Kutha Toledo sing apik

goyah

Yen kita nimbang trip liwat kutha ayu Toledo, kita kudu nggawe pilihan amarga ana akeh. Provinsi Castilian La Mancha iki nduweni sifat istimewa sing didominasi dening Montes de Toledo lan kali Tagus lan Tiétar, kang ends munggah anjog menyang pisanan.

Nanging, ing ndhuwur kabeh, dhataran Toledo nduweni kutha-kutha sing apik sing kebak sajarah lan monumen. Kajaba iku, wis mujur nengen karo werna sastra jero, wiwit sampeyan kudu ora lali sing unparalleled Don Quixote urip akeh petualangan ing tanah iki. Kabeh iki ngatur provinsi sing sampeyan kudu ngerti. Supaya sampeyan duwe panuntun, kita bakal nuduhake pilihan kita kutha ayu saka Toledo.

Puebla de Montalban

Puebla de Montalban

Walikota Plaza La Puebla de Montalbán

Yen kita ngomong babagan resonansi sastra, kutha iki minangka papan panggonan Ferdinand de Rojas, penulis Celestine. Dadi kagungane wilayah Torrijos, meh ing tengah provinsi, lan menyang lembah subur Tagus.

Nanging La Puebla stands metu kanggo warisan monumental ekstensif. Minangka pusat syaraf yaiku Plaza Mayor, biasane Castilian, kang sampeyan bisa ndeleng ing greja Lady of Peace, yaiku transisi Gotik menyang Renaissance. Sampeyan uga bakal nemokake ing alun-alun bangunan Town Hall lan Istana Gunggunge Montalbán, Konstruksi Renaissance sing luar biasa kanthi sentuhan Plateresque.

Kita uga menehi saran kanggo ngunjungi ing kutha iki pertapaan Nuestra Señora de la Soledad lan Santísimo Cristo de la Caridad, sing pisanan yaiku barok lan klasik sing kapindho; biara Franciscan lan biarawati Conceptionist lan Menara Saint Michael, liyane saka pasamuwan lawas, kang iku salah siji saka simbol kutha.

Nanging sampeyan uga kudu ngunjungi, sabenere, ing Museum Celestine kanggo luwih ngerti penulis lan konteks sosial saka karya gedhe iki serat kita. Uga, ninggalake La Puebla, sampeyan duwe Jembatan Tagus, wiwit saka abad kaping XNUMX, lan, watara wolung kilometer adoh, sampeyan bakal nemokake spektakuler Ngarai Burujon, tatanan lempung capricious sing bakal ngelingake sampeyan ing Grand Canyon Colorado.

Orgaz, liyane saka kutha ayu Toledo

Kastil Orgas

Castillo de Orgaz, salah sawijining desa sing paling apik ing Toledo

Dumunung ing sikil Sierra de Yébenes lan ing wilayah Sisla Sampeyan bakal nemokake kutha ayu iki sing uga kalebu ing kutha-kutha ayu Toledo kanggo warisan monumental nyengsemaken.

Kanggo miwiti demo saka Orgas, sampeyan bisa ngunjungi ing Plaza Mayor, nanging uga pasamuan Santo Tomas Apostol, dibangun dening Alberto de Churriguerra ing abad kaping wolulas, lan ing Kastil Orgas, sing diwiwiti saka XIV lan minangka salah sawijining lambang kutha. Sampeyan bakal kesengsem dening menara pakurmatan, kanthi dhuwur rong puluh meter.

Ana uga Sisa saka tembok lawas ing Orgaz lan loro saka papat gapura sing nyabrang iku: ing lengkungan Belén lan San José. Kajaba iku, kutha iki nduweni sawetara kreteg sajarah, ing antarane sing siji mripat lima, dibangun ing kaping Charles III, lan karo sawetara pertapan kayata El Socorro lan La Concepción.

