biyen, wiwit taun 1981 nganti 2004, pusat blanja paling gedhe ing donya, West Edmonton Mall. Kaya Calgary, ngalami a lenga boom sing duwe pengaruh lan skyline kutha banget modern.

Ing wektu sing padha iku kutha ijo bangetNyatane, lembah sing ana ing kono luwih gedhe ping kalih likur tinimbang Central Park New York. Ana elm, pinus, cemara, birch, awu, maple, kenari ...

kaya sing bisa ditebak, mangsa adhem banget, tansah minus 0 derajat. Dadi, yen ana kasempatan menyang mangsa, sampeyan kudu ngunjungi museum: Alberta Aviation Museum, Royal Museum, TELUS, ilmu, Galeri Seni lan Fort Edmont Park, museum sajarah urip paling gedhé ing donya.

Vancouver

Lan pungkasane, Vancouver, ing pesisir Pasifik, ing provinsi British Columbia. Iku ing jejere Selat Georgia lan minangka bagéan saka Semenanjung Burrard. Sanajan Pulo Vancouver ana, kutha kasebut ora ana.

Iku salah siji kutha karo cuaca luwih anget Kanada, kanggo pesisir Pasifik sawijining, nanging uga salah siji sing paling lembab. Populasi ora ngluwihi 600 ewu jiwa lan pancen maneka warna. Akeh komunitas sing manggon ing kono, saka sak ndonya.

Kutha iki asliné wiwit pertengahan abad kaping-XNUMX, nalika iku Gold Rush, nanging pelabuhan sing terkenal uga wis menehi pemukim. Iki minangka pelabuhan paling penting ing negara kasebut. Sanajan mangkono, ngluwihi industri sing dadi ciri kasebut pariwisata wis berkembang akeh wektu ing bagean iki lan padha bisa ngandika ing industri film, manggoni ing Panggonan katelu konco Los Angeles lan New York. Ora ala kanggo Vancouver.

Yen sampeyan lunga, aja lali mlaku-mlaku, ngunjungi taman, pesisir lan musium sawijining.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*