Plancongan plancongan, tips praktis

Tips pelayaran

Un plancongan Iki minangka pengalaman sing meh kabeh wong kepengin urip. Iki minangka perjalanan sing beda ing segara, ing kapal pesiar gedhe sing kebak hiburan, mampir ing macem-macem pelabuhan sing bisa ndeleng kutha-kutha pesisir sing apik. Mesthine minangka salah sawijining plancongan sing paling digoleki kanggo pasangan lan kulawarga.

Pelayaran ngidini sampeyan seneng akeh layanan lan hiburan nalika siji santai karo segara. Nanging uga pelayaran kasebut duwe itinerary sing jembar, mula dheweke mandheg ing plabuhan liya supaya para plancong bisa seneng kutha-kutha ing pesisir. Dadi, kita bakal menehi sawetara tips yen pelayaran pertama sampeyan.

Asuransi kapal pesiar

Pelayaran plancongan

Ing kapal pesiar sampeyan kudu njupuk asuransi kanggo lelungan ing ngendi kita dijamin kontingensi tartamtu. Asuransi kasebut kudu nutupi pitulung medis ing kapal, akuisisi obat, transfer menyang rumah sakit yen perlu lan tetep ing rumah sakit kasebut. Asuransi kasebut uga bisa nutupi prekara-prekara liyane, kayata advance dhuwit yen ana kapitunan, bali sing diantisipasi kanggo masalah serius utawa masalah liyane sing bisa kedadeyan nalika pelayaran. Kita kudu ndeleng jinis asuransi sing bisa digunakake kanggo ndeleng sing paling cocog nalika lelayaran.

Bagasi nalika pelayaran

Yen arep nempuh pesawat sadurunge, kita mesthi kudu adaptasi karo syarat bagasi. Ing lelungan murah sing ora arep mbayar check-in, koper luwih cilik kanggo nggawa ing kabin, nanging bisa uga nggawa barang liya yen pelayaran rada dawa.

Ing bagasi disaranake nggawa sunscreen faktor dhuwur, uga topi kanggo srengenge lan sandhangan kanggo udan, amarga kita bisa nemokake macem-macem kahanan meteorologi. Sampeyan uga kudu nganggo sandhangan sing elegan kanggo sawetara perjalanan, yen biasane ana makan malam, lan sandhangan sing nyaman kanggo plancongan ing plabuhan, kanthi sepatu sing nyaman.

Kit dokumentasi

Luwih becik nggawa folder kanthi dokumentasi utama. Ing DNI, Passport, kertu kesehatan utawa asuransi lelungan, uga informasi lelungan, nomer akun lan nomer kontak kanggo kahanan darurat sing bisa uga ana. Yen ana informasi medis kayata alergi, kita uga kudu nggawa cathetan.

Kit pertolongan pertama

Obat sing ora dijamin karo asuransi biasane larang ing kapal, mula sing ideal yaiku nggawa kit sepindah cilik kanthi barang-barang dhasar. Pereda nyeri, anti-inflamasi, pil penyakit, pil kanggo masalah pencernaan minangka sawetara perkara sing penting sing kudu kita lakoni. Kajaba iku, mesthine, obat sing dikonsumsi yen perlu.

Bebas bea

Ing kapal biasane ana toko sing ora dikenani biaya, sing mung bisa tuku nalika lelayaran. Nalika tekan pelabuhan toko ditutup. Ing toko kasebut, kita bisa tuku produk free tax Salajengipun, kudu dipikirake yen omben-omben alkohol sing ngombe bakal dikirim nalika dina pungkasan mudhun.

Kiriman

Pelayaran darat

Apike tekan sawetara wektu supaya ora ngenteni kanthi dawa. Sing ideal yaiku nggawa koper tangan kanthi dokumentasi lan tiket sing dibutuhake. Ing tas tangan, kita uga bisa nggawa obat-obatan lan sawetara pangowahan, amarga kadang koper ilang lan malah bisa ditanggulangi.

Yen mlebu luwih awal, kita bakal bisa ndeleng wilayah kapal lan njelajah kanthi tenang supaya ora bisa ndeleng awake dhewe karo akeh wong. Sampeyan mesthi kudu koper tag dhisik lan pass kontrol. Banjur kita bisa ndeleng kapal sing bakal nikmati pelayaran kasebut.

Seneng nang kapal

Saben dina bakal pass sampeyan a program kanthi kegiyatan lan tamasya utawa mandheg, plus sawetara tips kanggo dinikmati. Luwih becik ngilangi kabeh rasa ragu sing bisa ditindakake babagan panganan utawa shift nedha bengi lan acara ing dina kapisan. Ing area resepsi, kita bisa nggolek informasi babagan apa wae sing ora diragukan.

Umumé, tips wis kalebu ing rega onboard, sanajan ana sing pengin menehi sing padha. Iki minangka pilihan pribadi, sanajan ora dibutuhake. Yen uga pengin ngrayakake sing istimewa ing kapal, kita bisa menehi katrangan marang staf supaya bisa nindakake perkara sing istimewa.

ing aturan dewan padha prasaja. Sampeyan kudu nindakake latihan pengaman kanggo ngevakuasi kapal, amarga iku wajib. Sampeyan kudu ngati-ati pandhuan supaya tumindak sing bener yen prelu. Saliyane, kita mesthi bisa takon utawa menehi keluhan marang staf kanggo ngrampungake kedadeyan kasebut. Ing prau biasane ana ruangan sing bisa ngrokok.

Wisata lan plabuhan

Nalika teka ing pelabuhan, kita bisa nindakake sawetara prekara. Sawetara wong wisata buku karo perusahaan pelayaran, nanging regane biasane luwih dhuwur, amarga uga sing pertama mudhun. Wisata sing padha bisa dipesen online karo perusahaan liyane kanthi rega sing luwih larang, nanging mengko bakal mudhun. Saliyane, kita ora bisa ngatur apa-apa kanggo ngerteni kutha utawa tetep ing prau. Sing kudu sampeyan jelasake yaiku wektu tumpangan, amarga kapal pesiar ora ngenteni wong-wong sing ditinggal.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*