Kutha Soria

Kutha Soria kalebu kutha sing diarani "Spanyol depopulasi" nanging dheweke ora bakal kelangan bandinge babagan iki. Nyatane, sawetara kutha kasebut kalebu salah sawijining kutha paling apik ing negara kita lan sampeyan pantes dikunjungi.

Kutha iki kalebu kutha sing apik banget kayata Medinaceli, adegan perang legendaris kaya Calatañazor utawa dununge ing lingkungan alam sing mokal sing nentang gravitasi kayata Rello. Pancen kaendahan lanskap lan keindahan monumen minangka atraksi utama sing ditawakake kutha Soria kanggo sampeyan. Yen sampeyan pengin ngerti, luwih dhisik supaya tetep maca.

Desa Soria, lelungan mbiyen

Dadi warisan monumental sing akeh dadi kutha-kutha ing Soria yen ngunjungi dheweke kaya lelungan wektu. Kita ora bisa nuduhake sampeyan kabeh ing siji artikel. Nanging yakin manawa sing bakal kita tingali duwe hak dhewe ing antarane para wong sing paling ayu ing propinsi Soria.

Burgo de Osma

Kutha Episkopal Kuno lan Komplek Artistik Sejarah Wiwit taun 1993, Burgo de Osma nawakake sing apik banget Plaza Mayor Abad kaping XNUMX Nanging sampeyan uga kudu ngunjungi spektakuler Katedral Santo Maria Asumsi, kanthi portal Gothic sing nyengsemake. Merata ayu yaiku Rumah Sakit Lawas San Agustín, sing nirokake model Alcázares de los Austrias.

Rumah Sakit San Agustín

Rumah Sakit Lawas San Agustín

Ing sisih liyane, Universitas Santa Catalina Minangka bangunan Plateresque sing apik sing saiki wis diowahi dadi hotel. Lan, ing pinggiran kutha sampeyan duwe sisa-sisa a kastil sing dominasi wilayah kasebut saka menara pengawas. Ing greja Santa Cristina Iki bangunan Romanesque sing apik lan Seminari Santo Domingo de Guzmán minangka karya neoklasik amarga Francesco Sabatini.

Nanging salah sawijining simbol Burgo de Osma yaiku Air mancur kethek, sing bisa sampeyan lakoni liwat dalan-dalan arcade sing nggawe omah arsitektur populer. Lan villa uga duwe Jembatan Romawi ing kali Ucero. Pungkasan, kutha iki minangka bagean saka rute ing Rute Cid, khusus bagean sing dibaptis dadi 'El Desierro'.

Calatañazor, perang legendaris

Kutha cilik Calatañazor uga dadi salah sawijining kutha paling ayu ing Soria, nanging misuwur amarga perang legendaris, miturut pratelan kasebut, "Almanzor kelangan kendhang". Sanajan ora yakin manawa pertempuran kasebut ana ing antarane pasukan pimpinan Muslim lan Sancho García, kayane yakin Almanzor pungkasane minggat lan tilar donya ing kutha Medinaceli sing cedhak, sing bakal dibahas mengko.

Kajaba anekdot, Calatañazor duwe warisan monumental sing apik. Kang kastil, ora dijaga kanthi apik lan diwiwiti saka abad kaping patbelas. Nanging, sing paling penting, duweke dhewe omah kutha, konstruksi abad tengahan lan dununge ing lurung-lurung cobbled. Sampeyan uga menehi saran supaya sampeyan bisa ndeleng ing kutha iki beku ing wektu greja San Juan lan Nuestra Señora del Castillo.

Nanging Calatañazor uga misuwur amarga misuwur Sabinar, alas juniper sing nyengsemake sing dadi salah sawijining cadangan alam utama ing provinsi Soria.

Ndeleng Calatañazor

Calatañazor

Berlanga de Duero, lingkungan alam sing apik

Berlanga uga duwe ruang alam sing nyengsemake. Babagan iki yaiku Altos de Barahona ara-ara samun gedhe watu calcareous lan spesies endemik sing wis diumumake Papan Kapentingan Komunitas y Area Perlindhungan Khusus kanggo Manuk.

Bebarengan karo keajaiban alam iki, Berlanga de Duero nawakake spektakuler kastil wiwit abad kaping XNUMX kanthi tembok-temboke. Lan sampeyan uga bisa ngunjungi sing ora kalah ayu Greja Collegiate Santa María del Mercado, invoice Renaissance sanajan misbyah Altar Utama yaiku Churrigueresque; ing Istana Marquis saka Berlanga, Renaissance merata; ing Biara Paredes Albas Lan Padepokan Wanita Kesepian Kita.

Medinaceli, perhiasan liyane ing antarane kutha Soria

Ing tur ing kutha-kutha Soria, kita tekan Medinaceli, sing nggabungake warisan monumental lan nggawe ruang alam. Permata asli iki nduweni sisa-sisa Romawi sing penting kayata lengkungan telung lan mozaik ing Alun-alun Santo Pétrus.

Nanging uga duwe larang regane Plaza Mayor Kanthi Istana Ducal Gaya Renaissance lan Alhóndiga Abad kaping XNUMX Spektakuler Greja Collegiate Santa María de la Asunción, sisa-sisa a kastil lan biara Santa Isabel.

Istana Ducal Medinaceli

Istana Ducal Medinaceli

Uga, ing sekitar Medinaceli yaiku Layna ara-ara samun, Sing uga Papan Kapentingan Komunitas y Area Perlindhungan Khusus kanggo Manuk. Nanging, Kajaba iku, ing moor iki minangka situs paleontologi saka Bukit Pelado, tanggal kanggo Pliocene ngisor.

Rello, lokasi sing mokal

Kutha iki durung misuwur kaya kutha-kutha sadurunge, nanging isih bisa dikunjungi. Yaiku a desa abad pertengahan sing tembok sing dununge ana ing ndhuwur jurang. Mula, kabeh mau dadi monumen. Nyatane duwe gelar Aset Minat Budaya. Nanging dheweke nyorot Greja Wanita Asumsi Kita, ing Padepokan Las Angustias Lan Menara Tiñón, menara pengawas abad kaping XNUMX sing njaga dalan liwat Kali Duero.

Yanguas, kaget ing antarane kutha Soria

Malah sing luwih umum tinimbang sing sadurunge ing sirkuit turis yaiku Yanguas, sing dadi keajaiban asli. Diubengi dening ruang alam sing nyebabake Bank-bank ing kali Cidacos lan anak-anak kali, ing Sierra de Cameros, Yanguas duwe warisan monumental sing larang regane.

Iki digawe saka kastil, benteng abad pertengahan wiwit abad kaping XNUMX; ing gapura Kali lan Villa, sisa tembok lawas, lan greja San Lorenzo, gumun Gothic pungkasan. Nanging uga greja Santa Maria, dibangun ing abad kaping XNUMX; ing Balai Kota saka XVIII; ing Menara San Miguel lan jembatan abad pertengahan ing kali Cidacos.

Gapura Kali

Gapura Kali Yanguas

Saliyane, ing sekitar Yanguas wilayah paleontologis sing menarik kayata Sang Muga, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng celengan tapak dinosaurus.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara kutha paling ayu ing Soria. Nanging ana akeh liyane kaya Magana, kanthi kastil Nava del Marqués lan greja Gothic San Martín de Tours; Oncala, greja ing San Millán nduwe koleksi sepuluh permadani Flemish sing nyengsemake, utawa Vinuesa, kanthi jembatan Romawi lan spektakuler Laguna ireng. Apa sampeyan ora kepengin muter-muter ing provinsi Spanyol sing apik iki?

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*