Ing tangan liyane, nomer akeh omah-omah mulya sing populate lurung-lurung sawijining. Minangka conto, kita bakal nyebutake omah Count Tierrapilares, Calderón de la Barca, Ioseph utawa Vizcaíno. Lan pungkasane, Orgaz lan saubengé ngadeg amarga nilai arkeologi sing gedhe banget.

Minangka conto iki, limang kilometer saka kutha iku distrik saka Arisgotas, ing ngendi sampeyan bakal nemokake menarik Museum Seni Visigoth. Mangkono uga, ing gunung La Tocha sampeyan bisa ndeleng rong menhir sing umure limalas atus taun, ing Torrejon ana necropolis Romawi lan ing Villaverde sampeyan bisa nemokake sisa-sisa jembatan lan dalan saka wektu sing padha.

Ocaña lan Plaza Mayor ayu

Plaza Walikota Ocaña

Walikota Plaza Ocaña sing apik banget

Kutha liyane sing apik iki dumunung ing sisih lor-wétan provinsi Toledo, wewatesan karo Aranjuez, sing, sampeyan ngerti, wis dadi kagungane Madrid. Salah sawijining emblem yaiku imposing Plaza Mayor, dibangun ing abad kaping 2002 kanthi tampilan barok. Wiwit taun XNUMX, malih, punika kapentingan budaya.

Kita uga menehi rekomendasi kanggo ngunjungi ing Ocaña ing Fountain Gedhe, permata Renaissance dening Juan de Herrera ing 1578, lan Istana Cardenas, saka wektu sing padha, nanging dibangun ing ngisor iki canons saka Gotik, sanajan ing transisi kanggo Renaissance. Merata kontemporer punika Teater Lope de Vega, mantan College of the Society of Jesus.

Ing sisih liya, ora ana kekurangan monumen agama sing apik banget ing Ocaña. Ing gereja paroki Santa María de la Asunción Dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi gaya neoklasik ing sisa-sisa sing sadurunge, sing dibangun saka masjid lawas. Ing gereja paroki San Juan Bautista iku luwih tuwa, awit iku tanggal ing XIII, senajan ngalami sawetara reformasi mengko. Senadyan mangkono, iku kalebu ing seni Mudejar saka Toledo.

La menara lonceng pasamuwan San Martin Iki minangka siji-sijine unsur sing isih ana lan wis diumumake minangka kapentingan budaya. Dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX, ing gaya Herrerian. Kajaba iku, Ocaña nawakake bangunan conventual sing apik banget. Antarane, Santo Domingo de Guzmán lan Santa Catalina de Siena, loro-lorone gaya Renaissance. Lan, wis ana ing pinggiran, sampeyan bakal nemokake Fountain Lawas, mbokmenawa saka jaman Romawi.

Pungkasan, Ocaña uga nduweni akar sastra. Don tilar donya ing desa Rodrigo Manrique, kang putra darmabakti ing Coplas nganti tiwase bapake. Lan uga ing kutha iki disetel karya misuwur saka Lope de Vega Peribáñez lan Komandan Ocaña. Kaya-kaya ora cukup, dheweke lair ing kana Alonso de Ercilla, penulis Araucana.

goyah

Omah Menara

House of the Towers, ing Tembleque

Dumunung ing sisih wétan provinsi Toledo lan watara sèket lima kilometer saka ibukutha. Iku uga nawakake apik banget Plaza Mayor biasane saka La Mancha. Kanthi rencana lantai kothak, ana portico sing didhukung dening kolom lan koridor ing sisih ndhuwur. Dibangun ing antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, nduweni fitur barok lan ornamen kayu sing larang regane. Minangka kanggo iki, akses utama ngadeg metu, ditutupi dening cantilever karo sudut pandang hipped.

Iku uga barok saka abad kaping XNUMX. omah menara, sing wis diumumake minangka monumèn seni sajarah lan stands metu kanggo façade ayu. Lan saka wektu sing padha yaiku Postas utawa Barak lawas, sanajan luwih abot.

