Langkawi, tujuan pantai sing misuwur ing Malaysia

Pantai ing Langkawi

Langkawi minangka kepulauan 99 pulau ing Segara Andaman ing sisih lor-wetan Malaysia, meh ing tapel wates karo Thailand. Pasisiripun misuwur kanthi kaendahane lan papan wisata pancen wis ditemtokake, sanajan ora misuwur banget kanggo wong Spanyol. Nanging, Inggris lan Italia wis suwe ngunjungi, nganti duwe bandara internasional kanthi penerbangan langsung saka ibukutha Eropa.

Sumber: ViajarAsia

Yen sampeyan kepengin weruh, mula sampeyan kepengin ngunjungi swarga iki Malasia, Aku bakal mangsuli sawetara pitakon umum babagan Langkawi:

Kepiye carane bisa tekan Langkawi?

Saka Kuala Lumpur ana sawetara penerbangan saben dina menyang Langkawi. Sampeyan uga bisa teka kanthi pesawat saka Pulau Pinang lan Singapura. Malaysia Airlines, Air Asia lan Silk Air minangka operator sing bisa mabur menyang pulau kasebut. Sampeyan uga bisa teka liwat segara. Sampeyan bisa numpak feri ing Penan, Kuala Kedah, Kuala Perlis, lan Satun. Sawise tekan Langkawi, cara paling apik kanggo ngubengi pulau kasebut kanthi taksi, sanajan sampeyan bisa nyewa mobil, motor utawa sepeda supaya bisa mubeng. Dalan-dalan ing Malaysia umume kondhisi apik banget.

Jam pira sing paling apik kanggo lelungan menyang Langkawi?

Ing Malaysia, kaya ing Asia Tenggara liyane, ora ana musim kaya sing kita ngerteni. Iklim iku tropis, mula suhu tetep ana ing taun iki. Wiwit pertengahan November nganti pertengahan April yaiku musim sing dhuwur, amarga awan-awan cerah lan ora udan banget ing Langkawi. Wiwit pertengahan April nganti pertengahan Agustus esuk-esuk srengenge padhang lan udan biasane udan sajrone sakjam awan. Sisa taun iki minangka musim udan, nanging esuk-esuk isih cerah, udan suwene rong jam awan.

Panas banget?

Suhu osilasi sepanjang taun antara 25 lan 35 derajat, kanthi asor bisa nganti 80%.

Dadi sandhangan apa sing dakanggo?

Sing disaranake yaiku sandhangan ringan, digawe saka serat alami. Katun utawa sprei paling apik. Ing garis lintang kasebut, srengenge sing bener tiba, lan yen sampeyan ana ing pantai, sampeyan bisa ngobong awak dhewe sanajan ana ing iyub-iyub. Iki kedadeyan amarga pasir putih nggambarake sinar srengenge. Dadi, kajaba sandhangan ringan, kudu nggawa tutup utawa topi, kacamata ireng, sunscreen (faktor 15 paling ora kanggo awak lan faktor paling ora 30 kanggo rai), lan sawise kasebut. Tips ekstra kanggo wanita: Malaysia minangka negara Muslim, mula ora dianjurake supaya ora golek tenaga.

Ing postingan mbesuk, aku bakal mangsuli pitakon liyane babagan Langkawi.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Marien ngandika

    hello,
    Aku arep lelungan menyang Langkawi ing pungkasan Agustus, aku bakal tekan udakara tanggal 20, aku kepengin ngerti (apa sampeyan ngerti) swasanane nalika semana, amarga aku dikandhani yen udan lan mangsa muson.
    Aku ora ngerti yen udan sedina muput utawa mung sawetara jam banjur srengenge metu.

    Matur nuwun banget.