Lavender ing Prancis

Nalika musim panas ana ing sisih kidul Prancis, bagean-bagean ing deso tartamtu nguripake lavender lan nggawe tontonan sing apik banget. Sing kok ayu lapangan lavender ing Prancis!

Hawane dadi luwih anget, langit luwih langit, lavender mekar, lan swasana kebak sari kembang sing unik. sinonim karo musim panas ing Provence.

Lapangan Lavender ing Provence

El panas Diwiwiti ing pertengahan Juni lan pungkasan ing pertengahan Agustus lan ing wektu iki lapangan Provence diowahi dadi swarga warna lavender iki.

Bener yen musim panas teka ing kabeh Eropa lan kabeh Prancis, nanging nalika ing negara liya, lanskap kasebut ditutupi kembang liar, kembang sakura utawa kembang srengenge. ana wilayah tartamtu saka Provence sing diwarnai ungu.

Ardeche Ana ing sisih kidul-wétan negara lan minangka wilayah sing misuwur amarga jalur lan alas, jelas musim panas minangka wektu khusus kanggo ngunjungi lapangan lavender sing populer. Ana akeh wilayah sing kudu dingerteni, nanging umume rute sing disaranake yaiku miwiti ing Viviers, banjur ngliwati Bourg Saint Andèol lan rampung ing Saint Remèze. Sawise ing kene, njupuk atusan foto sing larang regane, sampeyan bisa ngunjungi museum lokal sing dikhususake kanggo lavender, Domaine Lavandäis utawa Musèe de la Lavade.

Bonnieux iku sawijining desa cilik sing ana ing departemen Vaucluse, ing Wilayah Alpen - Côte dÀzur. Lapangan lavender mekar ing awal Juli lan warnane sregep. Padha bisa uga ora jembar utawa populer kaya liyane, nanging lanskap Bonnieux, bebarengan karo desa cedhak Menerbes lan Lacoste luar biasa. Untunge, ana kantor wisata lokal supaya bisa nuntun sampeyan liwat wilayah kasebut.

El Chateau du Bois punika ing provinsi Luberon, bab Dhuwur 1100 meter lan menehi pengalaman farm lavender lengkap. Apa maksudku? Situs kasebut fenomenal: sawah kasebut ana ing desa sing diarani Largade -d'Apt, sing dianggep minangka petani lavender sejati. Dhuwur katon menehi sentuhan khusus lan sanajan bolam luwih alus, dibedakake kanthi aroma sing luwih kuat.

Ya sampeyan mung tekan kene ing tur diatur, Samsaya Awon, kita wis ngerti sing jinis iki mlaku ing Prancis banget prasaja. Minangka tujuan populer ing awal Juli, Aku nyaranake pesenan awal.

Drôme iku panggonan paling apik kanggo sing ora pengin wisata sembarang, nanging mlaku-mlaku, njupuk foto lan mandheg kanggo ngujo lavender ing sepi. Ana akeh jalur sing bisa diliwati mlaku utawa numpak sepedha. Drôme minangka departemen sing ana ing sisih lor Provence lan dudu wilayah turis, mula muga-muga sampeyan, lavender lan sawetara liyane. Piye carane tekan kono? Yen sampeyan numpak mobil, iku rong jam setengah saka Notre-Dame de Senanque, ing Gordes.

Lavender lapangan lagi ana ing desa Valaurie, cedhak kebon anggur Bordeaux, lan wektu sing paling apik kanggo ngunjungi yaiku ing wayah esuk utawa sawise awan yaiku nalika warna-warna sing apik lan wangi nyerbu ing papan kasebut.

Grasse minangka desa abad pertengahan kang larang regane lan dikenal minangka ibukutha parfum donya. Ya, iku uga wis kothak Lavender sing ana ing pagunungan picturesque kutha Riviera, Perancis iki. Ana akeh pabrik wangi kene sampeyan bisa visit, nanging ing mangsa panas sing ora bisa kantun mate liwat kothak Lavender sawijining ayu.

Suket iku antarane Nice lan Cannes, dadi yen sampeyan mandheg ing salah siji saka rong kutha iki sampeyan bisa nggawe plesiran utawa plancongan awan. Ndhuwur kita jeneng Notre-Dame de Senanque, ing Luberon, panggonan sing ngluwihi lavenders worth ngunjungi amarga wis pasamuwan ayu.

