Ladang Lavender Brihuega

Gambar | Pixel

Wis suwe, lapangan lavender ing Provence dadi tujuan wisata sing penting banget kanggo para pecinta pariwisata, alam lan fotografi ing deso. Saben taun dheweke narik ribuan pengunjung kanggo golek srengenge ungu sing paling apik uga pengalaman paling apik ing desa-desa sing apik ing wilayah kasebut.

Nanging wis pirang-pirang taun ora prelu lelungan menyang Prancis kanggo nikmati ladang lavender. Ing Spanyol, kita nuladha tangga teparo kanthi budidaya tanduran arum sing apik iki kanthi sipat sing nyenengake. Kurang luwih saka 45 menit saka Madrid yaiku Brihuega, sawijining desa Alcarrian sing apik sing sajrone wulan Juli bisa uga katon kaya kutha liyane ing Provence Prancis.

Sajrone musim panas, wayahe kembang maksimal ana meh sewu hektar perkebunan lavender sing ngubengi kutha lan wilayah kasebut, sing nawakake lanskap unik nada murni lan bluish ing jantung Guadalajara. Brihuega dudu Provence nanging wis dadi simbol sing malah nyebabake festival budaya. Kagum!

Carane njaluk menyang Brihuega?

Brihuega dununge ing sisih kulon propinsi Guadalajara, dununge ing iring ngisor saka dataran Alcarreña nganti lembah kali Tajuña. Dununge dununge 33 kilometer saka Guadalajara, 90 saka Madrid lan 12 kilometer saka Highway N-II. Ing sisih kidul-kulon propinsi Guadalajara lan ing sisih kiwa kali Henares, wilayah La Alcarria dununge, yaiku kanggo ibukutha Brihuega.

Gambar | Pixel

Asal saka lapangan lavender Brihuega

Brihuega mesthi dadi kutha petani lan peternak sing uga duwe industri amarga dadi markas Pabrik Kain Royal, sing aktif nganti sawise Perang Sipil Spanyol. Sajrone pirang-pirang taun, kahanan ekonomi wiwit goyah lan akeh wong Alcarrians emigrasi kanggo nggoleki kesempatan kerja sing luwih apik.

Nalika semana petani lokal sing jenenge Andrés Corral lelungan menyang Prancis Provence lan nemokake lapangan lavender lan kemungkinane. Amarga ciri khas tanduran kasebut, dheweke ngerti manawa becik ditanam ing Brihuega lan dheweke miwiti petualangan budidaya kasebut bebarengan karo sedulure lan parfum. Dheweke uga nggawe pabrik distilasi esensi lavender sing ngasilake 10% produksi donya lan dianggep paling dilengkapi ing Eropa.

Proyek iki nggawe akeh lapangan kerja ing wilayah kasebut lan nyebabake revitalisasi wilayah sing wiwit resesi.

Gambar | Pixel

Festival Lavender Brihuega

Sing diwiwiti minangka acara ing antarane kanca wis dadi acara kanggo nikmati pengalaman gastronomi lan musik unik ing kahanan sing ora ana bandingan. Dirayakake nalika wiwitan panen lavender lan suwene rong dina. Dewan Kutha Brihuega ngatur wisata kanthi pandhuan sing kalebu transportasi bis saka taman María Cristina kutha, saben akhir minggu ing wulan Juli.

Sawise Festival Lavender rampung, mayuta-yuta kembang dikoleksi banjur ngliwati foto, ngekstrak esen lan dadi bagian saka minyak wangi lan esensi sing paling eksklusif ing pasar.

Gambar | Wikipedia

Apa sing bakal dideleng ing Brihuega?

Brihuega dununge ing lembah kali Tajuña, ing endi kehijauan dataran kasebut dijuluki Jardín de la Alcarria amarga kebon lan kebon sing asri. Kutha Brihuega sing tembok lan tembok kasebut diandharake minangka Situs Sejarah-Sejarah amarga warisan budaya.

Temboke wiwit abad kaping XNUMX lan pirang-pirang abad kepungkur, temboke mbela kutha kasebut. Kandhane saiki gedhe banget, dawane meh rong kilometer. Lawangé, lapangan Ball Ball, Rantai utawa Arch of Cozagón, mbukak rahasia lan sejarah kutha kasebut.

Castillo de la Piedra Bermeja dununge ana ing sisih kidul kutha. Ing ndhuwur benteng Muslim asli, kamar gaya Romanesque ditambahake ing abad kaping XNUMX lan mengko dibangun kapel gaya Gothic transisi.

Monumen religius kasebut bakal menehi katrangan babagan pungkasan Romanesque lan bedane Gothic sajrone lelungan: Santa María de la Peña, San Miguel utawa San Felipe nggambarake. Sisa San Simón minangka permata Mudejar sing didhelikake ing sangisore pirang-pirang bangunan.

Ing antarane bangunan sipil yaiku balai kutha lan pakunjaran, omah Renaissance kayata gómez lan liyane ing lingkungan anyar lan San Juan. Nanging tanpa mangu-mangu unggulan monumen sipil yaiku Real Fabrica de Paños, pusat kegiatan industri Brihuega lan kebon wiwit taun 1810 ngajeni julukan kutha iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*