Legenda Seville

Seville minangka tujuan sing apik kanggo para pecinta budaya, uga ora ana enteke rencana sampeyan bisa nindakake ing kutha, critane lan legenda kasebut akeh banget amarga apik banget lan nggumunake. Elinga yen asale mula paling ora ing kutha Roma ing Hispalis Diadegake dening Julius Kaisar ing abad kaping XNUMX SM.

Kayane ora cukup, kutha Andalusia ngrasakake kekuwatan sing gedhe banget ing jaman abad pertengahan, nalika dipanggoni maneh dening para aristokrat Castilian sawise dikuasai maneh Ferdinand III Santo ing 1248. Lan malah luwih akeh ing jaman Austrias, nalika dadi pelabuhan komersial pertama karo Donya Anyar lan pusat ekonomi kekaisaran Spanyol. Sejarah sing kaya ngono kudu nggawe crita mitos sing akeh. Mula, yen sampeyan pengin ngerti legenda Seville, kita bakal ngandhani sawetara sing paling menarik.

Critane Susona sing ayu

Masa lalu kutha sing kenceng katon ing crita iki yaiku bagean saka legenda Seville. Bali ing Abad Pertengahan, ana serangan ing kuartal Yahudi Seville lan, nanggepi, wong-wong Yahudi padha konspirasi karo Moors kanggo ngontrol kutha kasebut.

Kanggo ngatur rencana kasebut, dheweke ketemu ing omah bankir Diego Susón, putrine sing misuwur amarga kaendahane ing saindenging wilayah kasebut. Iki diarani Susana Ben Susón lan dheweke wis mlebu hubungan rahasia karo pria Kristen enom.

Amarga konspirasi kasebut ditetepake ing omah, dheweke ngerti dhisik apa sing bakal ditindakake. Rencanane arep mateni aristokrat utama kutha kasebut. Lan dheweke, amarga wedi karo uripe kekasih, banjur crita apa sing kedadeyan. Dheweke ora ngerti manawa, kanthi nindakake, dheweke mbebayani kulawarga lan kabeh wong Yahudi Sevillian.

Wong lanang kasebut ora suwe menehi peringatan marang pihak berwenang babagan konspirasi kasebut, sing mrentah supaya dicekel pimpinan plot kasebut, kalebu bapakne Susona. Dheweke digantung sawetara dina ing Tablada, papan sing ditindakake para penjahat paling ala ing kutha kasebut.

Susona

Susona makili ing jubin ing taman María Luisa ing Seville

Wanita enom kasebut ditolak dening bangsane, sing nganggep dheweke pengkhianat, lan uga wong lanang sing dheweke hubungane. Lan, saka kene, legenda nawakake rong versi. Miturut sing kapisan, dheweke njaluk pitulung marang archpriest katedral, Reginaldo saka Toledo, sing mbebasake dheweke lan melu-melu supaya dheweke pensiun ing biara. Saliyane, sing nomer loro ujar manawa dheweke duwe anak loro karo uskup lan, sawise ditolak karo dheweke, dheweke dadi kekasih pengusaha Sevillian.

Nanging, legenda kasebut gabung maneh ing pungkasane. Nalika Susona seda, kekarepane dibukak. Dheweke ujar manawa dheweke kepengin sirahe dipotong lan diselehake ing ngarep lawang omahe minangka kesaksian kasusahane. Sampeyan isih bisa ndeleng dina iki, yen mbukak liwat dalan pati, kothak kanthi tengkorak sing mesthi daleme Susona. Kasunyatane, rute kasebut uga dikenal kanthi jeneng bocah wadon kasebut.

Doña María Coronel lan minyak sing wis umob

Legenda saka Seville iki duwe akeh bahan sinetron, utamane katresnan lan kepinginan kanggo males dendam. Kajaba iku, bakal nggawa kita menyang wektu rekone kutha. Ibu Maria Coronel Dheweke dadi putri wanita Castilian saka Bapak Alfonso Fernández Coronel, sing dadi pendukung Alfonso XI saka Castile. Dheweke uga dhaup don Juan de la Cerda, sing banjur dadi tentara ing para pembela putrane, Henry II, nalika ngadhepi sedulur tiri Pedro I kanggo suksesi tahta.