Luberon ing tengah Provence lan Abbey tanggal ora luwih lan ora kurang saka abad kaping rolas. Iku pancene cantik lan luwih-luwih ing mangsa panas nalika diubengi dening lapangan lavender sing wangi. Saktemene ing mangsa dhuwur, wiwit Juli nganti Agustus, wis kebak turis, mula kita tansah menehi saran, Gusti Allah maringi ganjaran marang wong sing tangi. Utamane nalika njupuk foto tanpa wong!

Sault cedhak Avignon lan iku kutha kondhang amarga ngatur saben taun ing Festival Lavender. Sault iku panggonan gunung lan ngandika saka lapangan lavender sawijining antarane paling apik ing negara. Carane ungu sing bukit rerumput! Mei ketemu mlaku-mlaku, nganggo mobil utawa sepeda, nanging aku nyaranake mancal amarga kasepen saka pedaling, tranquility lan Gamelan saka gerakan nalika numpak sepedha iku perusahaan paling apik nalika keplok kudu digawa dening lanskap.

Festival ing Sault ana ing tengah Agustus. Lapangan lavender Prancis liyane ana ing Plateau d'Albion. Ing kene luwih trep yen duwe mobil lapangan sing nyebar liwat telung departemen: Dròme, Alpes-de-Haute-Provence lan Vaucluse. Ing wilayah iki sabenere Sault.

Padha nambah sawetara 4500 hektar sawah lavender, Dadi yen sampeyan lelungan nganggo mobil utawa motor, apik banget kanggo ndeleng lan mambu. Temenan, Juli minangka sasi paling apik kanggo pindhah lan tansah, tansah, miwiti awal. Foto sing bakal dijupuk! Ana bagean ngendi lavender dicampur karo gandum dadi ungu dadi emas...

Simiane La Rotonde iku picturesque desa ing departemen Alpes-de-Haute-Provence, sisih kidul-wétan Prancis. Dumunung ing bukit cilik lan lapangan lavender ngubengi desa dadi ing musim panas minangka mutiara sing diubengi dening campuran warna lan aroma sing kuat. Desa kasebut dhewe cilik lan sepi, tentrem, tujuan sing apik yen sampeyan mlaku-mlaku ing sisih kidul negara nalika musim panas.

Mausoleum Saint Paul duwe lapangan lavender dhewe, ing mburi bangunan lawas. Punika bilih piyambakipun inspirasi Vincent van Gogh nalika dheweke kakurung ing kene, amarga pandelengan warna-warni ora mandheg. Bangunan iki wiwitane minangka biara, Biara San Pablo, lan banjur dadi hospice psikiatri nalika dheweke duwe pelukis minangka tamu, nalika Mei 1889.

Vincent Van Gogh nginep ing kene, nanging mung setaun. Oalah, ing urip seni, iki minangka taun sing kreatif banget, lan nalika sampeyan ndeleng lapangan lavender sing mekar, sampeyan bisa mbayangake kenapa.

La Vansole minangka tlatah sing nduweni puluhan lapangan lavender ing bukit sing lembut. Iku jam lor Aix-en-Provence lan siji bisa drive dening tindakake path lavender ing loro-lorone dalan. Uga siji bisa mandheg lan lumaku antarane wong-wong mau kanggo njelajah sethitik. Ladang lavender sing paling populer ing wilayah kasebut yaiku Lavender Angelvin Kab. Ing kene ana toko sing lucu sing bisa tuku souvenir, minyak atsiri, minyak wangi, sabun lan liya-liyane. Kabeh lavender, kanthi alami.

Ringkesan sethithik, Ing pungkasan wulan Juni, sebagian besar lapangan lavender Provence mekar. Luberon minangka tujuan sing paling populer lan sing pertama nanging Vansole nderek. Lavender sing paling apik yaiku sing tuwuh ing papan sing paling dhuwur lan mekar, mulane mengko.

Awal Juli minangka wektu paling apik kanggo ngunjungi kabeh lapangan lavender ing wilayah kasebut, lan yen teka sadurunge preian sekolah luwih apik amarga ana wong luwih sithik. Wiwit pertengahan Juli ing Vansole panen lavenderNanging ing Luberon Upper lan ing Château du Bois panen diwiwiti sekitar 15 Juli.

Ing sisih ngisor Luberon, watara Lourmarin, lan lapangan lavender Valensole lan ing saubengé Sisteron, padha duwe panen ing pungkasan Juli, watara 25. Ing wulan Agustus bisa uga ora ana kamulyanDadi sampeyan kudu langsung menyang lapangan lavender ing Sault utawa ing sekitar Banon amarga biasane mekar nganti 10 Agustus.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*