Hongaria, plancongan awan saka Budapest

Ibu kota mesthi dadi magnet kanggo turis, nanging yen sampeyan pengin ngerteni luwih akeh negara kasebut, luwih becik sampeyan adoh sawetara lan luwih maju. Dina iki aku usul a lelungan ngluwihi Budapest, ibukutha Hongaria.

Gerbang kasebut mesthi bakal dadi ibukutha, nanging kanthi fantastis plancongan awan saka Budapest sampeyan bakal luwih ngerti negara sing apik iki. Sampeyan bakal ngancani aku?

Hongaria lan Budapest

Hongaria yaiku ing tengah Eropa lan iki duwé wates karo Ukraina, Slowakia, Rumania, Kroasia, Serbia, Slovenia lan Austria. Mula, sampeyan bisa mlebu saka pirang-pirang negara liya utawa, langsung nganggo pesawat, budhal ing Budapest.

Ibukutha minangka pusat finansial negara lan kabeh wilayah Danube kuno minangka Situs Warisan Dunia kanthi monumèn, gréja lawas, papan pangibadah, kastil abad pertengahan lan bathtub termal sing apik. Yen sampeyan teka kanthi pesawat ing Bandara Internasional Ferenc Linszt bakal nampani sampeyan. Adohe 16 kilometer saka pusat lan perjalanan bisa ditindakake kanthi bis, taksi utawa sepur. Kanthi sepur butuh udakara 25 menit saka Terminal 1.

Saiki, sawise ndeleng apa sing kudu dideleng ing Budapest, sampeyan kudu ngrencanakake perjalanan dina apa saka Budapest. Ana akeh pilihan, nanging iki minangka usulku.

Perjalanan awan saka Budapest

Szentendre Iki minangka salah sawijining tujuan sing paling populer ing sacedhake saiki 20 kilometer sisih lor ibukutha lan bisa tekan sepur udakara 40 menit. Sampeyan uga bisa numpak bis utawa nyusuri kali, sing regane luwih murah, nanging mesthine luwih apik.

Yen sampeyan dina kanthi cuaca sing apik, mula mlaku-mlaku, mangan lan ngombe ing salah sawijining dina dadi akeh restoran lan kios panganan utawa tuku souvenir Hongaria. Kutha iki apik banget Lurung-lurung wit lan bangunan lawas, kayata Greja Blagovescenska wiwit pertengahan abad kaping XNUMX.

Ngaso kanthi apik ing pinggir Danube dadi mbuwang wektu ing pesisir uga saran. Mlaku ing Dumtsa Jeno sing mlaku mlaku utawa musium, mubeng-mubeng ing Central Plaza utawa Taman Postás lan ngaso ing pantai apik banget. Kanggo pamitan, sampeyan bisa munggah ing Angryal Lookout. Yen ide sampeyan mbuwang sedina sampeyan bisa nyewa sepeda.

Waca rangkeng Kutha iki cedhak kutha Budapest sing uga asri banget. Kasedhiya harta karun, kastil, lan saka sisih ndhuwur tembok, pemandangan malang sing nyebrang Danube apik banget. Sisih paling penting ing tur yaiku ngunjungi Kastil abad kaping-XNUMX yaiku ing pucuk bukit. Saka kene kana views apik, sanajan sampeyan kudu minggat antarane loro lan telung jam. Pantes!

Apa kowe ora gelem mlaku-mlaku tenan? Dadi, ana bis sing bisa ditangkap ing stasiun feri. Kejaba kastil ana sawetara kafe, reruntuhan istana Renaissance lan museum. Kepiye carane sampeyan tekan Visegrád? El Sepur saka Budapest Sampeyan butuh wektu sakjam, banjur sampeyan kudu numpak feri nyabrang kali menyang Castle Hill. Uga ana bis saka Újpest-Városkapu sing butuh wektu setengah jam. Ing mangsa dhuwur sampeyan bisa mudhun ing Danube, kanthi hydrofoil, Sajrone sakjam.