Amarga alasan iki, sing terakhir mateni don Juan de la Cerda lan ngrebut kabeh asete, dadi randha dadi rusak. Pedro Aku ora kenal dheweke kanthi pribadi, nanging nalika ndeleng dheweke, dheweke pancen tresna karo dheweke. Nanging, Doña María Coronel ora gelem hubungane karo wong sing nuntut pembunuhan bojone lan mlebu ing biara Sevillian Santa Clara.

Dheweke uga ora njaluk Pedro I, sing uga diarani "Kejam," supaya ora nyoba nyoba nggawe dheweke dadi selir. Nganti sawijining dina, kesel karo stalker regal, dheweke mlebu pawon biara lan minyak nggodhok diwutahake ing pasuryan kanggo ngrusak. Kanthi cara iki dheweke bisa nggawe Pedro I supaya ditinggal dhewe.

Biara Santa Inés

Biara Santa Inés

Dheweke isih bisa nyekseni pati raja ing tangane sedulure Enrique II, sing mbalekake barang sing disita menyang sedulur Kolonel amarga tetep setya karo karepe. Dadi, wanita loro iki bisa nemokake biara Santa Inés ing istana sing wis dadi bapake. Abbess pertama yaiku, tepaté, Doña María Coronel, sing tilar donya udakara taun 1411.

Kepala Raja Pedro I, tokoh sing misuwur ing legenda Seville

Sejatine raja Castilian sing kejem uga main karo akeh legenda Seville. Contone, sing bakal dakcritakake karo sampeyan. Sajrone salah sawijining rambute nokturnal ing kutha, Pedro ketemu Cacahe anake Niebla, kulawarga sing ndhukung Henry II, kaya sing wis dak critakake marang sedulur tiri. Pedhang ora suwe nalika metu lan Kejahatan mateni liyane.

Nanging, tandhing tangi wong wadon tuwa dheweke ngintip metu karo lampu lan, kaget nalika dheweke ngerti tukang mateni dheweke, bali menyang omah, lan ora ngeculake lampu sing digawa menyang lemah. Pedro sing munafik janji karo kulawarga korban Aku bakal ngethok sirahe wong sing luput sedane lan dibabarake ing ngarep umum.

Ngerti manawa dheweke wis katon dening wanita tuwa kasebut, dheweke nuli ngundang dheweke supaya takon identitas kriminal kasebut. Wanita kasebut nyelehake cermin ing ngarepe raja lan ujar, "Sampeyan duwe pembunuh ing kana." Banjur, Don Pedro mrentah supaya kepala dikethok salah sawijining patung marmer manawa dheweke ngajeni marang dheweke lan dheweke diselehake ing ceruk kayu. Dheweke uga mrentah supaya kothak kasebut ditinggalake ing dalan sing padha nalika kedadeyan kekerasan kasebut, nanging ora dibukak nganti dheweke mati.

Malah saiki sampeyan bisa ndeleng dhadha ing dalan diarani, kanthi tepat, Kepala Raja Don Pedro. Lan, kanggo ngelingi kasunyatan legendaris iki, sing ngelawan, ing endi saksi kasebut, diarani Lurung Candil.

Kepala Raja Don Pedro

Kepala Prabu Don Pedro

Wong watu

Kita terus ing Abad Pertengahan kanggo ngobrol babagan legenda Seville liyane iki. Nyritakake manawa ing abad kaping XNUMX ana toko ing Dalan rai sing Apik, kagungane lingkungan San Lorenzo, ing ngendi masarakat kabeh jinis mandheg.

Dadi, biasane dadi, kaya biasane Sakramen Rahayu, wong padha tumungkul. Nalika ana kanca ing bar sing krungu dheweke nyedhaki, dheweke banjur metu lan tumungkul nalika prosesi kliwat. Kabeh kajaba siji. Telpon Mateo «el Rubio» dheweke pengin dadi protagonis lan, nuduh kanca-kancane diberkahi, ujar banter yen dheweke ora tumungkul.