Ing sisih liya, monumen agama sing paling penting sing bakal ditemokake ing Tembleque yaiku Greja Wanita Asumsi Kita. Dibangun ing abad kaping XNUMX lan nduweni fitur transisi saka Gotik menyang Renaissance. Sacara njaba, menara kasebut minangka menara sing nggumunake lan, ing njero, ana sawetara kapel, ing antarane yaiku Jesús Nazareno lan Virgen del Rosario.

Warisan agama kutha Toledo rampung dening pertapan La Purísima Concepción, Cristo del Valle, Loreto lan San Antón. Nanging luwih penasaran siji saka Veracruz amarga wangun segi wolu sing pungkasan ing kubah.

Escalona, ​​ing pinggir Alberche

Kastil Escalona

Castillo de Escalona, ​​​​saliyane kutha Toledo sing apik

Iku uga belongs, kaya La Puebla de Montalban, menyang wilayah Torrijos, sanajan ing kasus iki ana ing pinggir kali Alberche. Mesthi wis dipanggoni wiwit jaman kuna, amarga Celtic, Romawi lan Visigoth tetep ditemokake ing wilayah kasebut. Wis ing Abad Pertengahan, iku penting banget amarga lokasi strategis.

Ing kasunyatan, simbol gedhe saka Escalona iku sawijining kraton-kastil, sing nampa jeneng iki amarga kasusun saka beteng dhewe lan kraton Mudejar. Anane kacathet ing abad kaping XNUMX, sanajan diprecaya malah dadi benteng Romawi sing luwih dhisik. Ing tangan liyane, nerusake karo resonansi sastra sing wis kita nerangake kanggo sampeyan lan minangka anekdot, kita bakal pitutur marang kowe yen ing kastil. Bayi Don Juan Manuel, panulis abad tengahan sing nurunake kita Cacah Lucanor.

Sampeyan uga kudu ndeleng ing lokalitas ing gerbang san miguel, kang ana menara. Ing jejere yaiku Saint Vincent, yaiku sing dilestarekake saka tembok lawas. Gereja paling penting ing Escalona uga disucekake kanggo San Miguel Arcángel, dibangun ing candhi Romawi primitif. Ing njero sampeyan bisa ndeleng altarpiece barok sing apik banget. Kajaba iku, warisan agama kutha rampung dening Biara saka Konsep Fransiskan. Nanging Escalona uga nawakake kothak Castilian khas. Iku Don Juan Manuel, kang ana ing omah dewan, Dina iki Municipal Library karo museum cilik, lan bandstand becik.

Ing sisih liya, Escalona wis ngerti carane nggawe maneh dhewe minangka pemandangan seni kutha kanggo narik pariwisata. Ing lurung-lurung sampeyan bisa ndeleng akeh conto karya seniman jalanan Pak Stroke. Lan, pungkasanipun, yen sampeyan ngunjungi kutha ing mangsa panas lan aran kaya njupuk adus, sampeyan duwe pantai kali ing pinggir kali Alberche. Saka iku, sampeyan uga bakal weruh jembatan ayu saka abad ka-XNUMX.

Ing kesimpulan, kita wis nuduhake sawetara kutha ayu Toledo. Nanging kita bisa nyritakake babagan akeh liyane, amarga provinsi iki pancen larang regane. Minangka conto, kita bakal ngutip sampeyan Oropesa, karo loro kastil lan Menara Jam sing ayu; gawe, kanthi Gapura Khalifah lan Kastil La Vela; Sang Toboso, tanah saka Dulcinea peerless; ibu maratuwa, karo biasane La Mancha kincir angin, utawa banget torrijos, karo pasamuwan collegiate sawijining nyengsemaken saka Santísimo Sacramento. Apa sampeyan ora mikir cukup alasan kanggo ngunjungi kabeh kutha sing apik ing Toledo iki?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)