Pantai La Concha

Gambar | Pixel

Lambang San Sebastián lan bangga karo tangga teparo, pantai La Concha dununge ing teluk kanthi jeneng sing padha lan dianggep akeh dadi pantai kutha paling apik ing Eropa. Dumunung ing tengah-tengah kutha lan diapit gunung Urgull lan Igeldo, pemandangan sing apik banget karo teluk bentuk cangkang sing apik karo pulau Santa Clara ing tengah. Ing kiriman iki, kita menehi tips lan informasi babagan pantai La Concha supaya sampeyan bisa ngrasakake nginep ing San Sebastián kanthi maksimal. Aja nganti lali!

Endi pantai Concha?

Saka pantai San Sebastián, La Concha luwih utama. Jeneng kasebut diwenehi jeneng saka wujud teluk sing dununge. Ing salah sawijining sisih, kita nemokake Gunung Urgull, ing jejere bale kutha lan pelabuhan, lan ing gunung liyane Igueldo. Ora nganti sak menit, saka balai kutha, sampeyan bisa ngakses pantai iki kanthi banyu sing bersih lan pasir emas sing apik.

Ukuran pantai La Concha

Dawane 1350 meter lan ambane 40 meter, pantai La Concha jembar banget, sanajan ombake Laut Cantabrian bisa mengaruhi ukurane.

Ing pungkasan pantai La Concha kita bisa ndeleng Pico de Loro, dalan cilik sing didhelikake nalika pasang. Ing mburine diwiwiti pantai Ondarreta, sing uga ana ing teluk La Concha lan watesane ditemtokake dening Gunung Igueldo.

Amarga kasunyatan manawa pantai La Concha dawa banget lan dununge ana gandhengane karo kutha, dadi papan sing cocog kanggo mlaku-mlaku ing saindhenging pantai sajrone taun. Kajaba iku, sampeyan uga bisa nindakake macem-macem kegiyatan olahraga kayata surfing, selancar angin, kano, papan olahraga, voli utawa bal-balan pantai. Ing mangsa panas, ana struktur sing dilebokake ing segara kanthi slide lan papan nyilem supaya para mudha bisa seneng ngombe luwih akeh.

Gambar | Pixel

Apa sing nggawe unik?

Sekumpulan barang. Contone, amarga ukurane gedhe, mula bisa disamak, mlaku ing pinggir pantai lan nindakake macem-macem kegiyatan banyu.. Saliyane, nalika Teluk La Concha diubengi gunung-gunung ijo, pemandangan lan bangunan sing apik, gambar kasebut spektakuler. Sabanjure, dilindhungi saka ombak lan angin sing kenceng.

Amarga aksesibilitas sing apik, para lansia lan kulawarga sing duwe anak duwe akeh fasilitas kanggo ngentekake dina sing ora iso lali ing njobo ruangan iki. Iki minangka pantai sing biasane nggawe banyu perairan dadi tenang, mula aman karo bocah cilik nanging ora bisa dilalekake.

Pantai La Concha minangka salah sawijining sing paling elegan ing saindenging jagad. Nanging, tujuan plancongan sing dipilih kanggo royalti Spanyol lan kelas ndhuwur kanggo ngrasakake musim panas.

Bayangan kursi santai lan payung srengenge bergaris biru lan putih sing bisa disewa ing pantai La Concha, saliyane elegan, minangka simbolis kanggo San Sebastián amarga uga warna bendera kutha kasebut.

Resor pantai La Concha

Ing abad kaping XNUMX, pantai La Concha minangka papan sing disaranake dhokter Ratu Elizabeth II supaya bisa nampa terapi mandhi. San Sebastián kanthi otomatis dadi omah musim panas kulawarga kerajaan uga bangsawan lan borjuis negara kasebut.

Spa La Perla dununge ing pantai La Concha, kanthi gaya Belle Époque dhewe. Ing kene sampeyan bisa ngrasakake terapi perawatan awak utawa mungkasi sedina ing pantai kanthi awan ing spa lan nedha bengi ing restoran, ngicipi masakan Basque sing paling enak. Spa lan restoran uga nduwe pemandangan laut sing apik banget liwat windows gedhe.

Gambar | Pixel

Istana Miramar

Tradhisi kulawarga kerajaan Spanyol ngenteni musim panas ing San Sebastián nyebabake serangkaian usulan-usulan ing balai kutha kanggo nggawe omah kanggo ditawani para raja sajrone nginep. Nanging, Ratu María Cristina nolak tawaran kasebut lan tuku properti sing diduweni Count Moviana ing Miraconcha.

Bangunan iki dibangun kanthi gaya Inggris lan kalebu elemen neo-Gothic. Sawise Ratu María Cristina tilar donya, pusaka kasebut dadi properti Alfonso XIII. Sajrone Republik Loro, iki dikrebut lan taun-taun sabanjure, dikembalikan menyang kulawarga Bourbon. Ing taun 1972 dewan kota tuku istana lan kebon sing saiki. Saiki kebon kasebut bisa diakses kanthi bebas, lan kraton kasebut arang mbukak kanggo umum.

Promenade pantai La Concha

Kaya ing pantai, promenade iki uga ditandhani kanthi gaya sing elegan lan megah amarga pager putih lan lampu-lampu ing dalan sing apik lan jam sing nghias. Sajrone Festival Film San Sebastián, tihang lampu kasebut dadi patung cilik.

Turis saka saindenging jagad lan 18 Spanyol teka ing kene kanggo njupuk foto sing apik ing pesiar San Sebastián kanthi pemandangan Teluk La Concha sing luar biasa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*