Salah sawijining kutha paling tuwa ing Hongaria yaiku Esztergom, mung 60 kilometer saka Budapest. Kanggo penyayang sejarah lan bangunan lawas, tujuan iki bakal dideleng. Nopo nopo Ana katedral sing apik kanthi kolom, menara lan lawang sing apik banget Istana Kerajaan wiwit abad kaping XNUMX lan sawetara musium. Sawise ing kene, sampeyan bisa ndhaptar wisata ing sekitar wilayah kasebut utawa nyewa mobil kanggo dituju tur Pegunungan Pilis.

Sampeyan bisa tekan kene saka Stasiun Nyugati nganggo sepur, udakara sakjam setengah. Sampeyan uga bisa njupuk bis saka stasiun bis pusat ibukutha lan butuh wektu sakjam. Lan mesthine, kanthi hydrofoil, sampeyan bakal nggawa sampeyan saka Vigadoter lan butuh uga setengah jam.

Yen iki gaya kutha sing disenengi, tujuan liya sing bisa dituju Eger, ing iring kidul Pegunungan Bükk, 140 kilometer sisih wetan Budapest. Sampeyan bakal weruh Greja barok, kamar mandhi termal, pasar lan malang ayu. Basilika Eger diwiwiti saka paruh pertama abad kaping XNUMX lan menehi pemandangan sing apik. Iku ora mung pasamuwan, ana 17 greja barok ngerti, saliyane menyang Kastil Dobó utawa Baroque Lyceum kanthi menara setinggi 53 meter.

Kutha Eger sing bersejarah minangka harta karun lan mutiara, tanpa mangu, yaiku Kastil Eger wiwit abad kaping XNUMX lan crita kasebut ora ana enteke. Pungkasane, yen sampeyan duwe akeh wektu utawa seneng banget karo anggur, sampeyan bisa marani pakebonan anggur sing ana ing pinggiran saka kutha, ing Lembah Wanita Cantik. Eger bisa dituju kanthi bis meh rong jam utawa numpak sepur sak jam saka stasiun Keleti.

Tujuan liyane sing disaranake yaiku Taman Nasional Aggtelek lan Gua Baradla. Kaloro tujuan kasebut apik banget lan ora muspra taman iki minangka Warisan Dunia. Watesan ing sisih wates karo Slowakia, loro setengah jam perjalanan saka Budapest, lan duwe jaringan dalan sing bisa dikagumi karo flora lan fauna lokal. Lan mesthine, sing paling apik yaiku Gua Baradla kanthi trowongan utama 7 kilometer sing mlebu ing negara tetanggan. Dolan menyang guwa yaiku a kudu.

Este iku salah sawijining plancongan sing paling adoh, mula disaranake ninggalake ibukutha Hongaria luwih awal. Sing paling apik yaiku lunga nganggo mobil kontrakan amarga dalane uga apik, nanging yen ora bisa, ana transportasi umum: sepur lan bis teka nanging temenan kalorone butuh luwih saka patang jam.

Pungkasane, tujuan pungkasan sing disaranake yaiku Hollóko Kanthi bis saka Budapest butuh rong jam lan layanan kasebut mangkat saben dina saka stasiun Puskás Ferenc. Ana bis siji ing dina kerja lan loro ing akhir minggu. Sampeyan bisa numpak sepur nanging ora trep amarga butuh wektu suwene.

Holókó Iki minangka desa khas Hongaria, Warisan Dunia, kanthi reruntuhan ayu kastil Abad XNUMX ing bukit, akeh festival budaya lan sawetara lurung-lurung sing ngemot 67 omah khas dibangun maneh ing watu lan kayu becik kanggo njelajah.

Ana sawetara museum, ing Museum Boneka utawa Museum PenenunContone, lan yen sampeyan mlumpat ing Paskah, wong nganggo klambi khas lan kabeh warna-warni. Cuaca sing apik uga luwih becik dibukak ing Museum Terbuka Skansen, kanggo ngerti sawetara tradhisi Hongaria.

Nganti saiki sawetara saka lelungan dina sing paling disaranake saka Budapest. Sampeyan ora bakal getun marang salah sawijine.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*