Kanada, negara paling apik sing bakal dikunjungi ing 2017 miturut Lonely Planet

Kaya saben taun, Lonely Planet nembé ngluncurake dhaptar tujuan sing bakal dituju ing 2017. Biasane kalebu tujuan sing lagi maju sing ngrayakake sawetara jenis pengetan utawa sing nuntut visibilitas kanggo mupangate kanggo perhatian para pelancong.

Ing pungkasan 2015, Botswana sing dadi negara paling apik sing bakal dikunjungi ing 2016 dibandhingake karo negara liyane kayata Jepang, Amerika Serikat, Latvia, Uruguay lan Polandia. Antarane sebab-sebab kasebut yaiku lanskap sing apik, satwa gedhe banget sing dununge utawa Gaborone sing ora dingerteni, kutha paling gedhe ing negara kasebut.

Nanging, Apa alasan sing nyebabake Lonely Planet milih Kanada dadi negara paling apik sing bakal dikunjungi ing 2017?

Ana sawetara alasan kenapa Kanada ngrebut posisi pertama ing rangking iki (mengko kita bakal ngungkapake pemenang liyane) sawetara yaiku: prasarana gedhe sing didedikake kanggo pariwisata, ulang taun kemerdekaan negara sabanjure 150th sing bakal dirayakake kabeh paling dhuwur lan dolar Kanada sing ringkih lan turis internasional bakal bisa nindakake prekara gedhe nalika preinan.

Kanada identik karo alam

Kanada minangka tanah sing diberkahi alam. Iki minangka negara paling gedhe nomer loro ing planet iki kanthi macem-macem lanskap. Pegunungan, gletser, alas udan, kebon gandum, lan pantai sing surfing dhuwur. Apa sampeyan ngerti manawa kanthi jarak pesisir kilomèter sing diduweni Kanada, setengah jarak Bulan bakal ditutupi kanthi garis lurus? Lan ana telung segara sing adus ing pasisir: Atlantik, Pasifik lan Arktik.

Kanada duwe lingkungan alami sing asring nggawe bisu para pengunjung. Taman Nasional sing misuwur kalebu salah sawijining taman paling apik ing saindenging jagad, utamane sing dununge ana ing Pegunungan Rocky. Kajaba iku, tlaga Maligne, Louise lan Moraine minangka kaca tingal biru sing diubengi gunung lan alas sing subur. Gambar sing apik banget sing ditrapake para pelancong sing ngunjungi dheweke ora bakal lali.

Nonton bear sing apik banget ing Khutzeymateen Sanctuary, cedhak Pangeran Rupert, minangka pengalaman liyane sing luar biasa sajrone sampeyan tinggal ing Kanada. Kewan liyane sing khas banget sing bisa ditemokake ing kene yaiku bruwang, paus, lan moose sikil balerina.

 

Kegiatan sing kudu ditindakake ing Kanada

Klondike

Ora preduli kapan taun kita ngunjungi Kanada, mesthi ana petualangan sing menarik lan nyenengake ing kene. Contone, menyang sisih Lor menyang Wilayah Yukon, sampeyan bisa ngetutake jejak Jack London lan para petualang sing ngetutake jejak emas ing Kali Klondike lan ing Dawson City, kalebu liwat Chilkoot Pass sing legendaris. Petualangan luwih santai, kayata mlaku-mlaku ing Bendungan Stanley Park ing Vancouver, adus ing pantai pasir pink ing Pulo Prince Edward (IPE), utawa skating es ing Terusan Rideau Ottawa.

Kesenengan saka gastronomi Kanada

Sanajan sejatine gastronomi Kanada ora duwe misuwur internasional Prancis, Italia utawa Jepang, negara kasebut nawakake macem-macem spesialisasi lokal ing endi bahan baku duwe kaitan khusus. Woh-wohan lan sayuran seger minangka rahasia kanggo ditemokake, uga panganan laut, iwak, keju utawa anggur sing enak sing ditandur ing lembah Kanada.

Sajrone plancongan ing Kanada, luwih becik ora ngurus garis lan ngrasakake kesenengan gastronomi kanthi piring kayata lobster karo mentega, salmon karo kerang, pie berry utawa keju laut karo saus lan keju pondok.

Acara budaya saben wulan

Karnaval mangsa. Liwat Prangko Mung.

Saka sudut pandang budaya, lelungan menyang Kanada bisa dadi pengayaan banget. Ana akeh museum, klub musik lan festival sing ana ing saindenging negara. Yen ana sing jelas, Kanada mesthi kudu ngrayakake sajrone taun, mula ana acara budaya saben wulan.: Festival Anggur Es Okanagan ing wulan Januari, Karnaval Musim Dingin Quebec wulan Februari, ing powwow Regina ing wulan Maret, festival ski lan snowboardWhistler ing wulan April, Festival Tulip Ottawa ing wulan Mei, Festival Jazz Montreal ing wulan Juni, Stampede Calgary ing wulan Juli, Festival Acadian New Brunwick ing wulan Agustus, Festival Film Toronto ing wulan September, Oktoberfest ing Kitchner ing wulan Oktober, preinan Aborigin Hamilton ing wulan November, Festival Musim Dingin Niagara wulan Desember.

 

Negara liya apa sing disaranake Lonely Planet kanggo 2017?

Iki minangka 10 negara penting kanggo taun ngarep:

  1. Inggris
  2. Kolombia
  3. Finlandia
  4. Dominika
  5. Nepal
  6. Bermudas
  7. Mongolia
  8. Oman
  9. Myanmar
  10. Ethiopia
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*