Legenda Roma

Legenda Roma duwe asal usul saka Kutha Langgeng. Kaya sing sampeyan ngerteni, dhasar dhewe duwe sejarah legendaris, yaiku Romulus lan Remus. Nanging, Kajaba iku, sawijining kutha sing duwe sejarah akeh kudu ngemot akeh crita mitos liyane sing bakal sampeyan seneng ngerti.

Kita ora bakal bisa menehi katrangan marang sampeyan kabeh, nanging kita bisa njamin manawa crita sing bakal dakcritakake minangka bagean saka legenda Roma sing paling larang lan sampeyan bakal seneng ngerti. Ora ngemot apa-apa sing ana crita sing ana gandhengane raja kapisan, karo kaisar agung saka jaman klasik lan kanthi peteng Abad Pertengahan kutha Italia sing apik (ing kene kita ninggalake sampeyan artikel babagan monumen kasebut). Nanging, tanpa mikir maneh, ayo golek crita mitos sing paling apik babagan Kutha Langgeng.

Legenda Roma, wiwit madeg kutha

Kaya sing wis dakkandhani, asal usule Roma duwe latar mitos. Nanging episode misuwur ing nyulik sabin, amarga kutha Romawi primitif tuwuh ing wayah wengi. Ayo diterusake kabeh.

Legenda pangadeg Roma

Romulus lan Remus

Romulus lan Remus disusoni karo serigala

Asal-usul mitos Roma wiwit abad kaping XNUMX SM. Nanging, legenda Roma iki diwiwiti luwih awal. Ascanio, putra saka Enea, pahlawan Trojan, didegake ing pinggir Tiber kutha Alba Longa.

Pirang-pirang taun mengko, raja kutha iki ditimbali Nomitor Lan seduluré Amulium dethroned wong. Nanging kejahatane ora mandheg ing kana wae. Supaya sing pertama ora duwe keturunan sing bisa njaluk tahta, dheweke meksa putrine, Rea Silvia, dadi Vestal, sing nuntut dheweke tetep prawan. Nanging, Amulio sing ala ora nganggep kekarepane dewa Mars.

Iki nggawe Rea meteng saka si kembar Romulus lan Remus. Nanging, nalika lair, amarga wedi yen raja jahat bakal mateni dheweke, dheweke diselehake ing kranjang lan ditinggal ing Kali Tiber dhewe. Kranjang kasebut kepleset banget cedhak karo segara, cedhak bukit pitu, ing kana katon dening dheweke serigala. Dheweke nylametake lan ngrawat bocah-bocah ing papan kasebut Bukit Palatine nganti dheweke ditemokake dening angon, sing nggawa dheweke menyang omah, ing kana digedhekake karo garwane.

Nalika wis diwasa, bocah loro kasebut banjur ngilangi Amulio lan ngganti Numitor. Nanging sing paling penting kanggo sejarah kita yaiku Romulus lan Remus uga nggawe koloni Alba Longa ing pinggir kali kasebut, ing ngendi serigala wis nyedhot dheweke, lan pimpinane diumumake.

Nanging, debat babagan papan sing tepat sing bakal digawe kutha anyar nyebabake perselisihan tragis ing antarane loro sing bakal rampung Sedane Remo ing tangane sedulure dhewe. Miturut legenda, Romulus mula dadi raja kaping pisanan ing Roma. Yen kita kudu nggatekake sejarawan jaman kuna, yaiku taun 754 SM.

Perkosaan Wanita Sabine, Legenda Romawi Liyane sing Populer

Perkosaan Wanita Sabine

Perkosaan Wanita Sabine

Uga ing jaman Romulus, crita babagan penculikan wanita Sabine, legenda Romawi liyane sing misuwur. Ditulis manawa pangadeg kutha kasebut nampa sapa wae saka Lazio dadi warga negara anyar kanggo nginep.

Nanging, prakteke kabeh wong, sing nggawe pertumbuhan Roma ora bisa ditindakake. Romulus banjur nggatekake para putri sabin, sing manggon ing bukit cedhak Quirinal banjur budhal nyulik wong-wong mau.

Kanggo nglakoni, dheweke nggawe pesta gedhe lan ngundang tanggane. Nalika Sabines cukup kaget karo anggur, dheweke nyulik anake wadon lan nggawa dheweke menyang Roma. Nanging critane ora mandheg ing kana wae.

Kangge, dheweke nuli ngangkat kutha Tarpeia, sing tresna karo Raja Latino. Amarga dheweke ngumumake perang ing Roma sawise nyulik putrine, bocah wadon kasebut nggawe pakta karo raja yen dheweke bakal nuduhake lawang rahasia menyang kutha kasebut yen menehi dheweke ing tangan kiwa ing ijol-ijolan. Dheweke ngrujuk gelang emas, nanging, nalika Sabin ngerti akses sing didhelikake iki menyang Roma, raja mrentah prajurite kanggo ngremuk Tarpeii nganggo tameng, kanthi persis dipasang ing tangan kiwa.

Nanging, pungkasan crita iki duwe varian liyane. Ditulis manawa wong-wong Roma, ngerti babagan pengkhianatan wanita enom kasebut, nuli mbuwang tebing sing, sabenere wiwit kasebut, diarani Watu Tarpeya.

