Legenda Jam Astronomi Praha

Pariwisata Prague ing Republik Ceko

Prague minangka ibukutha Republik Ceko lan kaendahane, swasana magis lan kekayaan budaya ora nuwuhake wisatawan sing ora peduli. Yen sampeyan rencana enggal lunga, coba luwih cetha babagan itinerary sing bakal sampeyan tindakake, amarga tawaran kasebut jembar banget yen sampeyan kudu ngatur pancen bisa dideleng sabisa-bisa, Disaranake sampeyan konsultasi karo sawetara pandhuan apa kanggo ndeleng ing prague, supaya sampeyan bisa nemokake poin sing penting ing kunjungan sampeyan. Ing dhaptar kasebut, tanpa mangu-mangu, bakal kalebu kutha Astronomi Jam, salah sawijining permata sing paling representatif. Ing postingan iki, kita bakal mbukak legenda babagan karya seni sing luar biasa iki.

Jam Astronomi ing Prague

Jam Astronomi Praha

Jam Astronomi ing Prague minangka salah sawijining harta karun sing paling larang regane saka Republik Ceko. Yaiku dibangun ing 1410 kanggo master jam tangan Hanus, level teknis lan kaendahane sing luar biasa nggawe masarakat kaget saiki lan misuwur ing saindenging jagad. Karya agung iki, saliyane ngandhani wektu, ngukur tahap wulan, duwe tanggalan sing pas banget lan dihiasi karo tokoh animasi sing mindhah saben-saben jam nyerang jam.

Tokoh Jam Prague

Lakune rasul rolas

Nalika jam nyerang jam, turis padha kumpul ing ngarepe kanggo ngujo acara kasebut. Jendhela ndhuwur jam mbukak lan paraga para rasul rolas ndeleng dheweke kaya-kaya duwe urip dhewe. 

Ana papat tokoh tambahan sing sawise 1945. Iki uga gabung karo gerakan kasebut, masing-masing nggambarake kiasan: 

  • La Muerte, diwakili dening balung. Dheweke narik tali sing menehi tandha wiwitan arak-arakan lan duwe jam pasir sing makili wektu sing dibutuhake nganti ngetung. 
  • Pangeran pangeran, diiringi lakune, makili nafsu.
  • Sudagar Yahudi sing makili srakah. Dheweke duwe tas dhuwit sing goyang nalika jam jam.
  • Vanity, diwakili karo wong sing ndeleng kaca. 

Penasaran liyane yaiku kabeh tokoh kasebut nggawe gerakan kepala sing padha, kabeh kajaba Pati. Nalika pangeran Turki, saudagar Yahudi lan sing goblok goyang, mati manthuk, negesake manawa dheweke duwe tembung pungkasan lan, sanajan dheweke ora setuju, waktune wis entek. 

Legenda Jam Prague

Legenda Jam Astronomi Praha

Gangguan sing ditindakake jam kasebut nalika semana nggawe warga Prague bangga, lan malah ana sing kesah ewonan kilometer kanggo dolan apa potongan unik ing jagad iki. 

Miturut legenda, bangsawan, kesengsem karo kemampuan Hanus, nawakake dhuwit akeh kanggo nggawe jam sing padha kanggo dheweke ing kutha Jerman. Anggota dewan Prague ndeleng status sing diraih kutha kasebut kanthi duwe potongan eksklusif kasebut dheweke nyoba mbujuki dheweke supaya ora gelem nampa tawaran kasebut. Nanging guru ora menehi tangane kanggo muter lan, ing sawijining wengi, nalika kerja ing lokakarya, wong telu mlebu, dheweke ditarik menyang tungku geni lan, supaya ora bisa ngetrapake jam, mripat padha diobong karo wesi sing kobong.  

Kahanan fisik lan mental Hanus saya parah, ora ana sing curiga sing bisa nyebabake serangan kasebut. Para tangga teparo lan anggota dewan padha teka kanthi tulus nemoni dheweke lan, ing sawijining dina, ing salah sawijining kunjungan kasebut, magang dheweke, Jakub Cech, krungu kepiye para pimpinan ngakoni minangka dalang serangan kasebut.

Guru kasebut nesu lan nesu banget, nggawe rencana kanggo mateni jam lan mbales dendam kanggo apa sing wis ditindakake. Dheweke njaluk idin marang para anggota dewan supaya bisa nonton jam kasebut, ujar manawa dheweke kepengin ngrungokake mesine maneh sadurunge seda. Pungkasane, dheweke nampa. Dina iku, Hanus lan magang ngunjungi jam lan master nyelehake tangan ing njero mesin, nglereni lan mula ngrusak mekanisme kompleks yen dheweke dhewe sing nggawe. 

Hanus tilar wengi mau lan wis suwe nganti bisa ndandani jam. Miturut legenda, wiwit matine master, jam dikutuk lan kabegjan Prague gumantung saka fungsi sing pas. Yen jam mandheg mandheg, nasib ala bakal teka ing kutha.

 

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*