Nalika semana, a sinar gaib ambruk ing Mateo sing apes, sing awake dadi watu. Malah dina iki sampeyan bisa ndeleng awak lanang ing materi sing wis entek wektu ing dalan Buen Rostro, sing wiwit semana diarani, sabenere Wong watu.

Sejarah Puppy, klasik ing antarane legenda Seville

Yen sampeyan wis ngunjungi kutha Andalusia, sampeyan bakal ngerti banget pentinge kanggo pedunung Kirik Triana, jeneng sing wis dibaptisake kanthi populer ing Kristus Kadaluwarsa. Saben Minggu Suci sedulure nggawa dheweke ing prosesi saka basilika sing diubengi swasana sing penting.

Mula, kita ora bakal kaget yen ing antarane legenda Seville ana sawetara sing duwe tokoh kasebut minangka protagonis. Salah siji sing paling populer yaiku sing bakal dicritakake ing ngisor iki.

Nyritakake manawa bocah lanang gipsi jenenge kanthi tepat Kirik Aku ngliwati jembatan Barcas saben dina saka Triana, banjur ing pinggiran kutha, menyang Seville. Salah sawijining wong sing ndeleng dheweke nindakake tur kasebut wiwit curiga dheweke arep marani bojone dhewe. Yaiku, dheweke duwe hubungan seksual karo dheweke.

Kirik

Kristus Kadaluwarsa, dikenal kanthi jeneng "Anak kirik"

Ing sawijining dina, dheweke ngenteni ing sandhinge adol Vela lan nusuk kaping pitu. Sawetara wong teka ing jeritane bocah kasebut lan ora bisa ngindhari serangan kasebut. Antarane yaiku pemahat Francisco Ruiz Gijón, sing pungkasane bakal dadi penulis tokoh Kristus Kadaluwarsa.

Ditulis manawa dheweke kaget banget karo rasa lara bocah enom kasebut, dheweke diilhami dening praupane kanggo ngukir Sang Kristus sing misuwur. Miturut cara iki, dheweke ora bakal ngunjungi garwane pembunuh, nanging adhine sing ora ana sing ngerti, mula pertemuane dadi rahasia.

Legenda Calle Sierpes

Dalan tengah iki minangka salah sawijining sing paling misuwur ing Seville, nanging ora kabeh penduduk kutha ngerti sebab jenenge, uga amarga ana legenda Seville. Dheweke ujar manawa, ing abad kaping XNUMX, ing jaman semana diarani Dalan Espalderos Bocah-bocah wiwit ilang tanpa sebab sing jelas.

Dheweke ora keprungu maneh lan kahanan dramatis iki nyebabake panik ing antarane warga wilayah kasebut. Bupati Seville, Alfonso de Cárdenas, ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Nganti sawijining tahanan nawakake kanggo ngrampungake misteri kasebut kanggo ngganti kamardikan.

Era Melchor de Quintana lan dheweke ing pakunjaran amarga melu pemberontakan nglawan raja. Bupatine nampa banjur wong sing dikutuk nggawa dheweke menyang papan sing ana ula gedhe dawane udakara rong puluh kaki. Wis ana keris lan wis mati. Melchior dhewe sing ngadhepi dheweke lan mateni dheweke.

Lurung Sierpes

Dalan Sierpes

Ula utawa ula kasebut dipamerake ing Calle Espalderos kanggo njamin manawa pedunung kasebut. Ditulis manawa dheweke bisa ndeleng saka kabeh lingkungan kutha lan, wiwit semana, dalan kasebut diarani saka Sierpes.

Minangka kesimpulan, kita wis nuduhake legenda Seville sing paling populer. Ana akeh liyane kaya Kristus Kuwasa sing Agungsaka Santa Pustaka utawa sing saka Saints Justa lan Rufina. Nanging crita-crita kasebut bakal ditinggalake kanggo wektu liyane. Yen sampeyan ana ing kutha, senengi. We ninggalake sampeyan ing link iki dhaptar karo wisata sing bisa sampeyan lakoni saka Seville yen sampeyan duwe wektu kanggo njelajah lingkungan, sampeyan ora bakal getun!

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*