Pungkasan, ana pasulayan antara Sabin lan Romawi. Utawa, iki ora kedadeyan amarga bocah-bocah wadon sing diculik jumeneng ing antarane tentara loro kanggo mungkasi pertempuran. Yen wong-wong Roma menang, dheweke bakal kelangan wong tuwa lan sedulur, sanajan yen Sabine menang, dheweke bakal ora duwe bojo. Mula, tentrem ditandatangani ing kaloro kutha kasebut.

Lurung Mazzamurelli

Liwat de los Mazzamurelli

Mazzamurelli Street, adegan legenda Roma liyane

Yen sampeyan ngunjungi Trastevere Roman, sampeyan bakal nemokake dalan cilik sing diwiwiti greja St. Chrysogonus, tekan munggah sing saka San Gallicano. Lurung iki minangka ing Mazamurelli. Nanging makhluk-makhluk kasebut sing duwe jeneng ing Roma kaya ngono?

Kita bisa ngidentifikasi dheweke karo bocah cilik kasebut jenius nakal sing kalebu bagean saka kabeh mitologi ing jagad. Dheweke bakal dadi jinis elf sing seneng trik kanggo wong sing liwat lan mesthi wae sing manggon ing dalan kasebut.

Nyatane, salah sawijining crita sing nggawe legenda iki ujar manawa ana wong lanang sing duwe reputasi minangka pesulap amarga bisa ndeleng makhluk gaib. Omahe wong iki isih dijaga ing dalan lan jarene angker.

Nanging, ora kabeh ala ing mazzamurelli. Kanggo narator liyane legenda Roma iki, dheweke minangka makhluk sing migunani sing nglindhungi para tangga teparo sing duwe jeneng kasebut.

Castel Sant'Angelo, pemandangan saka legenda Roma

Bèntèng Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo

Saliyane dadi salah sawijining monumen sing paling penting ing Kutha Langgeng, Castel Sant'Angelo duwe akeh legenda. Dibangun dadi Makam Kaisar Hadrian, duwe sejarah meh rong ewu taun. Mula, sampeyan ora bakal gumun yen wis dadi adegan crita legenda.

Sing paling populer yaiku panyebab jenenge. Kita lagi ing taun 590 jaman kita. Epidemi wabah ngancurake Roma lan Paus Gregory Agung ngatur kirab. Nalika nyedhaki kastil, katon ing ndhuwur malaekat yen dheweke nyekel pedhang kanggo ngumumake pungkasane epidemi kasebut.

Mula, ora mung istana sing diarani de Sant'Angelo, nanging uga, sosok malaekat wis dibangun ing ndhuwur, yen sawise ngalami sawetara restorasi, sampeyan isih bisa ndeleng saiki.

Passetto di Borgo

Passetto di Borgo

Passetto di Borgo, adegan liyane saka akeh legenda Roma

Kita ora adoh saka konstruksi sadurunge kanggo nemokake poin Roma liyane sing kebak legenda lan crita mitos. Wetan passetto utawa dalan sing dipasang ing tembok, persis, kastil Sant'Angelo karo Vatikan.

Udakara udakara setengah mil, nanging wis kedadeyan ing kabeh jinis kentang bocor lan ulama liyane sing ngupaya ndhelik nalika perang lan jarahan. Nanging, legenda kasebut ujar manawa sapa sing nyebrang pitung puluh kali kasebut bakal bisa ngerteni kepiye kabeh masalahe rampung.

Dadi legendaris yaiku crita passetto di Borgo sing wis ditampilake ing pirang-pirang film, serial televisi lan uga game video.

Pulo Tiber

Pulo Tiber

Pulo Tiber

Kita ngrampungake demo legenda Roma ing pulau iki, sing isih bisa dideleng saiki ing tengah-tengah Tiber. Wangun kaya prau lan udakara udakara 270 meter lan ambane 70. Nanging, iki wis dadi topik crita mitos wiwit biyen.

Nyatane, dheweke mengaruhi penampilan dhewe. Dikandhani yen raja pungkasan ing Roma, Tarquinio sing Paling Apik, dibuwang menyang kali dening warga negara dhewe. Dheweke pancen wong jahat sing malah nyolong gandum. Ora suwe sawise kedadeyan kasebut, pulau kasebut wiwit katon lan wong-wong Roma ngira yen asale saka bahan endhepan ing sakubenge awake raja, bagean sing apik yaiku, gandum sing dicolong.

Kanggo kabeh iki, Tiberina mesthi nyebar wedi ing antarane warga Roma. Iki nganti pirang-pirang abad nganti, sajrone epidemi wabah, a snake (simbol obat) sing mungkasi penyakit iki. Minangka matur nuwun, wong-wong Roma dibangun candhi kanggo ngurmati Aesculapius ing pulau kasebut lan dheweke mandheg wedi niliki. Kita ngelingake sampeyan yen tokoh iki sabenere dewa obat Romawi.

Minangka kesimpulan, kita wis ngandhani sawetara sing paling populer legenda Roma. Nanging, kutha sing umure sepuh kaya iki kudu akeh kutha liyane. Antarane sing tetep ana ing pipa lan bisa uga bakal dakkandhani ing artikel liyane yaiku sing nuduhake Kaisar Nero lan Basilika Santa Maria del Pueblo, Salah siji saka Dioscuri Castor lan Pollux, ing Tutuk Sejatine utawa akeh sing duwe protagonis Hercules.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*